op
×

Νέα καταδίκη Ελλάδας για την υποχρεωτική σαρία

Καταδικάστηκε η Ελλάδα για την υποχρεωτική εφαρμογή της Σαρία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου 
Περισσοτερα...

ανθρώπινα δικαιώματα

Σοκαριστικές σκηνές: Ξυλοδαρμοί, όπλα αναισθητοποίησης ακόμα και εικονικές εκτελέσεις σε μετανάστες στην περιοχή του Έβρου (Video)

Απώθησαν ακόμα και μία 19χρονη έγκυο από το Αφρίν της Συρίας, και μία Αφγανή είπε ότι οι ελληνικές αρχές πήραν τα παπούτσια των δύο μικρών παιδιών της.

Πριν φοβηθείς και μισήσεις, κλείσε τα μάτια για 1 λεπτό

Σήμερα, περίπου 12.000 παιδιά προσφύγων και μεταναστών έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση  και αξίζει ένα τεράστιο μπράβο τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους γονείς που δέχτηκαν τους νέους μαθητές.

Τραγουδάμε για του ανθρώπους που δεν έχουν φωνή

Στις 10 Δεκεμβρίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ημέρα που φέτος εορτάζονται τα 70 χρόνια από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Διεθνής Αμνηστία πραγματοποιεί συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την Τουρκία να βάλει τέλος στις «κατάφωρες παραβιάσεις» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει έκκληση σήμερα στην κυβέρνηση της Τουρκίας να βάλει τέλος στις «κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Αφρίν.

Κοινωνική ανυπακοή εάν εγκριθεί το νομοσχέδιο για το άσυλο

Το νομοσχέδιο «Άσυλο και Μετανάστευση»που συζητήθηκε στη Βουλή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των ευάλωτων ανθρώπων, που στην πλειονότητά τους έθεσαν τις ζωές τους σε κίνδυνο για να ξεφύγουν από επικίνδυνες και βίαιες συνθήκες, με την ελπίδα μιας πιο σίγουρης και αξιοπρεπούς ζωής. 

Διεθνής ημέρα κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου, της φτώχειας

Το Σάββατο 17 Μάρτη βγαίνουμε στους δρόμους κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου, και της φτώχειας την ώρα που στον πλανήτη βαρύνουν οι συνεχιζόμενοι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το χωρίς τέλος δράμα του ξεριζωμού, η εκμετάλλευση, ο κατατρεγμός.

Δεκάδες οργανώσεις ζητούν τα στοιχεία των εταιρειών που στηρίζουν το ισραηλινό απαρτχάιντ

Τον Δεκέμβριο του 2017 το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναμένεται να δημοσιεύσει μια Βάση δεδομένων που θα απαριθμεί εταιρικούς παράγοντες που έχουν άμεσα ή έμμεσα επιτρέψει, διευκολύνει και αποκομίσει κέρδη από την κατασκευή και την ανάπτυξη των εποικισμών στο Κατεχόμενο Παλαιστινιακό Έδαφος.

Πρόσφυγες: «Δεν μπορούμε να πάρουμε αεροπλάνο ή πλοίο, αλλά μπορούμε να βγούμε στους δρόμους»

Οι προσφυγικές κοινότητες καλούν σε πορεία για να ασκηθεί πίεση στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα.

Ανοιχτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα: Αιτούντες άσυλο εγκλωβισμένοι σε σκηνές στα νησιά, ενώ ο χειμώνας πλησιάζει

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει δράση άμεσα ώστε να τεθεί ένα τέλος στη λεγόμενη «πολιτική περιορισμού», δήλωσαν σήμερα 20 οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Διατροφική κυριαρχία: υπογράψτε ΕΔΩ! Οι αγρότες ταΐζουν τον λαό, τα σούπερ μάρκετ τις τράπεζες

Στο 2ο Ευρωπαικό Νυελένι Φόρουμ στην Κλουζ, αναπτύξαμε την ιδέα για μια ηλεκτρονική προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών για να στηρίξουμε την αναγνώριση των Δικαιωμάτων των Χωρικών.

Οι χωρικοί - αγρότες ταίζουν το λαό, τα σούπερ μάρκετ ταΐζουν τις τράπεζες!

Ωρα να ενισχύσουμε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Χωρικών - Αγροτών. Απαιτήστε το δικαίωμα των λαών για διατροφική κυριαρχία τώρα. Απαιτήστε από τις κυβερνήσεις σας και τα Υπουργεία Εξωτερικών να αναγνωρίσουν τα Δικαιώματα των Χωρικών, συμπεριλαμβανομένων του δικαιώματος στην γη, τους σπόρους, την βιοποικιλότητα, το δικαίωμα σε ένα ευπρεπές εισόδημα και βιοπορισμό και στα μέσα παραγωγής.

Break Free 2017: "Έλα να διεκδικήσουμε έναν βιώσιμο πλανήτη, με δικαιοσύνη και ισότητα"

Γίνε και εσύ κομμάτι της πιο χρωματιστής και ειρηνικής κοινωνικής συμμαχίας και έλα να διεκδικήσουμε μαζί έναν καθαρό πλανήτη, με δικαιοσύνη και ισότητα. Την επόμενη Κυριακή 26 Μαρτίου βάλε ότι πιο άνετο και χρωματιστό θες και γίνε ένα μαζί μας.

Η αστυνομία του Παρισιού "κατάσχεσε" τις κουβέρτες μεταναστών στους -7 και τους έριξε δακρυγόνα

...για να τους διαλύσει καταγγέλλουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. "Η Γαλλία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει καταρρεύσει σήμερα τόσο βάναυσα όσο και η εξωτερική θερμοκρασία" δήλωσε η πράσινη ευρωβουλευτίνα Eva Joly.

783 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό

Αν και σύμφωνα με τον ΟΗΕ η πρόσβαση στο νερό θα πρέπει να περιλαμβάνεται στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, μέχρι το 2030, 4 στους 10 ανθρώπους δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτό ενώ 3,5 εκατομμύρια θάνατοι κάθε χρόνο οφείλονται στην έλλειψη καθαρού νερού και αποχέτευσης. 

Μετά από 16 χρόνια, Ινδή ακτιβίστρια σταμάτησε την απεργία πείνας

Η Ινδή ακτιβίστρια Ιρόμ Σαρμίλα σταμάτησε μετά από 16 χρόνια την απεργία πείνας και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατεβαίνοντας υποψήφια στις τοπικές εκλογές. 
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×