op
×

Πρωτοβουλίες «Χωρίς Μεσάζοντες»: Υπάρχει εναλλακτική! Δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένα 4 χρόνια

Δηλώνουμε πως θα σταθούμε σύσσωμοι απέναντι σε οποιαδήποτε κυβερνητική μεθόδευση, έτσι όπως κάνουμε τόσα χρόνια τώρα.
Περισσοτερα...

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Έκκληση για παιδικά-βρεφικά γάλατα από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Βοηθήστε μας να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και εσείς να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί!

Εγκατάλειψη του εναλλακτικού παραγωγικού μοντέλου και της Κοινωνικής Οικονομίας | Της ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο.

Σαφής εγκατάλειψη του στόχου για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου μέσα από την ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) προκύπτει από το αναπτυξιακό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας

Καμπάνια crowdfunding από τα Παιδικά Χωριά SOS - Στηρίζουμε εδώ

Τα Παιδικά Χωριά SOS μετά την επιτυχημένη καμπάνια χρηματοδότησης από το πλήθος (crowdfunding) για την κάλυψη των αναγκών του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης, συνεχίζουν την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την αντίστοιχη δομή Πλαγιαρίου.

ΦΩΤΟ: Φυγαδεύτηκε η Ρ. Αντωνοπούλου. Αγανακτισμένοι φοιτητές δεν επέτρεψαν να μιλήσει για την... κοινωνική οικονομία

Οι φοιτητές  φωνάζαν συνθήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και συγκρούστηκαν με μέλη του που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Κοινωνική Οικονομία: Ένας δυναμικός τρίτος τομέας Δημοκρατικής Διακυβέρνησης και Αλληλεγγύης | Της Ολίβιας Κυριακίδου

Η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι οι οργανώσεις της Κοινωνικής Οικονομίας είναι σε θέση να παρέχουν «ευφυείς» λύσεις στις κοινωνικές και άλλες ανάγκες σε τοπική/εθνική κλίμακα που δεν καλύπτονται από το κράτος ή την αγορά

Αυτές είναι οι συνεταιριστικές αρχές και αξίες

Συνεταιρισμός είναι μια αυτόνομη ένωση προσώπων που συγκροτείται εθελοντικά για την αντιμετώπιση των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών και επιδιώξεών τους δια μέσου μιας συνιδιόκτητης και δημοκρατικά διοικούμενης επιχείρησης.

Εκπομπή ΕΔΩ! Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και “Ακυβέρνητες Πολιτείες”

Καλεσμένος ο Χρήστος Μανούκας του Αυτοδιαχειριζόμενου Συνεργατικού Βιβλιοπωλείου καφέ Ακυβέρνητες Πολιτείες. Συντονισμός-παρουσίαση: Κώστας Νικολάου, Άσπα Παπαφιλίππου

Το μπλουζάκι που θα φορεθεί πολύ το 2016 (φωτο)

Στην αυταπάτη της, ως διά μαγείας ανάπτυξης που θα φέρει ο αθέατος "κελεμπίας" μεγαλοεπενδυτής με τα πετροδόλαρα και τους πρόθυμους δουλοπάροικους, αντιτάσσουμε την κοινωνική οικονομία η οποία αντιπροσωπεύει το 9-10% του Ευρωπαϊκου ΑΕΠ και αποτελεί τη μόνη λύση για την αντιμετώπιση της ανεργίας, της μαύρης εργασίας και την επανεκκίνηση από τα κάτω.

Ένα παράδειγμα αυτοδιαχείρισης: Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Καταλονίας. Του Κώστα Νικολάου

Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Καταλονίας (Cooperativa Integral Catalana) αποτελεί ένα πρωτότυπο συνεργατικό εγχείρημα σε παγκόσμια κλίμακα και συνίσταται σε μια μεταβατική πρωτοβουλία για τον κοινωνικό μετασχηματισμό από τα κάτω, διαμέσου της αυτοδιαχείρισης, αυτοοργάνωσης και δικτύωσης.

Σταγιάτες Πηλίου: 6η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου - Μπαξέ 2015

Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης - Α.Π.Ο. Δράσης και  Αιγίλοπας (Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία), Παναγιώτης Μανίκης, Κώστας Νικολάου, Γιάννης Μακριδάκης, ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων και φυτών, εργαστήρια, συναυλία για το Νερό με τους "Ζωή Τάχα." 

ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ: "Αυτοί οι αναρχικοί μπάσταρδοι"!

Στις 14 Ιουλίου 1921, οι θρυλικοί Ιταλοί αναρχικοί  μετανάστες στις ΗΠΑ, Nicola Sacco και Bartolomeo Vanzetti, καταδικάζονται σε θάνατο. 23 Αυγούστου 1927 τα μεσάνυχτα τους εκτελούν στην ηλεκτρική καρέκλα. Παγκόσμιο το κίνημα αλληλεγγύης  και ένα τραγούδι σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, που συνεχίζουν να το σιγοσφυρίζουν παντού.

Μαρία Πίνιου - Καλλή: "Έφυγε" η γυναίκα που νίκησε τους βασανιστές. Του Ανδρέα Ρουμελιώτη

Η  νεαρή γιατρός της Γυάρου, που πέτυχε ο ΟΗΕ να αντιμετωπίζει τα βασανιστήρια σαν καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η αρθρογράφος στο enallaktikos. gr, "εφυγε". Η κηδεία θα γίνει στο κοιμητήριο Ζωγράφου σήμερα Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, στις 12.30

Αλληλέγγυα οικονομία. Μια απάντηση από τα κάτω…

Παραδείγματα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας από την Κρήτη και όχι μόνο παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο. 

Όταν οι Sex Pistols έσωσαν τα Χριστούγεννα του 1977

Χωρίς Άγιο Βασίλη, κάλαντα και έλκηθρo. Με Johny Rotten, πανκ και μια απεργία: Αυτή είναι όντως μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη ιστορία... Να πάρουμε (έστω μόνο) λίγο από το θράσος, την «αλητεία» και την αίσθηση της αλληλεγγύης των Pistols που αποτυπώνεται σε αυτή την ιστορία.

Η αστυνομία συνέλαβε εργαζόμενους του "Βίος Coop" σε ώρα εργασίας χωρίς καμιά δικαιολογία!

Του Κώστα Νικολάου -  Συνέλαβαν εργαζόμενους του μη κερδοσκοπικού Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης "Βίος Coop",  την ώρα που μετέφεραν προϊόντα  στο παντοπωλείο!

Είναι το Βασικό Εισόδημα ο θεσμός που θα αναγεννήσει το κοινωνικό κράτος; Του Γιώργου Καλλή

Πώς θα μας φαινότανε αν μήνας έμπαινε μήνας έβγαινε το κράτος κατέθετε στον λογαριασμό κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως παραγωγικής δραστηριότητας, από 600 ευρώ να τα αξιοποιήσει όπως θέλει.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×