op
×

Η Coca Cola υπέστη ήττα από τα «ελληνικά χρώματα»

Η Coca Cola υπέστη μια σημαντική συμβολική ήττα.
Περισσοτερα...

πολυεθνικές

Η διατροφική κυριαρχία είναι δικαίωμα

Υποστηρίζουμε το δικαίωμα των ανθρώπων να καθορίσουν το δικό τους σύστημα διατροφής, ένα σύστημα που εξασφαλίζει την παραγωγή υγιεινών τροφίμων σε επαρκή ποσότητα προστατεύοντας ταυτόχρονα τη φύση και διατηρώντας την αρμονία με αυτήν.

Η Πολιτική Φύση της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης

Η μηχανοποίηση και ο αυτοματισμός αποκαλούνται τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Αλλά αυτές δεν είναι αναπόφευκτες ή ουδέτερες οικονομικές πραγματικότητες. Είναι πολιτικά όπλα καταπίεσης κάτω από τον καπιταλισμό.

Σερβία: Απάνθρωπες συνθήκες εργασίας σε πολυεθνικές βιομηχανίες ρούχων και υποδημάτων

Συγκλονιστικές μαρτυρίες εργαζομένων περιλαμβάνει έκθεση που δημοσίευσε η Μ.Κ.Ο.  «Clean Clothes Campaign» (Εκστρατεία Καθαρά Ρούχα) για τις συνθήκες που επικρατούν στη βιομηχανία  ρούχων και υποδημάτων στη Σερβία. 

WaterVoloFestival: Ένα ντοκιμαντέρ για τον αγώνα των Μαπούτσε ενάντια στις πολυεθνικές [ΒΙΝΤΕΟ]

Η ταινία εξιστορεί ποια ήταν η τύχη, αφενός όσων υπέκυψαν στις πιέσεις να πουλήσουν τη γη τους και, αφετέρου, όσων πρωτοστάτησαν στον αγώνα εναντίον του κράτους και της ENDESA .

Δεν είναι μολυσμένα μόνο τα αυγά: Ανθυγιεινή όλη η τροφική αλυσίδα των πολυεθνικών εταιρειών

Σε έναν πλανήτη όπου η φτώχεια και η πείνα διευρύνονται με φρενήρεις ρυθμούς, οι κυρίαρχες πολυεθνικές τροφίμων θεωρούν πολυτέλεια την υγιεινή της διατροφικής αλυσίδας. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους.

ΠΕΛΙΤΙ: Η πολιτική και κοινωνική σημασία του σπόρου

Σήμερα στον αποκαλούμενο αναπτυγμένο κόσμο οι περισσότεροι αγρότες δεν κρατάνε σπόρο για να τον σπείρουν την επόμενη χρονιά, τον παράγει για αυτούς κάποια  πολυεθνική από την οποία είναι υποχρεωμένοι να τον ξανα-αγοράσουν  κάθε  χρόνο. 

Ανοιχτή εξόρυξη χρυσού: Οι 7 πολυεθνικές που κερδοσκοπούν σε βάρος των λαών [ΒΙΝΤΕΟ]

Τα μεταλλευτικά κοιτάσματα του πλανήτη ανήκουν σε λίγες πολυεθνικές εταιρείες που ελέγχουν την παγκόσμια αγορά μετάλλων και εξυπηρετούν εκείνους που θέλουν να κερδοσκοπήσουν. 

Ποιος διαφεντεύει την διατροφή μας;

Μόλις επτά όμιλοι ελέγχουν σήμερα την παγκόσμια αγορά φυτοφαρμάκων και σπόρων, επισημαίνει ο Άτλας Επιχειρηματικών Ομίλων 2017. Σε όσο λιγότερα «χέρια» συγκεντρώνεται ο έλεγχος της αγοράς, τόσο περιορίζονται οι επιλογές των καταναλωτών και τόσο πιο εκβιάσιμοι καθίστανται οι εκπρόσωποι της πολιτικής από τους επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Πράσινη Νέμεσις: Γιατί διαλέξαμε να επιτεθούμε στις εταιρείες Coca Cola, Nestle, Unilever και ΔΕΛΤΑ

Το πνεύμα της κατανάλωσης αναδύεται στην πιο φανταχτερή μορφή και εξόφθαλμη μορφή του κατά τη διάρκεια των επίσημων ''γιορτών''. Στο μέσο μυαλό ταυτίζεται με ευκαιρία ξέφρενης κατανάλωσης.

Οργάνωση "Πράσινη Νέμεσις": Έχουμε δηλητηριάσει με χλωρίνη προϊόντα των μεγαλοεταιρειών Coca Cola, Nestle, Unilever και ΔΕΛΤΑ"

Η οργάνωση προειδοποιεί ότι έχει δηλητηριάσει με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ, μια σειρά επώνυμων και ευρείας κατανάλωσης προϊόντων της Coca Cola, Nestle, Unilever και ΔΕΛΤΑ.

Η αρπαγή και «κατοχή» των σπόρων από τις πολυεθνικές

Κάθε πρόοδος δεν είναι μόνο πρόοδος στην τέχνη της καταλήστευσης του εργάτη αλλά ταυτόχρονα και στην τέχνη της καταλήστευσης του εδάφους, κάθε πρόοδος στην αύξηση της ευφορίας του είναι ταυτόχρονα πρόοδος στην καταστροφή των διαρκών πηγών της ευφορίας του.

Κάηκε το Μιλάνο - Σοβαρά επεισόδια στα εγκαίνια της Expo 2015 (φωτο - βίντεο)

Η Expo 2015 έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις λόγω της φιλοξενίας πολυεθνικών εταιρειών, με αποτέλεσμα, μετά την διαδήλωση εναντίον της έκθεσης να σημειωθούν επεισόδια στο κέντρο του Μιλάνου μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Υπογράφουμε εδώ για να κάνουμε ένα αξέχαστο δώρο στον Γιούνκερ! Του Νίκου Χρυσόγελου

Βοηθήστε να συγκεντρωθούν 1.000.000 υπογραφές Ευρωπαίων πολιτών ενάντια στην TTIP και την CETA, δυο συμφωνίες που μπορεί να δώσουν στις πολυεθνικές επιχειρήσεις περισσότερη δύναμη
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×