op
×

Ενημερωτικοί οδηγοί για υπηρεσίες υγείας για πρόσφυγες και μετανάστες

Ποια είναι τα δικαιώματα υγειονομικής περίθαλψής μου στην Ελλάδα; Πού μπορώ να ενημερωθώ και να λάβω εξειδικευμένη ψυχοκοινωνική φροντίδα και υποστήριξη;
Περισσοτερα...

μετανάστες

Η "Μανωλάδα" είναι ακόμα εδώ

Τίποτα δεν έχει αλλάξει στα φραουλοχώραφα και στους δεκάδες καταυλισμούς των μεταναστών εργατών γης στην περιοχή, εκτός ότι οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις αυξήθηκαν: ο κόσμος θέλει φράουλες.

115 άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και ακτιβιστές καλούν στις 16 Μάρτη. Ο Νόαμ Τσόμσκι καλεί για διεθνή κινητοποίηση

Στις 16 Μάρτη θα ακουστεί η κραυγή μας στην Αθήνα, στην Ομόνοια στις 3μμ και την ίδια μέρα θα ενωνόμαστε με κινήματα που θα διαδηλώνουν σε όλο τον Πλανήτη.

"Tourists go home, refugees welcome" : Γιατί οι κάτοικοι της Βαρκελώνης προτιμούν τους πρόσφυγες από τους τουρίστες

Διαμαρτυρίες και μέτρα κατά της εισβολής των τουριστών το περασμένο καλοκαίρι σε: Βενετία, Ρώμη, Άμστερνταμ, Φλωρεντία, Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. 

«Λέσβος, το νησί-φυλακή»

«Η μετανάστευση προς την Ευρώπη, παρά τα μέτρα απομόνωσης, δεν έχει σταματήσει. Ανάμεσα στη Λέσβο και το Σεράγεβο αυξάνονται και πάλι οι αριθμοί των προσφύγων. Μπορεί να επαναληφθεί το 2015;»

Συγκλονίζει η μαρτυρία νεαρού πρόσφυγα στον Έβρο - "Έχω προσπαθήσει να αυτοκτονήσω τρεις φορές»

Συγκλονιστική επιστολή νεαρού πρόσφυγα στον Έβρο έφεραν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα στη δημοσιότητα. "Αυτό το μέρος είναι η αιτία που θέλω να δώσω τέλος στη ζωή μου».

Σοκαριστικές σκηνές: Ξυλοδαρμοί, όπλα αναισθητοποίησης ακόμα και εικονικές εκτελέσεις σε μετανάστες στην περιοχή του Έβρου (Video)

Απώθησαν ακόμα και μία 19χρονη έγκυο από το Αφρίν της Συρίας, και μία Αφγανή είπε ότι οι ελληνικές αρχές πήραν τα παπούτσια των δύο μικρών παιδιών της.

Πριν φοβηθείς και μισήσεις, κλείσε τα μάτια για 1 λεπτό

Σήμερα, περίπου 12.000 παιδιά προσφύγων και μεταναστών έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση  και αξίζει ένα τεράστιο μπράβο τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους γονείς που δέχτηκαν τους νέους μαθητές.

Μόρια: Ανεξίτηλη πληγή στην Ευρώπη

Αυτοί οι άνθρωποι που φθάνουν στις ακτές της Ευρώπης πρέπει να λάβουν την υποστήριξη και τη φροντίδα που δικαιούνται. Η συνεχιζόμενη ταλαιπωρία τους αποτελεί μια ανεξίτηλη πληγή στη συνείδηση ​​της Ευρώπης.

Ποιος είναι ο ρόλος των μεταναστών στην οικονομική, κοινωνική και οικολογική ζωή της χώρας και σε ποιους στηρίζεται η μετακινούμενη κτηνοτροφία

Από τους 20 κτηνοτρόφους που συμμετείχαν στην έρευνα, οι 15 δήλωσαν πως απασχολούν έναν μετανάστη εργαζόμενο, τέσσερις απασχολούν δύο μετανάστες, ενώ σε μία εκμετάλλευση εργάζονται τρεις μετανάστες.

Συνέντευξη του γάλλου αγρότη Cédric Herrou, που βοηθά τους μετανάστες στα σύνορα ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γαλλία

Η ταινία-ντοκιμαντέρ «Libre» – «Ελεύθερος» στα ελληνικά- ιχνηλατεί τον αγώνα που κάνει ο Cédric Herrou για να βοηθήσει τους μετανάστες που περνάνε μέσα απ’ τη κοιλάδα του. 
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×