op
×

Σπίτι σε πρόσφυγα συμμαθητή, εξασφάλισαν παιδιά Δημοτικού. Του Niko Ago

Λίγες μέρες πριν, η Υπηρεσία Μετανάστευσης, αποφάσισε ότι μια οικογένεια προσφύγων από τη Συρία, έπρεπε να αφήσει το κέντρο φιλοξενίας στο Halmstad και να εγκατασταθεί σε ένα ξεχωριστό σπίτι, σε μια μικρή κοινότητα, περίπου 50 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Fakenberg στη νότια Σουηδία.
Περισσοτερα...

Σουηδία

Πώς ανακυκλώνουν οι έξι κορυφαίες πόλεις της Δ. Αμερικής και πώς εμείς

Ο ηγέτης της ανακύκλωσης στην Ευρώπη είναι αναμφίβολα η Σουηδία, η οποία αξιοποιεί το 99% των σκουπιδιών που παράγει. Λαμπρά παραδείγματα ανακύκλωσης υπάρχουν όμως και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Ή για να είμαστε ακριβέστεροι, στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις μνήμης στην Ευρώπη για τον Παύλο Φύσσα

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις μνήμης για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «KillahP» από μέλη της Χρυσής Αυγής, διοργανώνονται στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 σε πολλές πόλεις της Ευρώπης...

Η Σουηδία εισάγει σκουπίδια από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες για παραγωγή ενέργειας! (βίντεο)

Η χώρα διαθέτει 32 σταθμούς όπου τα διάφορα απόβλητα αποτεφρώνονται για την παραγωγή ατμού, ο οποίος με τη σειρά του χρησιμοποιείται σε γεννήτριες στροβίλων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Οι σταθμοί αυτοί προμηθεύουν σχεδόν ένα εκατομμύρια σπίτια στη Σουηδία με θέρμανση, και περίπου 260.000 με ηλεκτρισμό.

Αυτή είναι η χώρα που... ξέμεινε από σκουπίδια! (βίντεο)

Όσο για τις εναλλακτικές λύσεις στην ανακύκλωση αυτές συνοψίζονται στο αμφιλεγόμενο πρόγραμμα αποτέφρωσης απορριμμάτων για παραγωγή ενέργειας, η ποσότητα των οποίων φτάνει τους δύο εκατομμύρια τόνους κάθε χρόνο, όσα δηλαδή ανακυκλώνονται.

Εργασία και χαρά! 6ωρη απασχόληση στην Σουηδία

Σε παράδεισο για τους εργαζομένους θα μετατραπεί το Γκέτεμποργκ. Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας θα εφαρμοστεί ένα πείραμα, με εξάωρη απασχόληση αυτό το καλοκαίρι. Στόχος, να αποδειχθεί ότι το συμπιεσμένο ωράριο θα κάνει τους εργαζομένους πιο αποδοτικούς στη δουλειά τους. Την ίδια στιγμή, οι Ελληνες είναι ο δεύτερος πιο σκληρά εργαζόμενος λαός στον κόσμο.

Σουηδία: Χωρίς θρανία, μέσα σε σπηλιές το αρχιτεκτονικά καλύτερο σχολείο στον κόσμο (φωτο-βίντεο)

Κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, πολύχρωμες σπηλιές και μια βιβλιοθήκη που ανοίγει σαν το σεντούκι του κρυμμένου θησαυρού. Το Rosan Bosch Studio έχει μετατρέψει τους κοινόχρηστους χώρους του σουηδικού σχολείου Vittra Södermalm σε ένα ονειρικό και πολύχρωμο μαθησιακό περιβάλλον.

Σουηδία: Τέλος το 8ωρο, εφαρμογή 6ωρου με ίδιες αποδοχές!

Το δημοτικό συμβούλιο του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας αποφάσισε να μειώσει τις ώρες εργασίας σε έξι, καταργώντας το οκτάωρο στις δημοτικές υπηρεσίες και διατηρώντας παράλληλα τις αποδοχές στο ίδιο επίπεδο.

Δολοφονική επίθεση νεοναζί στη Σουηδία

O αντιφασίστας Showan μέλος της οργάνωσης “φίλαθλοι κατά της ομοφοβίας” βρίσκεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο του Malmö (Σουηδία) μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν αυτός και άλλοι 3 αντιφασίστες μετά το τέλος της πορείας για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Η Σουηδία χαρίζει το χρυσό βουνό

Η αύξηση των εξορύξεων παρουσιάζεται ως κοινωνική επιτυχία. Η Σουηδία όμως, σχεδόν χαρίζει τους μεταλλευτικούς της πόρους και επιτρέπει στις εξορυκτικές εταιρείες να αφήνουν πίσω τους κατεστραμμένο τοπίο.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×