op
×

Η απάτη του πόσιμου κολλαγόνου | Του Δημήτρη Κουρέτα

Σήμερα λέω να μιλήσουμε για την απάτη του κολλαγόνου, που εχει κάνει πολλούς πονηρούς πλούσιους. Βασισμένο πάντα στην άγνοια του κοσμάκη. 
Περισσοτερα...

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Εγώ με τη Σκοπιανή και τον Μέγα Αλέξανδρο. Όλη η αλήθεια για το Μακεδονικό | Συνέντευξη με τον Ανδρέα Ρουμελιώτη

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης είναι εθνικός προδότης και έχει ερωτική σχέση με Σκοπιανή; Γιατί, ωστόσο, πιστεύει ότι είναι συνεχιστής του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Βουκεφάλα;

Αποχαιρετισμός στη συγκρατούμενη μου Βιργινία Τσουδερού. Του Στέφανου Τζουμάκα

Στα κελιά του 5ου ορόφου της γενικής ασφάλειας στη Μεσογείων, στην απομόνωση ήταν κρατούμενη και η αγαπητή Βιργινία Τσουδερού, κόρη του πρώην πρωθυπουργού Τσουδερού, που ήταν στην ομάδα μαζί με τους Δημήτρη Τσάτσο, Δ. Μαρωνίτη, Γιάγκο Πεσμαζόγλου, καθώς και άλλους αντίθετους με τη δικτατορία.

Στο Ναρκοπέδιο του ονόματος "Μακεδονία": Γεωγραφία και Γεωπολιτική εναντίον Ιστορίας | Του Κλεάνθη Γρίβα

Στη διεθνή αρχιτεκτονική δομή της ισχύος που έχει πυραμιδικό σχήμα, όλες οι χώρες τοποθετούνται σε ένα ορισμένο επίπεδο με βάση τον πλούτο, τον πληθυσμό και τη γεωγραφική τους θέση.

«Βοήθεια, βοήθεια γειτόνοι, ο διαρρήκτης μπήκε, ήρθε και κοιμάται του καλού καιρού στο μαξιλάρι δίπλα μου!» | Του Κωνσταντίνου Μπούρα

Αυτό συνέβη πραγματικά σε μια φίλη μου αιωνίως άστεγη, εκ πεποιθήσεως και λόγω τρέλας κατ’ αρχήν, μετά της έγινε συνήθεια, σαν δεύτερο πετσί ένα πράγμα. 

«Έτσι το θέλησε ο Τεγόπουλος, να αρχίσει με το όνομά του η Ελευθεροτυπία και να τελειώσει με το όνομά του» | Του Γιώργου Βότση

Λυπάμαι πολύ που έφυγε από τη ζωή η Μάνια Τεγοπούλου. Από εκεί και πέρα ο Μανώλης Αναγνωστάκης στους γνωστούς στίχους τους για τον εγκωμιαζόμενο μακαρίτη δεν κατάφερε να σκοτώσει το «ο αποθανών δεδικαίωται». 

Η Ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, οι Κοινωνικές Ανάγκες και το Δημόσιο Συμφέρον | Του Πάνου Τότσικα

Ο χώρος του πρ. αεροδρομίου Ελληνικού αποτελεί έναν από τους εναπομείναντες μεγάλους ελεύθερους δημόσιους χώρους στην Αττική που απέμειναν αδόμητοι και «αναξιοποίητοι».

Μακεδονία: 2.700 χρόνια με παραμύθια και συγκρούσεις εξουσίας. Προς μια ειρηνική συνύπαρξη | Του Κώστα Νικολάου

Δεν υπάρχει εθνικό ζήτημα ξεκομμένο από το κοινωνικό ζήτημα. Η σύνδεση του εθνικού με το κοινωνικό είναι προϋπόθεση τόσο για την ανάλυση και την κατανόηση του τι συμβαίνει, όσο και για το σχεδιασμό και τελικά, την ίδια την πράξη.

"Συγγραφικές αταξίες" και Λόγος περί "ιερότητας της ατομικής ιδιοκτησίας" και "ουδετερότητας" των επιστημόνων | Του Κώστα Λάμπου

Η σημερινή κατάσταση δείχνει ότι η επιστήμη γενικά και η μετουσίωσή της σε ιδιωτικές, ταξικές, κρατικές, αντικοινωνικές, εξουσιαστικές και μαζικά καταστροφικές τεχνολογίες, έχει απωλέσει την υποτιθέμενη ουδετερότητά της υπέρ της εξυπηρέτησης των οικονομικών, εξουσιαστικών συμφερόντων του 1% σε βάρος των συμφερόντων του 99% του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη; | Του Διονύση Φλαμιάτου*

Το να δοθεί απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι εύκολο, και συγχρόνως εξαιρετικά πολύπλοκο. Στην ευρύτερη γεωγραφική μας περιφέρεια έχουμε συνεχώς εντάσεις, αναταραχές και πολέμους. Αυτό ισχύει ιδίως για τη γη της Παλαιστίνης.
12345...67 »
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×