op
×

Κάλεσμα σε εκδρομή στην Σχολή του Αριστοτέλη

Διοργάνωση εκδρομής στη Νάουσα στην "Σχολή του Αριστοτέλη" από την οικολογική ομάδα "Μητέρα Γη"
Περισσοτερα...

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Οι διορατικές προβλέψεις του Νίκολα Τέσλα για το μέλλον από το 1926

Σε συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε το 1926 στο διάσημο αμερικανικό περιοδικό Κόλιερς, ο Νίκολα Τέσλα που βρισκόταν τότε προς το τέλος της καριέρας του είχε κάνει εξαιρετικά διορατικές προβλέψεις για το μέλλον. 

Δημόσιος χώρος, ένα κοινόχρηστο αγαθό σε διαρκή απειλή

Οι περιορισμοί που επιβάλλονται από το κράτος, αυθαίρετα και για προσχηματικούς λόγους, στο δικαίωμα πρόσβασης και χρήσης του δημόσιου χώρου, διαμορφώνουν και καθορίζουν την ποιότητα του δημοκρατικού χαρακτήρα του πολιτεύματος. 

Το "μάθημα της ευτυχίας": Online και δωρεάν για όλους το πιο δημοφιλές μάθημα του Yale

Το "μάθημα της ευτυχίας". Αυτό είναι ίσως το πιο δημοφιλές μάθημα που διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο Yale, με περισσότερους από 1.200 φοιτητές να το έχουν παρακολουθήσει μόνο το τελευταίο εξάμηνο.

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε τις εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Facebook και να τις διαγράψετε

Εάν είστε στο Facebook για κάποιο χρονικό διάστημα, πιθανότατα έχετε εγκαταστήσει παιχνίδια ή έχετε δώσει πρόσβαση σε ιστότοπους να συνδεθούν στο λογαριασμό σας στο Facebook.

Ανάσταση α λά γαλλικά;

Με βάση το σχέδιο των τραπεζιτών, βιομηχάνων, μιντιαρχών και ανώτατων δημοσίων υπαλλήλων που αποφάσισαν να τον στηρίξουν πριν τις εκλογές του 2017, ο Μακρόν ακολουθεί πιστά τη συνταγή που ο Νεοζηλανδός πρώην υπουργός οικονομικών είχε καταθέσει στη νεοφιλελεύθερη λέσχη Mont-Pèlerin το 1989.

Τι είναι οι Θεοί;

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, η λέξη "θεός" προκύπτει από το ρήμα «τίθημι» θεοὺς δὲ προσωνόμασαν σφέας ἀπὸ τοῦ τοιούτου, ὅτι κόσμῳ θέντες τὰ πάντα πράγματα καὶ πάσας νομὰς εἶχον

Αυτοί είναι οι αρχαίοι Θεοί που σταυρώθηκαν και αναστήθηκαν πολύ πριν την έλευση του Ιησού

Λατρεύτηκαν και δοξάστηκαν ως μεσσίες, σωτήρες, θεάνθρωποι. Σταυρώθηκαν και αναστήθηκαν πολύ πριν την έλευση του Χριστού. Είναι οι αρχαίοι θεοί της ανθρωπότητας και σας τους παρουσιάζουμε!

Η σχέση της Ελλάδας με την κάνναβη από την αρχαιότητα έως σήμερα: Από την «Συρακουσία» του Αρχιμήδη έως τις πίτες του Πάσχα

Η πρώτη αναφορά στην κάνναβη γίνεται για τις θεραπευτικές ιδιότητες της τον 1ο μΧ αιώνα από τον Διοσκουρίδη τον Πεδάνιο στο «Περί ύλης Ιατρικής», ένα πεντάτομο έργο με μεγάλη επιρροή στη φαρμακολογία μέχρι το 1600. 

Στο κυνήγι των ελεφάντων πριν από 3,5 εκατομμύρια χρόνια

Μια μοναδική παλαιοντολογική έκθεση με σπάνια απολιθώματα γιγαντιαίων θηλαστικών ολοκληρώνεται στη Μηλέα Γρεβενών από τον ομώνυμο Δήμο, με την συμβολή επιστημόνων του ΑΠΘ και συναδέλφων τους από την Ολλανδία.

Σεμινάρια αστρονομίας για ενήλικες από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Από 29 Απριλίου   έως και τις 20 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν τα Σεμινάρια Αστρονομίας για Ενήλικες (Β΄ Γκρουπ) από το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

"Χλωμοί και πεινασμένοι μαθητές γεμίζουν τις τσέπες τους με φαγητό από το σχολείο"

Η ακραία παιδική φτώχεια επιδεινώνεται στην Βρετανία. Οι Δευτέρες είναι συνήθως οι χειρότερες μέρες, καθώς τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο πεινασμένα και κουρασμένα έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο με λίγο φαγητό.

Aυτή είναι η πιο παράξενη ελληνική πόλη, σύμφωνα με το BBC

To Λακκί της Λέρου, είναι σύμφωνα με σχετικό αφιέρωμα του BBC, η πιο παράξενη  πόλη,  μια πόλη  ξεχασμένη από όλους, που όμως έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν να ξεχωρίζει από όλα τα γνωστά τουριστικά θέρετρα της χώρας.

Γιατί λέμε ψέμματα την Πρωταπριλιά

Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό. Δύο από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες.

Τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας με ρίζες που χάνονται μέσα στην ιστορία, εξακολουθούν να αναβιώνουν στον Έβρο

Τα έθιμα της Μ. Εβδομάδας και της Λαμπρής με ρίζες που χάνονται βαθιά μέσα στην ιστορία, εξακολουθούν να αναβιώνουν στον Έβρο, ίσως διαφοροποιημένα σε σχέση με το παρελθόν και παρουσιάζοντας μία πολυμορφία από τόπο σε τόπο, διατηρώντας όμως αναλλοίωτο το θρησκευτικό τους πυρήνα.
12345...71 »
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×