op
×

Συλλογικό έργο: "Γη, ένας μικρός και εύθραυστος πλανήτης." Kριτική του Θανάση Αντωνίου

Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, Κώστας Νικολάου, Αναστασία Δημητρίου, Κώστας Γαβριλάκης, Γιώργος Μπλιώνης. Gutenberg – Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Περισσοτερα...

ΑΕΙΦΟΡΙΑ

Περί της οικονομικής πολιτικής του Ποδέμος. Του Γιώργου Καλλή

Είναι ένα κόμμα 20άρηδων και 30άρηδων τροφοδοτούμενο από τα πανεπιστήμια και το κίνημα των πλατειών που προηγείται στις δημοσκοπήσεις στην Ισπανία ανατρέποντας το πολιτικό σκηνικό. Η συγγραφή του οικονομικού προγράμματος ανατέθηκε στον Βινσέντς Ναβάρο, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο John Hopkins

Αντιστέκεται στο σύστημα φυτεύοντας παντού λαχανόκηπους (βίντεο)

Για διασκέδαση, για αντίσταση, για ομορφιά και για να δώσει μία εναλλακτική λύση στο πρόχειρο φαγητό, σε μια κοινότητα που «πιο πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν από τα φαστ-φουντ παρά από τις δολοφονίες μέσα από αυτοκίνητο».

Γιώργος Καλλής: «Αποανάπτυξη: Το τέλος (;) της ανάπτυξης»

Ήταν μία ψεύτικη ανάπτυξη, ανάπτυξη στα χαρτιά βασισμένη στο χρέος…». Με τα λόγια αυτά περιγράφει ο Γιώργος Καλλής τη διαδικασία παραγωγής πλούτου τα τελευταία τουλάχιστον τριάντα χρόνια στη Δύση στιγματίζοντάς την ως βασική αιτία της κρίσης.

Οι τίγρεις που έγιναν γουρουνάκια και το νέο αναπυξιακό πρόγραμμα. Του Γιώργου Καλλή

Επιφανειακά, και έως ούτου έρθει η κρίση, κανείς δεν έβλεπε να πηγαίνει κάτι λάθος, αφού το δημόσιο χρέος, ακόμα και χωρίς τα μαγειρέματα, παρέμενε σταθερό ως ποσοστό επί του ΑΕΠ. Εξού και τα συγχαρητήρια του ΔΝΤ το 2008.

Παναγιώτης Μανίκης: Πώς η φυσική καλλιέργεια του έσωσε τη ζωή

Όταν οι γιατροί μου γνωστοποίησαν ότι το «τέλος» μου πλησίαζε  κάτι μέσα μου έσπασε και κάτι άλλο επαναστάτησε. Συνέντευξη με τον Αγρότη-Φιλόσοφο που ακολουθεί τις τεχνικές και τη Φιλοσοφία του Ιάπωνα Φυτοπαθολόγου Masanobu Fukuoka.

Μετά την Ανάπτυξη, τι; Μας χρειάζεται η αύξηση του ΑΕΠ; Toυ του Γιώργου Καλλή

Η εμπειρία της Γαλλίας θέτει ένα καίριο ερώτημα για τους απανταχού Κεϋνσιανούς αριστερούς. Τι γίνεται αν δεν είμαστε πια στην δεκαετία του 30’ κατά την οποία έγραφε ο Κέυνς και η ροή δημόσιου χρήματος δεν αρκεί για να θέσει μια οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης

Ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης μιλάει στον Ανδρέα Ρουμελιώτη: Οι ντόπιες ποικιλίες μπορούν να θρέψουν τον παγκόσμιο πληθυσμό!

Ενας σύγχρονος Εθνικός ευεργέτης! Το 2009 τιμήθηκε από το Bioversity International και τον Δήμο της Ρώμης με το βραβείο του Φύλακα της βιοποικιλότητας της Μεσογείου. Το 1995, ίδρυσε το ΠΕΛΙΤΙ (στα ποντιακά σημαίνει βελανιδιά) στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας.

ΒΙΝΤΕΟ: Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι - Ανταλλαγή σπόρων απο ντόπιες ποικιλίες χωρίς χρήματα

1η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών στην Κάρπη του νομού Κιλκίς Μάρτιος του 1999  : Βασικός στόχος της Εναλλακτικής Κοινότητας Πελίτι είναι η ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×