op
×

βιολογική καλλιέργεια

Δωρεάν διήμερο βιωματικό εργαστήριο για τη βιολογική καλλιέργεια σε αστικούς χώρους

H Οργάνωση Γη - Organization Earth μας καλεί το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου σε ένα δωρεάν διήμερο βιωματικό εργαστήριο με θέμα τις βασικές αρχές της βιολογικής καλλιέργειας σε αστικούς χώρους!

Η πρώτη Κυριακή στο "Κέντρο της Γης" για το 2018

Η πρώτη Κυριακή στο “Κέντρο της Γης” για το 2018 έφτασε! Μαζευόμαστε την Κυριακή 4 Μαρτίου για να εξερευνήσουμε νέους δρόμους μέσα απο βιωματικά παραδείγματα στο κτήμα βιολογικής καλλιέργειας του Κέντρου της Γης!

1η Πανηπειρωτική Οικογιορτή

Παραγωγοί, μεταποιητές και χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα, συναντιούνται, ανταλλάσσουν απόψεις και εκθέτουν καθαρά προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι και οικολογική συνείδηση στην πρώτη Πανηπειρωτική Οικογιορτή.

Γνώρισε τους αγρότες που έχουν ήδη ξεκινήσει την επανάσταση στην τροφή μας

“Θέλουμε να γίνουμε κομμάτι ενός μεγαλύτερου δικτύου, να γνωρίσουμε κι άλλους παραγωγούς και να μάθουμε από πρώτο χέρι περισσότερες πληροφορίες για την φροντίδα φυτών και δέντρων χωρίς  χημικά και φυτοφάρμακα”

Νέα μελέτη: Αναπόφευκτα η γενετική επιμόλυνση μετατρέπει τις βιολογικές καλλιέργειες σε γενετικά τροποποιημένες

Μια νέα έκθεση διαπιστώνει ότι το θέμα της μόλυνσης με ΓΤΟ είναι πολύ πιο σοβαρό αν και οι περισσότερες περιπτώσεις μόλυνσης δεν είναι γνωστές. 

Ευκαιρίες επιχειρηματικότητας καλλιεργητών: Διημερίδα με τη συμμετοχή του Προέδρου του Παγκόσμιου Κινήματος Βιολογικής Γεωργίας

Διημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων κατάρτισης ωφελούμενων ανέργων στις βιοκαλλιέργειες που πραγματοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΖΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στην περιοχή παρέμβασης των Δήμων ΩΡΩΠΟΥ-ΔΙΟΝΥΣΟΥ-ΜΑΡΑΘΩΝΑ στα πλαίσια του προγράμματος ΤΟΠΣΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Η επανάσταση της καλής και αληθινής τροφής (βίντεο)

Παραγωγή  450  τόνων τροφίμων από 12 μόλις στρέμματα γης σε ένα χρόνο ακούγεται  ακούγεται απίθανο. Το εγχείρημα Growing Power είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία  ξεκίνησε το 1993 στο Μιλγουόκι σαν φάρμα για να μπορούν οι νέοι της περιοχής να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας και να έχουν πρόσβαση σε υγιεινά, υψηλής ποιότητας, ασφαλή και οικονομικά τρόφιμα.

Δωρεάν μαθήματα βιολογικής γεωργίας

Το Εναλλακτικό Σχολείο Οικολογικής Γεωργίας, συνεχίζει ακάθεκτο για 4η χρονιά να παραδίδει   δωρεάν μαθήματα «θεωρίας και πράξης» για την οργάνωση ενός ολοκληρωμένου οικονομικά βιώσιμου αγροκτήματος! 

Οι δέκα πιο πρωτοποριακοί αστικοί λαχανόκηποι του κόσμου [φωτογραφίες]

Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στα τοπικά προϊόντα, συχνά οργανικής καλλιέργειας. Φαίνεται ότι η προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προώθησης της υγιεινής διατροφής με εγχώρια προϊόντα -που πέραν των άλλων έχουν και χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα- παράλληλα με την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και παραγωγών έχει αποφέρει κάποιους καρπούς.

Μετατροπή σε 100% βιολογική γεωργία αποφάσισε το κράτος με τους πιο ευτυχισμένους κάτοικους, Μπουτάν

Το Μπουτάν μία πολύ μικρή χώρα που βρίσκεται  στα Ιμαλάια  και είναι γνωστή για το υψηλό επίπεδο της ευτυχίας των κατοίκων της, αποφάσισε να είναι η πρώτη 100% χώρα με βιολογικά προϊόντα
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×