op
×

Έρευνα: Πώς η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο άσθματος στα παιδιά

Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Pediatrics - το περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής - βασίστηκε σε περισσότερα από 500.000 ιατρικά αρχεία παιδιών
Περισσοτερα...

Έρευνα

Η δημοκρατία δεν είναι προς πώληση: O αγώνας για τη Διατροφική Κυριαρχία στην Εποχή της Λιτότητας στην Ελλάδα

Την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου στο βιβλιοκαφέ Έναστρον, στις 7 το απόγευμα,  παρουσιάζεται μια μεγάλη έρευνα που ασχολείται με τις επιπτώσεις της λιτότητας στο δικαίωμα στη διατροφή.

Οι πιο φτωχοί πεθαίνουν σχεδόν δέκα χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τους πλούσιους

Η έρευνα, την οποία εκπόνησαν επιστήμονες του πανεπιστημίου του Λονδίνου Imperial, αποκαλύπτει ότι το χάσμα στο προσδόκιμο ζωής μεταξύ των πιο εύρωστων και των πιο στερημένων κοινωνικών στρωμάτων αυξήθηκε.

Νέα μεγάλη έρευνα: Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, ενώ οι άνδρες είναι πιο συστηματικοί (και…αυτιστικοί)

Οι γυναίκες κατά μέσο όρο παίρνουν καλύτερη βαθμολογία από τους άνδρες στο πεδίο της ενσυναίσθησης, δηλαδή της κατανόησης των σκέψεων και συναισθημάτων των άλλων. 

Γιατί παραμένουμε σε μία συντροφική σχέση ενώ δεν είμαστε ευτυχισμένοι; Οι ψυχολόγοι δίνουν την απάντηση

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Utah στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο λόγος που οι άνθρωποι παραμένουν σε ανικανοποίητες για τους ίδιους σχέσεις ενδέχεται να έχει μία αλτρουιστική διάσταση.

Αιτήματα συνδρομής των Ανακριτών Διαφθοράς σε 5 χώρες για λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου

Τον χάρτη των χρημάτων που διακίνησε, παρανόμως σύμφωνα με όσα του καταλογίζονται, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου διαμορφώνουν οι Ανακριτές Διαφθοράς.

Αποκαλυπτική έρευνα: Μικροπλαστικά ανακαλύφθηκαν σε όλα τα δείγματα ανθρώπινων κοπράνων

Μια νέα διεθνής έρευνα, η πρώτη του είδους της, η οποία έγινε σε οκτώ χώρες, αποκαλύπτει ότι σε όλα τα δείγματα κοπράνων που αναλύθηκαν, υπήρχαν μικροσκοπικά ίχνη πλαστικών

Νέα έρευνα: Καθημερινό προϊόν καθαρισμού συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανατηφόρου πνευμονικής νόσου

Η τακτική χρήση απολυμαντικών προϊόντων καθαρισμού, όπως η χλωρίνη, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης θανατηφόρων πνευμονικών παθήσεων, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα.

12ετής έρευνα δείχνει ότι οι χορτοφάγοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο

Έρευνα που διήρκησε 12 χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε 60.000 Βρετανούς  δείχνει ότι οι χορτοφάγοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο απ’ ό,τι οι κρεατοφάγοι.

Το πρωινό ξύπνημα και η δουλειά πριν από τις 10 π.μ. ισοδυναμεί με βασανιστήριο λένε οι επιστήμονες

«Το σύγχρονο βασανιστήριο για τους ανθρώπους, είναι να αρχίζει το μεροκάματο πριν από τις δέκα το πρωί», υποστηρίζει ο Πωλ Κέλλεϋ, ερευνητής του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης.

Νέα ανακάλυψη που μπορεί να σώσει πολλές ζωής - Εξέταση αίματος για τη διάγνωση του μελανώματος σε αρχικά στάσδια

Αυστραλοί ερευνητές ανακοίνωσαν σήμερα ότι παρασκεύασαν μια εξέταση αίματος για τη διάγνωση του μελανώματος σε αρχικά στάδια, χαρακτηρίζοντάς το "παγκόσμια πρώτη".
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×