op
×

BREXIT και Μάχη στις Κυνός Κεφαλές | Του Βασίλη Ρώτα

Οραματιζόμαστε και ευχόμαστε ειρηνική επίλυση των διαφορών.
Περισσοτερα...

Βασίλης Ρώτας

H επόμενη ημέρα της σφαγής - ο συντηρητικός καθηγητής Κύριος Βασίλειος Βερώνης | Του Βασίλη Ρώτα

(Ο Λυκειάρχης Βασίλειος Βερώνης απεβίωσε εκφωνώντας τον πανηγυρικό της 17 Νοέμβρη, 20 χρόνια μετά.Την αποφράδα εκείνη εποχή (των γεγονότων) είμασταν οι τελειόφοιτοι μαθητές του).

Ο Ιατρός | Του Βασίλη Ρώτα

Από τα δυσκολότερα να διερευνηθούν θέματα είναι η σχέση της (απο μιά άποψη βαριά άρρωστης) κοινωνίας μας με τον Ιατρό. Μια σχέση βαθιά αντιφατική, που ως εκ τούτου καθιστά τον ιατρό μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.

Το ανέξοδο μέτρο που εφαρμόζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών | Του Βασίλη Ρώτα

Για να εργαστείς στο UK, μεταξύ των άλλων θα πρέπει να συμπληρώσεις (διαδικτυακά γίνονται εκεί τα πράγματα) ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Δύο γερμανικές λέξεις για το νόμο και τη λιτότητα που δεν χρησιμοποιεί κανένας άλλος λαός | Του Βασίλη Ρώτα

Η κάθε γλώσσα είναι ένα ζωντανό εργαλείο. Κουβαλάει ένα φορτίο πληροφορίας, που αποτυπώνει ταυτόχρονα και ένα συλλογικό βίωμα. Άλλωστε, οι γλώσσες έχουν διαφορετική εσωτερική λογική και οικονομία.

Η ώρα του Αλή Πασά και των αλάνθαστων οικονομικών του μεθόδων | Του Βασίλη Ρώτα

Όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι, αποδεικνύεται αλάνθαστη η απλή μέθοδος του Αλή Πασά: "Μπουκάρω στο διπλανό πασαλίκι με τα όπλα και αρπάζω όσα μου λείπουν και κάτι παραπάνω, για τις δύσκολες ώρες!"

Η ξενέρωτη Eurovision ο πιο χαρακτηριστικός και εν τέλει σχετικά αξιοπρεπής θεσμός της ΕΕ | Του Βασίλη Ρώτα

Πόσο "λίγοι" φαντάζουν οι μικρομεσαίοι "4" του Ολάντ μπροστά τους! Η ΕΕ αν δεν διαλυθεί εντελώς, θα παραμείνει ένα "ζελέ" όπου θα κανονίζει πάλι το ΝΑΤΟ και οι ανθύπατοι πρεσβευτές...

"Η Ελλάδα θα νικήσει, η Γερμανία θα συντριβεί"! Tης Βούλας Δαμιανάκου και του Βασίλη Ρώτα

Στον Ναπολέοντα Σουκατζίδη χαρίζεται η ζωή από τους ναζί και εκείνος επιλέγει συνειδητά το θάνατο, απειλώντας τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής πως η Ελλάδα θα νικήσει και εκείνοι θα συντριβούν.

Απορίες τύπου "Σέρλοκ Χολμς" | Του Βασίλη Ρώτα

Τι είναι αυτό που κάνει μια πτυχιούχο φυσικό (Μερκελ) και ένα δόκτορα (Σόιμπλε), να επιμένουν πεισματικά σε ανεφάρμοστα μέτρα; Γιατί, πέραν της αξιοκαταφρόνητης Ελλάδας, έβαλαν στο μνημόνιο την Πορτογαλία αλλά και την ικανή να πιάσει ρυθμούς ανάπτυξης 26% (!!!) Ιρλανδία;

Αυτοί είναι οι πυροδότες των επιθέσεων αυτοκτονίας | Του Βασίλη Ρώτα

Είιναι αυτονόητο πως καταδικάζουμε απερίφραστα και για πάρα πολλούς λόγους τις τρομοκρατικές επιθέσεις  αυτοκτονίας. Όμως, περνώντας κατά λάθος, προ 10ετίας , από κάποια Παρισινά προάστια, αναρωτηθήκαμε πόσο πιθανό είναι να αυτοκτονήσει κάποιος απρόσωπος,νέος, απελπισμένος άνεργος, που ζει εκεί ...

Ο χαρισματικός Τρυντώ, η Μέρκελ και η θανάσιμη ταλαιπωρία των προσφύγων. Του Βασίλη Ρώτα

Ο χαρισματικός Τρυντώ, "πήρε" 25.000 πρόσφυγες, με κομψότατο τρόπο, κατ΄ευθείαν από τον Λίβανο ή την Ιορδανία αεροπορικά. Έστειλε έτσι ένα παγκόσμιο μήνυμα, χωρίς πολύ κόστος.

Μια απολύτως ιερόσυλη αλληλουχία σκέψεων. Του Βασίλη Ρώτα

Υπάρχει ένα πανέμορφο πέρασμα από την Αργολίδα στην Αρκαδία, γεμάτο έλατα, από την Σκοτεινή στην Κανδήλα. Στο ειδυλλιακό αυτό μέρος, κάποια φίλη είχε ένα κτήμα, που παλιά έβγαζε σιτηρά. Επειδή «θα το αφήσει έτσι», σε λίγα χρόνια κι αυτό θα είναι δάσος.

ΑΠΟΡΙΑ: Γιατί δεν τους παίρνουν με αεροπλάνα; Του Βασίλη Ρώτα

Αν είχαν ειλικρινές ενδιαφέρον, γιατί δεν παραλαμβάνουν τους συνανθρώπους μας απ΄ευθείας από τον χώρο της τραγωδίας με αεροπλάνα ή άλλα ειδικά ναυλωμένα μέσα για τράνζιτ μεταφορά με όλα τα σχετικά εφόδια;

Βιώσιμες σχέσεις. Του Βασίλη Ρώτα

Υπάρχουν κάποιοι εμπειρικοί κανόνες, που προδιαγράφουν τις πιθανότητες επιβίωσης μιας σχέσης. Ας υποθέσουμε πως η σχέση απαρτίζεται από δύο. Ακόμα και στην περίπτωση μιας ομάδας, αν επιμερίσουμε τη σχέση της ομάδας με κάθε μέλος χωριστά, έχουμε πάλι προς μελέτη την σχέση δύο μερών.

Η διαπραγμάτευση ή πως η Μέρκελ προσπαθεί να σώσει την Deutsche Bank. Του Βασίλη Ρώτα

Mία διαπραγμάτευση γίνεται παραγωγικότερη και πιθανώς τελεσφορεί, όταν καταλάβεις την πλευρά του άλλου και του υποδείξεις μία λύση συμβατή με το δικό του πρόβλημα, που μπορεί να μη συγκρούεται κατ΄ανάγκη με το δικό σου.

Σύνταξη και στους σαραντάρηδες! Του Βασίλη Ρώτα

Κύριε Πρωθυπουργέ, κάνεις ένα τεράστιο σφάλμα : Ανεβάζεις τα όρια  συνταξιοδότησης …   Αγνόησε  τη Μέρκελ και πράξε το ακριβώς αντίθετο! Θέλεις να λύσεις τα τεράστια προβλήματα της Ελλαδίτσας: οικονομία, παραγωγικότητα,  αναδιάρθρωση... Ζητάς αποτέλεσμα, χρειάζεσαι ομάδα: Με εξηντάρη σέντερ-φορ ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Θεωρία των Παιγνίων (ΙΙ). Του Βασίλη Ρώτα

Εάν επιχειρήσουμε μια αναδρομική ανάλυση της οικονομικής κρίσης, με βάση τη θεωρία των παιγνίων, θα δούμε τα εξής: Ας θεωρήσουμε ως αφετηρία την κατάρρευση της Lehman Brothers. Tην στιγμή εκείνη προκύπτει ένα δυσεπίλυτο παγκόσμιο πρόβλημα. Από τους μεγάλους παίκτες , οι ΗΠΑ  βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η θεωρία των παιγνίων. Του Βασίλη Ρώτα

Η θεωρία των παιγνίων διαμόρφωσε ορισμένα μοντέλα διαδραστικών συμπεριφορών και αλληλεπιδράσεων, τα οποία  είτε  παραμένουν θεωρητικά αν και έχουν προκύψει απο παρατηρήσεις ειτε έχουν μελετηθεί και πρακτικά .
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×