op
×

Ας τολμήσουμε να ανακηρύξουμε τον καπιταλισμό νεκρό, πριν μας παρασύρει όλους μαζί του

Το οικονομικό σύστημα δεν είναι συμβατό με την επιβίωση της ζωής στην Γη. Ήρθε η ώρα να σχεδιάσουμε ένα καινούργιο σύστημα
Περισσοτερα...

φτώχεια

Ας γίνουν τα "εγώ", "εμείς"!!!

Η Equal Society δημιούργησε ένα βίντεο, για την εξάλειψη της Φτώχειας, το οποίο μας παρακινεί όλους να αφήσουμε το μικρόκοσμό μας και τα εγώ να γίνουν εμείς.

Διαζύγιο και φτώχεια αυξάνουν τον κίνδυνο για δεύτερο έμφραγμα

Οι άνθρωποι που επιβίωσαν από ένα πρώτο έμφραγμα και οι οποίοι έχουν πάρει διαζύγιο ή είναι φτωχοί (ή ακόμη χειρότερο και τα δύο μαζί), κινδυνεύουν περισσότερο από ένα δεύτερο έμφραγμα, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.

ΜΚΙΕ: Ο πρωθυπουργός γιατί ακριβώς είναι περήφανος;

Την εβδομάδα που πέρασε ο πρωθυπουργός με υπερηφάνεια ανακοίνωσε, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ότι «Σε περισσότερους από 130.000 μαθητές δημοτικών σχολείων επεκτάθηκε το 2017 το επιτυχημένο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων. 

Με κουπόνια σίτισης ζουν εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης στις ΗΠΑ | Του Αλέκου Αναγνωστάκη

Οι δείκτες της φτώχειας και της ανισότητας στις ΗΠΑ βρίσκονται σε επίπεδα συναγερμού, οδεύουν να επιδεινωθούν επί των ημερών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και απειλούν τη δημοκρατία στη χώρα.

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Συγκέντρωση τροφίμων για οικογένειες στα όρια της φτώχειας, ενόψει Χριστουγέννων

Ενόψει Χριστουγέννων, καλεί όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία: Ο αριθμός των οικογενειών που δεν μπορούν να καλύψουν τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά.

"Πρόοδος είναι η εφαρμογή των ουτοπιών" είχε πει ο Όσκαρ Ουάιλντ

 Μετά το τραπεζικό κραχ του 2008 αλλά και τις ανησυχητικές προβλέψεις αναφορικά με τη μείωση της εργασίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασίας, φαίνεται ότι το ΠΒΕ είναι ένας συγκεκριμένος τρόπος για να τελειώσουμε με το θέμα της φτώχειας παγκοσμίως. Ή τουλάχιστον να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα.

Λονδίνο: Ένας στους 4 εργαζόμενους ζει μέσα στη φτώχεια

Παρά την ευημερία και τα προνόμια το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα της φτώχειας. Αιτία το κόστος της στέγασης που είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο. Τι αναφέρει η έκθεση του βρετανικού ερευνητικού οργανισμού «New Policy Institute».

H ανεπίσημη οικονομία του Ντιτρόιτ: Εκεί που αποτυγχάνει ο καπιταλισμός φυτρώνουν οι εναλλακτικές

Η οικονομία του Ντιτρόιτ απέτυχε. Θεαματικά. Ο δείκτης φτώχιας είναι σχεδόν στο 40%, ο πληθυσμός συνεχίζει να μειώνεται, περίπου 700.000 σπίτια βρέθηκαν χωρίς νερό λόγο απλήρωτων λογαριασμών και περίπου 17.000 σπίτια βρίσκονται μπροστά στο κίνδυνο κατάσχεσης.

Κοινωνική Οικονομία - Διεθνής Ημέρα Συνεταιρισμών 2017: "Οι συνεταιρισμοί εξασφαλίζουν ότι κανείς δεν μένει πίσω"

Ανακοίνωση της Διεθνούς Συνεταιριστικής Συμμαχίας - ICA: Σε μια εποχή όπου η ανισότητα των εισοδημάτων αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, οι συνεταιρισμοί μπορούν να δώσουν λύσεις.

Κερί αντί για ρεύμα για 331.000 Γερμανούς

Στο απόλυτο σκοτάδι ζουν συνολικά 331.000 Γερμανοί, στους οποίους έγινε διακοπή ρεύματος λόγω αδυναμίας εξόφλησης των λογαριασμών τους. Αυτό είναι το άλλο, άγνωστο σε πολλούς, πρόσωπο της Γερμανίας.

Η φτώχεια μαστίζει την Ελλάδα: Αύξηση 40% σε 7 χρόνια διαπιστώνει Γερμανικό Ινστιτούτο

Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας κατέχει η χώρα μας. Το καταγράφει και έρευνα Οικονομικού Γερμανικού Ινστιτούτου που αποδίδει την φτώχεια στην μακρά κρίση, την ύφεση, την ανεργία και την πολιτική λιτότητας των δανειστών. 

Ιταλία: Προϋπολογισμός 2017 ενάντια στην λιτότητα με 14η σύνταξη, προσλήψεις και φοροελαφρύνσεις

Ανανεώνονται οι συλλογικες συμβάσεις εργασίας, νέες προσλήψεις στο Δημόσιο, 14η σύνταξη, φοροελαφρύνσεις, πρόωρη συνταξιοδότηση με 35ετία, 1,1 δισ για την φτώχεια,  500 ευρώ επιπλέον για κάθε  μετανάστη ή αιτούντα άσυλο,  20 δισ  για ανταγωνιστικότητα. 
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×