op
×

Για δεύτερη φορά επιχειρείται έξωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Η επιστολή που έλαβαν οι εθελοντές του ΜΚΙΕ λέει ξεκάθαρα ότι πρέπει άμεσα να αποχωρήσουν από το χώρο που στεγάζονται από τον Δεκέμβριο του 2011
Περισσοτερα...

Κοινωνικά Ιατρεία

Δωρεάν προγράμματα πρόληψης ασθενειών από το Μητροπολικό Κοινωνικό Ιατρείο

Οι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού ιατρείου Ελληνικού αποφασίσαμε να εστιάσουμε στην πρόληψη με δεδομένο ότι αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα της ποιότητας υγείας

Γιώργος Βήχας: Ακόμη και ασφαλισμένοι απευθύνονται για φάρμακα και εξετάσεις στο ΜΚΙΕ

Σύμφωνα με μελέτη του ΜΚΙΕ, το 20 - 30% από 400 καρκινοπαθείς από όλη την Ελλάδα, στο διάστημα  2012 - 2013, που καθυστέρησαν περισσότερο από έξι μήνες, από την αρχική διάγνωση να αναζητήσουν βοήθεια, έχασαν τη ζωή τους. 

3 χρόνια Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης

Πάνω από 100 εθελοντές γιατροί, φαρμακοποιοί, υγειονομικοί, γραμματειακής υποστήριξης κ.ά. προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους. Αποτέλεσμα: προσφέρθηκαν περίπου 3.000 ιατρικές επισκέψεις 

Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης: Ξεκαθαρίζουμε ποιοι είμαστε

Μερίδα των ΜΜΕ μπερδεύουν -από λάθος ή όχι- τα δημοτικά ιατρεία, που τελευταία συνηθίζουν να αυτοαποκαλούνται "κοινωνικά", διάφορες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, όπως και κοινωνικές δομές του κράτους με εμάς, τα "Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης".

ΒΙΝΤΕΟ: Διαμαρτυρία έξω απο τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, "στον αέρα" 256 κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας

Οι εργαζόμενοι σε συσσίτια,  κοινωνικά ιατρεία - φαρμακεία, παντοπωλεία είναι απλήρωτοι 5 μήνες και ζητούν τα δεδουλευμένα τους και την ανανέωση του προγράμματος μέσω ΕΣΠΑ που λήγει την 1η Οκτώβρη.

Εγγύτερα... οι αλληλέγγυοι!

Τα αυτόνομα Κοινωνικά Ιατρεία-Φαρμακεία Αλληλεγγύης στην 4η Πανελλαδική συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Ιουνίου στην Κόρινθο, αποφάσισαν να συμβάλλουν έμπρακτα στο έργο των αλληλέγγυων στα νησιά μας αυτή την περίοδο, που καταφθάνουν ξεριζωμένοι πρόσφυγες πολέμου με την πλειονότητά τους να είναι γυναικόπαιδα. 

Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Η πρόσβαση στην περίθαλψη για τους ανασφάλιστους

Σήμερα όλο και περρισσότεροι Έλληνες βρίσκονται χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και εγκαταλείπουν την περίθαλψή τους. Παντού στη χώρα οργανώνονται τα ιατρεία και φαρμακεία αλληλεγγύης για να τους βοηθήσουν.Ρεπορτάζ σ’ένα από αυτά σε ένα αθηναικό προάστειο.

Τι προβλέπει το νέο σχέδιο του υπουργείου Υγείας – Υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων | Βίντεο

Ανεργοι, ανασφάλιστοι, φτωχοί, που έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και χάνονται στο «λαβύρινθο» της γραφειοκρατίας, ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας που σε αρκετές περιπτώσεις τους αντιμετωπίζει εχθρικά, καταφεύγουν στα κοινωνικά ιατρεία, προκειμένου να τους παρακολουθήσει κάποιος γιατρός και να λάβουν τα φάρμακά τους.

Δημόσιο νοσοκομείο ζητά από Κοινωνικά Ιατρεία να καλύψουν χημειοθεραπεία

Το δημόσιο νοσοκομείο Σωτηρία ζητά από δύο Κοινωνικά Ιατρεία (Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και ΙΣΑ) να καλύψουν με χημειοθεραπεία ανασφάλιστο καρκινοπαθή που νοσηλεύεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Ψήφισμα αλληλεγγύης από 26 Κοινωνικά Ιατρεία - Φαρμακεία στους Σύριους πρόσφυγες-απεργούς πείνας

Τα 26 Κοινωνικά Ιατρεία – Φαρμακεία Αλληλεγγύης που συμμετέχουμε στην 3η Πανελλαδική μας Συνάντηση στο Γ.Ν.ΕΛΠΙΣ, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Σύριων προσφύγων απεργών πείνας στην πλατεία Συντάγματος

Όσο υπάρχουν άνθρωποι: Ένας χρόνος λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου "Αλέκος Φτίκας"

Έναν χρόνο λειτουργίας συμπληρώνει αυτές τις ημέρες το Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης "Αλέκος Φτίκας" που δημιούργησε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας με τη βοήθεια και την συνεργασία των Γιατρών του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, προσφέροντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εκατοντάδες συμπολίτες μας που έχουν αφεθεί εκτός του δημοσίου συστήματος υγείας.

11 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της ασθένειας του Πάρκινσον

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του άγγλου ιατρού Τζέιμς Πάρκινσον. Η Επίκουρος Κίνηση παρέχει σχετικές υπηρεσίες για τη διάγνωση και τη θεραπεία της νόσου. Δείτε τις όλες δομές αλληλέγγυας υγείας που συγκεντρώσαμε...

518 δομές αλληλέγγυας υγείας!

Το κοινωνικό κράτος καταρρέει. Ο ένας στους τρεις Έλληνες είναι ανασφάλιστος. Μέσα σ' αυτή την κόλαση καταφέραμε να δημιουργήσουμε σε χρόνο dt 518 δομές αλληλέγγυας υγείας. Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις παρουσιάσεις με φωτογραφίες και βίντεο.

Καταγγελία των Κοινωνικών Ιατρείων Φαρμακείων Αλληλεγγύης και Δομών Αλληλεγγύης Υγείας Αττικής

Τα Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης Αττικής και Δομές Αλληλεγγύης Υγείας καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης στην Υγεία.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×