op
×

Αντίο δάσκαλε. Του Ανδρέα Ρουμελιώτη

Έφυγε χθες το βράδυ ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς όλων των εποχών, ο Κωστής Παπαγιώργης. Μεγάλωσα με τα βιβλία του. Η γλώσσα του ζάμπλουτη, συναισθηματική, μοναδική. Άφησε πίσω του ένα λογοτεχνικό θησαυρό. Ελπίζω να τον ανακαλύψουν οι νεότεροι.
Περισσοτερα...

Ανδρέας Ρουμελιώτης

Hλεκτρονικές λαϊκές χωρίς μεσάζοντες! Του Ανδρέα Ρουμελιώτη

Λειτουργούν πιλοτικά σε 5 περιοχές της Αττικής, στα πρότυπα του διεθνούς κινήματος Farmers' Market που κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Καναδά και των γαλλικών AMAP. Παραγγέλνεις από τον υπολογιστή και σου τα φέρνουν σπίτι.

211 αυτόνομες κοινότητες αλληλέγγυας και κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα!

Tου Ανδρέα Ρουμελιώτη: Στους Αυτοδιαχειριζόμενους Κοινωνικούς Χώρους συστεγάζονται ανεξάρτητες ομάδες και σχήματα που κυοφορούν τις νέες ιδέες και κουλτούρες στην Ελλάδα της κρίσης.  Δείτε εδω όλες τις παρουσιάσεις.

Υπό διωγμόν το κίνημα χωρίς μεσάζοντες του Ανδρέα Ρουμελιώτη

Στην Ε.Ε. διευκολύνουν τις αγορές απευθείας διάθεσης τροφής. Εδώ κυνηγάνε τους "χωρίς μεσάζοντες" για να επανέλθουμε στην εποχή του Θωμά Μπακαλάκου... Καταγγελία του Δικτύου Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες Ρεθύμνου.

Το χρήμα ν' αλλάζει χέρια... - Του Ανδρέα Ρουμελιώτη

Μια οικονομική προφητεία - ανέκδοτο του Ανδρέα Ρουμελιώτη πριν τέσσερα χρόνια - Το χρήμα πρέπει να αλλάζει συνέχεια χέρια με μεγάλη ταχύτητα. Ειδάλλως, δημιουργείται πρόβλημα κυκλοφορι(α)κό στον οικονομικό οργανισμό. 

Εδώ Ράδιο Ε: Ανθολογία Άσωτος Υιός VS Βαλεντίνου - Του Ανδρέα Ρουμελιώτη

Στα '90s διοργάνωσα τα μεγαλύτερα πάρτι "Άσωτος Υιός εναντίον του ξενερουά Βαλεντίνου". Στη "μαϊμού" Ελευθεροτυπία μίλησαν Πατήρ Μεταλληνός, Τζίμης Πανούσης, Βασίλης Ραφαηλίδης, Κώστας Ζουράρις και... "αποδυτηριάκιας"

Μετά το Spiegel και η Huffington Post γράφει για το enallaktikos.gr

Η συνέντευξη που έδωσε το καλοκαίρι ο Ανδρέας Ρουμελιώτης στο γερμανικό περιοδικό Spiegel  αναδημοσιεύτηκε από την Ηuffington Post, της ομογενούς  Arianna Huffington που έχει 37 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα!

Ανδρέας Ρουμελιώτης - Ευχαριστούμε πολύ!

Ευχαριστούμε πολύ! Εσάς, τους δεκάδες χιλιάδες χρήστες που μπήκατε να δείτε το νέο μας portal enallaktikos.gr. Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, τις παρατηρήσεις, τις υποδείξεις, τα άρθρα, τις ανταποκρίσεις, τις ειδήσεις και τα βίντεο που μας στέλνετε.

Ας εμπνευστούμε από εναλλακτικά συστήματα αξιών!

Συνέντευξη στον Ανδρέα Ρουμελιώτη - Φιλοξενούμενοι οι καθηγητές της Κοινωνικής Οικονομίας του ΤΕΙ Μεσολογγίου, συγγραφείς του βιβλίου «Εισαγωγή στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία – Το μετέωρο βήμα μιας δυνατότητας», Drs Τάκης Νικολόπουλος και Δημήτρης Καπογιάννης.

Ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης μιλάει στον Ανδρέα Ρουμελιώτη: Οι ντόπιες ποικιλίες μπορούν να θρέψουν τον παγκόσμιο πληθυσμό!

Ενας σύγχρονος Εθνικός ευεργέτης! Το 2009 τιμήθηκε από το Bioversity International και τον Δήμο της Ρώμης με το βραβείο του Φύλακα της βιοποικιλότητας της Μεσογείου. Το 1995, ίδρυσε το ΠΕΛΙΤΙ (στα ποντιακά σημαίνει βελανιδιά) στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×