op
×

Ανάγκη για εθελοντές

Τα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες καταφθάνουν κάθε μέρα στο Ελληνικό χάρη στη συγκινητική προσφορά των πολιτών. Η διαβίωση των προσφύγων παραμένει ασφαλείς ενώ έκκληση γίνεται για περισσότερους εθελοντές.
Περισσοτερα...

εθελοντισμός

"Διαβάζω για τους άλλους": Ένα νέο πρωτότυπο κίνημα απλώνεται σε όλη την Ελλάδα

Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Δίκτυο Διαβάζω για τους Άλλους αποτελεί μια ομάδα εθελοντών που στόχο έχει να διαβάζει σε ανθρώπους που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. 

Bloode: Αυτοί είναι οι βραβευμένοι φοιτητές που δημιούργησαν καινοτόμο υπηρεσία για την εθελοντική αιμοδοσία

Το Bloode είναι μία  κοινωνική ηλεκτρονική υπηρεσία που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών για μετάγγιση αίματος και παραγώγων του αίματος στην Ελλάδα, μέσω της αύξησης του ποσοστού των εθελοντών και της οργάνωσης  του συστήματος αιμοδοσίας στην Ελλάδα. 

Οι Εθελοντές Ηρακλείου συγκεντρώνουν τρόφιμα και ενημερώνουν για τις δράσεις τους

Στόχος και σκοπός των Εθελοντών είναι η συγκέντρωση τροφίμων για τις ανάγκες των Κοινωνικών Παντοπωλείων του Δήμου που θα πραγματοποιηθεί  την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων (4-10-2015).

Εθελοντική εργασία σε ανταλλακτική βάση στο Οικοχωριό Σκάλα

Ο εθελοντισμός λειτουργεί με βάση την ανταλλαγή, όπου οι εθελοντές θα έχουν καλυμμένα τα έξοδα της διατροφής και της διαμονής και προσφέρουν την εργασία τους, έξι ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες/εβδομάδα.

Οι εθελοντές αιμοδότες στην Σουηδία λαμβάνουν ένα μήνυμα στο κινητό κάθε φορά που σώζουν μια ζωή

Μια καταπληκτική ιδέα είχαν οι υπεύθυνοι της Τράπεζας Αίματος στην Σουηδία για να ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Κάθε φορά που το αίμα κάποιου σώζει μια ζωή, ο δωρητής λαμβάνει ένα μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο.

Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας σε κοινωνικό συνεταιρισμό της Ιταλίας

Δυνατότητα συμμετοχής σε πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Εργασίας (European Voluntary Service, E.V.S.) στην Ιταλία για νέους ηλικίας 18-30 ετών (αυστηρό ηλικιακό όριο). To πρόγραμμα αφορά κοινωνική εργασία σε κέντρο ατόμων με αναπηρία το οποίο λειτουργεί ο κοινωνικός συνεταιρισμός “Margherita” (http://www.cooperativamargherita.org/)   

Οι φιλόζωοι ευχαριστούν τον υπουργό που δεν τους κλείνει στην φυλακή... ακόμα!

Ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου εξοργίζει τους φιλόζωους ανακοινώνοντας τα σχέδιά του για το… παρόν, χωρίς να αποκλείει τη μελλοντική ποινικοποίηση του εθελοντισμού. Στο μεταξύ οι εθελοντές κατασυκοφαντούνται & διασύρονται ενώ τα αδέσποτα πεθαίνουν στους δρόμους.

Αυτή την Παρασκευή, ο Καναδός δεν θα είναι βάρδια...

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας απευθύνει με συγκίνηση τον ύστατο χαιρετισμό στον γιατρό, φίλο και συναγωνιστή Alvin Clarence Paproski, που πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή, χωρίς ποτέ να σταματήσει να προσφέρει με ανιδιοτέλεια τις γνώσεις, την επιστήμη του την έγνοια και τη φροντίδα του στο συνάνθρωπο που βρισκόταν σε ανάγκη.

Θέσεις εθελοντικής εργασίας σε δασική περιοχή της Φινλανδίας (28/5-16/6)

Αφορά τη συμμετοχή των εθελοντών σε εργασίες συντήρησης μονοπατιών δασικής περιοχής και στη χρήση τους για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και υπαίθριων δραστηριοτήτων στο Φινλανδικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Νέων «Hyvärilä Youth Centre» (http://www.hyvarila.com/en/frontpage/)

Το Οικοχωριό "Σκάλα" ανοίγεται σε εθελοντές! Εθελοντική εργασία σε ανταλλακτική βάση (20/4-20/6)

Η δημιουργία ενός Οικοχωριού είναι μια πρωτοποριακή εργασία. Θέλει δυνατά χέρια και ζεστές καρδιές για να γίνει! Αν θέλετε και εσείς να συμμετέχετε εθελοντικά σ’ αυτήν τη δημιουργία, θα χαρούμε να συνεργαστούμε

Ο υπέροχος λόγος που αυτά τα πλαστικά μπουκάλια είναι τόσο πολύτιμα (εικόνες - βίντεο)

Όσο περιέργο κι αν φαίνεται, αυτά τα πλαστικά μπουκάλια είναι πολύτιμα. Η οργάνωση Hug It Forward, που στόχο έχει να διευκολύνει την πρόσβαση στην εκπαίδευση, βοηθάει στην ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση των φτωχών κοινοτήτων για να οικοδομήσουν σχολεία από πλαστικά μπουκάλια. 

Τρεις μήνες επιτυχημένης λειτουργίας για το Αλληλέγγυο Σχολείο και συνεχίζουν!

Σε αυτό προσφέρουν εθελοντικά ενισχυτική διδασκαλία περί τους 100 εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης (δάσκαλοι και καθηγητές), ενώ ωφελούνται περί τους 100 μαθητές και μαθήτριες.

Πρόταση για αναγέννηση του Πάρκου Τρίτση με εθελοντές. Του γεωπόνου Ευάγγελου Αβδελά

Τα κυριότερα σημεία είχαν προταθεί το 2009 και είχαν αποσταλεί στον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου και στους Δήμους Ιλίου και Αγ. Αναργύρων, χωρίς καμία ανταπόκριση. Μήπως τώρα με την αλλαγή της Κυβέρνησης είναι καιρός να το ξαναδούμε το θέμα και μάλιστα πολύ ζεστά ;  

Η εθελοντική ομάδα που στηρίζει ψυχολογικά όσους έχασαν δικό τους άνθρωπο από τροχαίο

Από τριετίας , περίπου, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του συλλόγου “ SOS τροχαία  εγκλήματα”  λειτουργεί στην Αθήνα ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης ατόμων με απώλεια προσφιλούς προσώπου από τροχαίο γεγονός. 
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×