op
×

Δείτε ΕΔΩ live τα αποτελέσματα των εκλογών από το enallaktikos.gr

Από τις 18:00 μεταδίδουμε ζωντανά σε web tv-radio με πάνελ, συζητήσεις, ειδήσεις και παρασκήνια. Σε συνεργασία με το zougla.gr και τη Singular Logic. Συμμετέχει ο Ανδρέας Ρουμελιώτης.  Ζωντανή σύνδεση και με το tvxs.gr για συνεχή ροή ειδήσεων.
Περισσοτερα...

εκλογές

Ακούστε τη Διεθνή στα ποντιακά! Οι Πόντιοι επιστήμονες ψηφίζουν δήμαρχο Πέτρο Κωνσταντίνου

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ποντίων Επιστημόνων Παναγιώτης Ξανθόπουλος ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας με τον συνδυασμό "Ανταρσία στις γειτονιές της ΑΘήνας" Πέτρο Κωνσταντίνου.

Ζοζέ Σαραμάγκου: "Οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να επαναστατήσουν"

"Η λευκή ψήφος ισοδυναμεί με βόμβα για το δημοκρατικό σύστημα, όχι για να το καταστρέψουμε, αλλά για να το αναμορφώσουμε και να το ανανεώσουμε. Την ημέρα, που η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου ψηφίσει λευκό, θα ετίθεντο αυτομάτως τα ερωτήματα. Και τώρα τι θα κάνουν οι πολιτικοί; Τι θα κάνουν τα κόμματα;

Να αισθάνεσαι ζωντανός. Του Εμίλ Αρμάν

Μια ουσιώδη προϋπόθεση για να “αισθάνεσαι ζωντανός” είναι το να ξέρεις πως να εκτιμάς τη ζωή κάποιου. Ήθη, αισθήσεις, κανόνες συμπεριφοράς, συναισθήματα, γνώσεις, ικανότητες, γνώμες, πάθη, έννοιες, το μυαλό, κλπ. — τόσα πολλά μέσα που μπορούν να μας επιτρέψουν να προσεγγίσουμε τη ζωή μας. Τόσοι πολλοί υπηρέτες στην υπηρεσία του “εαυτού” για να αναπτυχθεί και να διευρυνθεί.

Άνωση Εθελοντές Βόλου προς επίδοξους υποψηφίους εκλογών

Η εθελοντική ομάδα μας «ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου» από τη στιγμή που ξεκίνησε τη δράση της, επέλεξε την ανεξαρτησία από οποιοδήποτε κόμμα και οποιαδήποτε τοπική αρχή, κάτι που διασφαλίστηκε μέχρι σήμερα με κάθε τρόπο.

Ηλιθιότητα ή αισιοδοξία; Γράφει ο antinoikokuraios

Το ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν ιδεολόγοι οπαδοί αλλά οπορτουνιστές και ρουσφετολάγνοι κόλακες είναι κάτι που ισχύει σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό εκατοντάδες χρόνια τώρα, για να μην πούμε από την ύπαρξη της ως κυρίαρχο συστατικό της κοινωνίας.

Οι Ευρωπαίοι και πάλι ενώπιον της Ιστορίας. Του Κώστα Λάμπου

Οι πολιτικοί σχηματισμοί που συνωστίζονται για τους θώκους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συναγωνίζονται στην απόκρυψη του τι πραγματικά συμβαίνει στην Ευρώπη και προσπαθούν να αναδείξουν τους κομπάρσους ως πρωταγωνιστές της κρίσης και ως απειλή για τη δημοκρατία και την Ευρώπη.

Γιατί απορρίπτουμε την καθεστηκυία πολιτική; Του Νίκου Ηλιόπουλου

Αν δεχτούμε ότι η δημοκρατία είναι η εξουσία του δήμου, το καθεστώς δεν είναι δημοκρατικό. Αν πιο συγκεκριμένα θεωρήσουμε ότι το περιεχόμενο της εξουσίας του λαού είναι το δικαίωμα όλων στις αποφάσεις για τις βασικές κατευθύνσεις της κοινωνίας και για τους θεμελιώδεις νόμους της, και η άσκηση επίσης της δικαστικής εξουσίας, επιβεβαιώνεται η μη δημοκρατικότητα του καθεστώτος.

Δεν Ψηφίζω! Του Raoul Vaneigem

"Πέρσι, η μικρότερη κόρη μου, γυρίζοντας από το σχολείο μου είπε: «Βρίσκομαι σε μεγάλη αμηχανία. Μου εξήγησαν ότι όλοι έχουν καθήκον να ψηφίζουν. Εν τω μεταξύ, εσύ δεν ψηφίζεις. Εξήγησέ μου γιατί!»
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×