op
×

Οστεοπόρωση: Τα «μυστικά» για τη σωστή θεραπεία των γυναικών

Κάθε χρόνο, διεθνώς, 200 εκατομμύρια γυναίκες προσβάλλονται από οστεοπόρωση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μια στις δύο γυναίκες, άνω των 50 ετών να υποστεί τουλάχιστον ένα οστεοπορωτικό κάταγμα
Περισσοτερα...

γυναίκες

Μια ιστορία πίσω από την μαντίλα

Ήμαστε 9 χρονών όταν μας ανάγκασαν να φοράμε μαντήλα και να κάνουμε προσευχή, επειδή έτσι ήταν και είναι ακόμη και ο νόμος του “Σαριάτ”, σύμφωνα με τον οποίο από αυτή την ηλικία θεωρούμαστε γυναίκες, ολόκληρες γυναίκες! Στο ένα χέρι κρατούσαμε με τα μικρά μας δάχτυλα κούκλες και στο άλλο μπορούσε να υπάρχει μια βέρα…

Γυναικολογικός έλεγχος: Ποιες εξετάσεις χρειάζονται οι γυναίκες;

Παρά την πρόοδο της Ιατρικής, η πρόληψη παραμένει η καλύτερη θεραπεία, γι’ αυτό και οι γυναίκες δεν πρέπει να αμελούν τον τακτικό γυναικολογικό έλεγχο που μπορεί να ανιχνεύει εγκαίρως πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Womenassociations.gr: 47 γυναικείοι συνεταιρισμοί που πρέπει να γνωρίσετε!

Στόχος της όλης προσπάθειας είναι να συγκεντρώσει και να οργανώσει του γυναικείους συνεταιρισμούς της χώρας σε ένα διαδικτυακό χώρο, ώστε να προβληθεί η δουλειά τους και η καταγωγή τους.

Ένα συνεργατικό εγχείρημα που αξίζει να γνωρίζετε: 4 γυναίκες μας ξεναγούν στην πόλη

H Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση dot2dot γεννήθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη από τέσσερις γυναίκες, που θέλησαν να αναδείξουν την πολυδιάστατη πόλη και να προσφέρουν στους επισκέπτες εναλλακτικές ξεναγήσεις.

Τιμωρήθηκε ο Πολωνός ακροδεξιός ευρωβουλευτής για τις δηλώσεις του εναντίον των γυναικών

Ο Janusz Korwin-Mikke κατά τη διάρκεια συζήτησης για το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, είχε δηλώσει: "Οι γυναίκες πρέπει να κερδίζουν λιγότερα, είναι πιο αδύναμες"

Λιλή Ζωγράφου: "Γυναίκες, μιλώ ακούστε. Να σας σερβίρω ένα βασιλόπουλο είναι αδύνατο φυσικά"

Το προσέξατε; Δεν έμεινε τίποτα όρθιο γύρω μας. Χωρίς προσχήματα, χωρίς ντροπή, ο πολεμόχαρος κόσμος μας καταστρέφει το καθετί, αδιαφορώντας για τη ζωή, αφανίζοντάς την. 

Η φρικτή πρακτική που σε κάποιες χώρες θεωρείται συνώνυμη του εξαγνισμού και της κάθαρσης

Πεποιθήσεις που αφορούν την καθαριότητα και την υγιεινή αποτελούν έναν επιπλέον λόγο για τον ακρωτηριασμό. Ο τελευταίος θεωρείται πολλές φορές συνώνυμος του εξαγνισμού

Γιατί οι γυναίκες δεν γράφουν στη Wikipedia;

Η Ελληνική Wikipedia έχει λίγα λήμματα για γυναικεία ζητήματα, για τα δικαιώματα, τις θέσεις και τους αγώνες των γυναικών και του φεμινιστικού κινήματος. Επιπλέον η Ελληνική κοινότητα της Wikipedia είναι βασικά ανδροκρατούμενη, με μικρή ενεργή συμμετοχή γυναικών.

Στις 14:38 οι γυναίκες στην Ισλανδία κατέβηκαν στους δρόμους και είχαν πολύ σοβαρό λόγο (ΒΙΝΤΕΟ)

Με σύνθημα "Καμία γυναίκα δεν επιλέγει να πληρώνεται λιγότερο από τους άντρες", χιλιάδες γυναίκες στην Ισλανδία άφησαν τις δουλειές τους και στις 14:38 κατέβηκαν στους δρόμους.

H πόλη των εκτοπισμένων γυναικών

Σε έναν οικισμό  νότια της τουριστικής Καρταχένα στην Κολομβία, έχει δημιουργηθεί  η πρώτη πόλη εκτοπισμένων γυναικών. Εκεί, φιλοξενούνται 300 γυναίκες με τα παιδιά τους και εφαρμόζονται παραγωγικά προγράμματα που εγγυώνται τη διατροφική τους αυτάρκεια. 
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×