op
×

Η σημασία του χρήματος: περμακουλτούρα, πλούτος και βιοπορισμός

Μέχρι τα τέλη του εικοστού αιώνα, τα οικονομικά «αγνοούσαν» το κόστος της παραγωγής αγαθών, ιδιαίτερα των μη-ανανεώσιμων πόρων. Αυτό αληθεύει τόσο για τον καπιταλισμό καθώς και για τον κομμουνισμό
Περισσοτερα...

ΓΕΩΡΓΙΑ

Η Ελλάδα όχι μόνο παράγει αλλά και εξάγει κάνναβη!

Ήταν μία ιστορική στιγμή! Αν κάποιος έλεγε πριν μόλις λίγα χρόνια ότι η βιομηχανική και ιατρική κάνναβη θα ήταν νόμιμη στην Ελλάδα και θα γινόταν μάλιστα και μια έκθεση με εκατοντάδες προϊόντα της, θα τον έλεγαν τουλάχιστον… τρελό.

Εκπαιδευτικά σεμινάρια για την καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών

Δήμος Λαγκαδά, Αμερικανική Γεωργική Σχολή, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης: Διοργανώνουν σεμινάρια για την καλλιέργεια αρωματικών, φαρμακευτικών φυτών.

Μιλάμε για τα φυτά του Πάρκου: Χειμερινά Λαχανικά στον κήπο και στο πιάτο μας

Τα χειμωνιάτικα λαχανικά έχουν υψηλή διατροφική αξία, υπέροχη γεύση και θα πρέπει να αποτελούν βασικό συστατικό της διατροφής μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ώστε να ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας.

BALKANNABIS EXPO 2018: Έρχεται η πρώτη εμπορική έκθεση για την Κάνναβη στο κέντρο της Αθήνας

Η Κάνναβη είναι το μέλλον! Η ελληνική νομοθεσία επέτρεψε την καλλιέργεια της Βιομηχανικής Κάνναβης το 2016 και από τον Ιούλιο του 2017 το φυτό αποχαρακτηρίστηκε για την φαρμακευτική του χρήση.

Η διατροφική κυριαρχία είναι δικαίωμα

Υποστηρίζουμε το δικαίωμα των ανθρώπων να καθορίσουν το δικό τους σύστημα διατροφής, ένα σύστημα που εξασφαλίζει την παραγωγή υγιεινών τροφίμων σε επαρκή ποσότητα προστατεύοντας ταυτόχρονα τη φύση και διατηρώντας την αρμονία με αυτήν.

Από την Τήνο στις βιολογικές λαϊκές της Αθήνας με άγριες αγκινάρες

O Φαβιανός Ρουγγέρης είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αγρότη που κατάφερε να επιβιώσει της οικονομικής κρίσης, διορθώνοντας με κόπο τις «απερισκεψίες» που ο ίδιος έκανε την εποχής της κακώς εννοούμενης «ευμάρειας».

Αγροοικολογία: Το μέλλον της γεωργίας;

Αυτό που κάνει την αγρο-οικολογία τόσο διαφορετική είναι ότι συνδυάζει τα καλύτερα από δύο δοκιμασμένα στο χρόνο πεδία, την οικολογία και τη γεωργία, για να επιδιώξουν λύσεις για έναν πιο υγιεινό κόσμο. 

Ένα «Σχολείο του Εδάφους» στην Ελλάδα

Το Σχολείο του Εδάφους είναι μια πρωτοβουλία που καλεί σε μια βαθύτερη σύνδεση με τη Φύση. Αλλά και στο να προσέξουμε και να φροντίσουμε το έδαφος, να το δούμε ως ζωντανή οντότητα και να καταλάβουμε τις σχέσεις ανάμεσα σε όλες τις μορφές ζωής.

Ο σπόρος που αλλάζει τους ανθρώπους

«Πριν από την ταινία δεν είχα καμία σχέση με τη γη», ομολογεί o σκηνοθέτης Αλέξανδρος Οικονομίδης. «Αυτό άλλαζε όσο μετατρεπόταν το τσιμεντένιο μου μπαλκόνι, στο κέντρο της Αθήνας, σε πράσινη όαση με αρωματικά φυτά, λαχανικά, κηπευτικά και λουλούδια».
12345...19 »
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×