op
×

2020: Ημερολόγιο αλληλεγγύης στους ζαπατίστας

Από το 1994 έως σήμερα, στις ιθαγενικές ζαπατιστικές κοινότητες, η αξιοπρέπεια και η αυτονομία δεν είναι ένα αίτημα, ένα σύνθημα ή ένα μακρινό όραμα
Περισσοτερα...

αυτονομία

Αυτό είναι το μικρότερο κράτος του κόσμου. Εμπνευσμένο από τον Αριστοτέλη, έγινε ανεξάρτητο, αλλά κανείς δεν το αναγνωρίζει!

Με έκταση ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο, αυτό το κρατίδιο έχει περίπου 7.000 κατοίκους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι καλλιτέχνες. 

Μια βιωματική προσέγγιση στην αυτονομία και την αυτοδιαχείριση - Το παράδειγμα ενός μικρού χωριού στο Πήλιο

Πήραμε απόφαση να δημιουργήσουμε μια εστία δράσης χωρίς καταστατικό, ανοικτή σε όλους,  αμεσοδημοκρατική, προοδευτική σε ό,τι αφορά τα πολιτιστικά και κινηματική

Πράσινο φως της Μαδρίτης στη νέα καταλανική κυβέρνηση

Η ισπανική κυβέρνηση έδωσε σήμερα το πράσινο φως για να αναλάβει καθήκοντα η νέα καταλανική αυτονομιστική κυβέρνηση, η οποία δεν περιλαμβάνει πλέον "υπουργούς" που να βρίσκονται στη φυλακή ή να ζουν στην εξορία, κάτι το οποίο αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για να σταματήσει η Μαδρίτη να ασκεί την κηδεμονία της Καταλονίας.

Οι οπαδοί της αυτονομίας απέκλεισαν την Καταλανική Βουλή - Αναμένεται να μιλήσει ο Πουτζδεμόν

'Εκτακτα μέτρα ασφαλείας έχει πάρει η αστυνομία στην Καταλονία κλείνοντας την πρόσβαση στο πάρκο που περιβάλλει το καταλανικό κοινοβούλιο. Ο Πουτζδεμόν αναμένεται να πάρει τον λόγο στις 18:00 τοπική ώρα, ενώπιον του κοινοβουλίου, όπου οι αυτονομιστές διαθέτουν την απόλυτη πλειοψηφία, για να αναφερθεί στις συνέπειες του παράνομου δημοψηφίσματος. 

Διπλή πρωτιά για την Τήλο στην Ευρώπη

 Το ελληνικό έργο TILOS απέσπασε με πολλούς επαίνους στα ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης ενέργειας, το βραβείο στην κατηγορία «Ενεργειακά νησιά», το οποίο κρίθηκε από επιτροπή ειδικών, και το «Βραβείο κοινού»

Κάτι σπουδαίο γίνεται στην Τήλο

Το ενεργειακό σύστημα της Τήλου περιλαμβάνει ανεμογεννήτρια, φωτοβολταϊκό πάρκο και συσσωρευτές, ενώ για πρώτη φορά στην χώρα, εγκαθίστανται έξυπνοι μετρητές στα σπίτια.

Το παράδειγμα της Σίφνου - Με ποιο τρόπο μία τοπική κοινωνία αποφασίζει να διαχειριστεί μόνη της την ενεργειακή της αυτονομία;

Με ποιο τρόπο μία τοπική κοινωνία αποφασίζει να διαχειριστεί μόνη της την ενεργειακή της αυτονομία; Ποιες άλλες δράσεις για το περιβάλλον επιδιώκει και προωθεί; 

Ένα οικοχωριό μόλις 45 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη που ίσως δεν γνωρίζετε (φωτογραφίες)

Αυτή τη στιγμή στο Οικοχωριό Σκάλα ζούμε μόνιμα 7 ενήλικες και 4 παιδιά. Από το 2014 έχει δημιουργηθεί ένας πυρήνας 10-12 ατόμων που λειτουργεί ως υποστηρικτική ομάδα όπου εργαζόμαστε εντατικά για την υλοποίηση του οράματος.

Ενεργειακή Αυτονομία: Το παράδειγμα της Σίφνου

Στα δύο χρόνια που πέρασαν από την ίδρυση της Συνεταιριστικής Εταιρείας Σίφνου (ΣΕΣ), έχουμε αρχίσει, άλλοι λίγο, άλλοι περισσότερο, να ασχολούμαστε και να ενδιαφερόμαστε προκειμένου να καταλάβουμε τι είναι αυτή η «Ενεργειακή Αυτονομία της Σίφνου από ΑΠΕ» και γιατί τη συζητάμε τόσο πολύ.

Ζαπατίστας: Ελεύθερος κατηγοριών μετά από 20 χρόνια ο εμβληματικός ηγέτης Μάρκος

Ο υποδιοικητής Μάρκος αντιμετώπιζε κατηγορίες για τρομοκρατία, αντίσταση και κατοχή πυροβόλων όπλων που χρησιμοποιούνται από τον μεξικανικό στρατό, ανάμεσα σε άλλα εγκλήματα

Το κοινοβούλιο της Καταλονίας ψήφισε την Διακήρυξη ανεξαρτησίας. Θα αυτονομηθεί το 2017 από την Ισπανία

Η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας ψήφισε σήμερα την διακήρυξη για την έναρξη της επίσημης διαδικασίας απόσχισης από την Ισπανία η οποία θα αυτονομηθεί πλήρως ως το 2017

Απόλυτη πλειοψηφία! Οι Καταλανοί ψήφισαν για την ανεξαρτησία τους

Την απόλυτη πλειοψηφία στο περιφερειακό κοινοβούλιο απέσπασαν τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής, ανοίγοντας τον δρόμο για την απόσχιση της περιοχής από την Ισπανία, σε βάθος 18μήνου.

Δημοσκόπηση: 6 στους 10 Βρετανούς υπέρ του δημοψηφίσματος Κάμερον για μεγαλύτερη αυτονομία από την ΕΕ!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium Research που δημοσιεύτηκε σήμερα, το 58% των Βρετανών  τάσεται πέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για το οποίο έχει  δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα έως το τέλος του 2017ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με θέμα την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ.

Είμαστε Όλοι Ελλάδα! Σύνοδος Κορυφής GEN + 20 (Global Ecovillage Network), από 5 ηπείρους και 50 χώρες

Εναλλακτικές λύσεις GEN: αυτόνομες περιοχές, βιομηχανία που δεν παράγει καθόλου απόβλητα και δεν καταστρέφει τους πόρους, υγιείς κύκλοι νερού, ενεργειακή αυτονομία, αναδάσωση, δίκαιο νομισματικό σύστημα και μοντέρνα περιφερειακή αυτάρκεια.

Ισπανοί ευρωβουλευτές του PODEMOS στη Σίφνο για τον ενεργειακό συνεταιρισμό

Αφορμή για την επίσκεψη των δύο ευρωβουλευτών και των στενών συνεργατών τους στη Σίφνο είναι οι προσπάθειες και οι προοπτικές του νησιού στην κατεύθυνση της ενεργειακής αυτονομίας

Για αυτόνομες και δημοκρατικές συνελεύσεις

Oι Δημοκρατικές Συνελεύσεις κάθε είδους – στα τοπικά κινήματα, στα πανεπιστήμια, στο κίνημα των πλατειών τους τελευταίους μήνες κ.λπ.- είναι ένας χώρος όπου μπορούμε να συνάψουμε ανθρώπινες σχέσεις, να ανακτήσουμε μια εξουσία που μας είχαν στερήσει και ν’ ανακαλύψουμε την αληθινή δημοκρατία.
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×