op
×

Λαχανικά που μπορούν να καλλιεργηθούν σε δοχεία-γλάστρες στο μπαλκόνι

Στην αυλή και στο μπαλκόνι μας μπορούμε να καλλιεργήσουμε διάφορα λαχανικά και αρωματικά φυτά (αναλόγως το χώρο). 
Περισσοτερα...

φυτά

Πως να δημιουργήσετε εύκολα δικά σας φυσικά οικιακά λιπάσματα

Σήμερα που τα εδάφη στις πόλεις είναι αδύναμα και η παραγωγή γίνεται δύσκολη, δεν χρειάζεται να αγοράζετε πανάκριβα βιολογικά λιπάσματα, μπορείτε να δημουργήσετε τα δικά σας, ώστε να έχετε πρόσβαση σε φυσική χωρίς φάρμακα τροφή.  

Πώς η open source παραγωγή σπόρων μπορεί να αλλάξει την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων

Το Open Source Seed Initiative (OSSI), δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει ότι ορισμένες ποικιλίες φυτών και τα γονίδια, θα παραμείνουν ελεύθερα από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και θα είναι διαθέσιμα στους καλλιεργητές φυτών στο διηνεκές.

Ιούνιος: Ποιες εργασίες χρειάζεται ο κήπος μας για να τον απολαύσουμε

Υπάρχουν πολλά να κάνετε για να φροντίσετε τα φυτά σας τον Ιούνιο. Εργαστείτε οργανώνοντας τον χρόνο σας σωστά και έξυπνα. Έχετε να κλαδέψετε κάποιους λαίμαργους βλαστούς, να αφαιρέσετε ζιζάνια, να κρατήσετε μακριά τους εχθρούς και τα έντομα.

Κι όμως, τα φυτά "ακούν" ήχους για να βρουν νερό και να επιβιώσουν [ΒΙΝΤΕΟ]

Μπορεί τα φυτά να "ακούνε"; Η Monica Gagliano, εξελικτική βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας, διαπίστωσε πρόσφατα  ότι τα φυτά χρησιμοποιούν τους ήχους της φύσης, από το βομβαρδισμό ενός εντόμου μέχρι τον ήχο του υγρού που κυλάει.

Η λησμονημένη τροφή που έσωσε τους κατοίκους του Ζαγορίου από την πείνα στην κατοχή

Στην κατοχή, τα λάπατα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διατροφή των ντόπιων. Τα αποξήραναν σε πάνινες συσκευασίες και έτρωγαν τις αποξηραμένες "μπαλίτσες" βουτηγμένες στο γάλα.

Πως προστατεύουμε τα φυτά από τις κάμπιες

Έχουμε ξεκινήσει να φυτεύουμε αρκετά από τα φθινοπωρινά μας λαχανικά και μαζί με αυτά έχουν κάνει την εμφάνισή τους και οι ”εχθροί” τους, οπότε οι προσπάθειές μας για να τα προφυλάξουμε πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα.

Αειφορία! Τα οικολογικά μολύβια που μετατρέπονται σε λουλούδια, λαχανικά και βότανα! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το Sprout είναι ένα μολύβι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Και αυτό γιατί όταν χρησιμοποιηθεί και μικρύνει, μπορούμε να το φυτέψουμε στην γλάστρα μας και να ανθίσουν λουλούδια, φυτά και βότανα!

Μία ολόκληρη μέρα μαζί με τον βιοκαλλιεργητή που γνωρίζει το μυστικό της αντιγήρανσης

Ο Δ. Μανιάτης έχει κάθε λόγο για να μείνει στους Αραχαμίτες Αρκαδίας, αφού αποδείχθηκε ότι στα φύλλα της Αρκαδικής Καστανιάς κρύβεται για αιώνες το μυστικό της αντιγήρανσης

Το θαυματουργό φυτό της "αθανασίας" και ευζωίας καλλιεργείται στην Κρήτη

Όταν το φυτό της «αθανασίας» και της ευζωίας, η περίφημη αλόη, σμίγει με την κρητική γη και καλλιεργείται με μεράκι, τότε αναμφίβολα δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να απολαύσουν μοναδικά προϊόντα

Το κατακόρυφο δάσος στην Ελβετία που δεν θα φιλοξενεί πουλιά αλλά... ανθρώπους (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

O Stefano Boeri, Ιταλός αρχιτέκτονας, με ειδίκευση στις καινοτόμες "πράσινες" οικιστικές παρεμβάσεις, πρόκειται να κατασκευάσει έναν πύργο διαμερισμάτων ύψους 117 μ. στη Λωζάννη της Ελβετίας.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×