op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στροφή Νέας Σμύρνης - Ομάδα Τροφής

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Χωρίς Μεσάζοντες, Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία

ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ αποτελεί χώρο συνάντησης και δράσης για ενεργούς πολίτες που επιθυμούν τον ριζικό αναπροσανατολισμό της δημοτικής πολιτικής. Λειτουργεί με ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες και οι δημοτικοί της σύμβουλοι εκφράζουν τις συλλογικά διαμορφωμένες θέσεις.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τα κινήματα της πόλης μας για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων, τη δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης ενάντια στην κρίση, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα, συμμετέχουμε σε ευρύτερους αγώνες (ενάντια στο μνημόνιο και τα οικονομικά μέτρα, υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ανέργων), θεωρώντας ότι τα τοπικά προβλήματα συναντιούνται και αλληλοεπηρεάζονται με τα ζητήματα κεντρική πολιτικήςΕίμαστε ενεργοί αριστεροί πολίτες  που αγαπάμε τη πόλη μας και θέλουμε να ζήσουμε ανθρώπινα σ’ αυτήν. Η δράση μας δεν ξεκινά σήμερα.

Διεκδικούμε, όχι μόνο να μη χαθούν όσα θετικά έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά να γίνουν οι αναγκαίες ριζικές τομές και να συνδεθούν με μια πιο δημοκρατική, συμμετοχική και ριζοσπαστική αντίληψη για τα κοινά.
Έχουμε βρεθεί μαζί στα κινήματα της πόλης σε διεκδικήσεις και διεργασίες γύρω από τοπικά προβλήματα αλλά και γενικότερα στους αγώνες ενάντια στην εμπορευματοποίηση και στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Διαφωνούμε με την επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους.

Υπερασπιστήκαμε τη μείωση των δημοτικών τελών, ειδικά σε εκείνους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, τους άνεργους και τους μετανάστες.

Αγωνιζόμαστε για τα θέματα αστικού πρασίνου και ελεύθερων χώρων. Αντιστεκόμαστε μαζί με άλλους ενεργούς πολίτες στα σχέδια κατασκευής ενός τεράστιου υπέρ-τοπικού εμπορικού κέντρου με πρόσχημα τη δημιουργία νέου γηπέδου στον Πανιώνιο.

Συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ήμασταν παρόντες και παρούσες στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τον λαό της Παλαιστίνης, αλλά και για την Κωνσταντίνα Κούνεβα, που δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι επειδή διεκδικούσε το αυτονόητο δικαίωμά της στην αξιοπρεπή εργασία.

Πιστεύουμε στη δημοκρατία, όχι με την απλή έννοια της εκχώρησης του δικαιώματος απόφασης σε άλλους μέσω της έμμεσης εκπροσώπησης, αλλά στην ουσία της, που προϋποθέτει την άμεση συμμετοχή του πολίτη στην λήψη των αποφάσεων και τον κοινωνικό έλεγχο.

Επιμένουμε να μη συμβιβαζόμαστε με τα λίγα.

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για μια νέα, ριζοσπαστική αυτοδιοικητική παρέμβαση στο δήμο Νέας Σμύρνης.

Φτιάχνουμε μαζί σας μια νέα. συλλογικότητα"

Η Στροφή Νέας Σμύρνης - Ομάδα Τροφής είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας με στόχο τον ριζικό αναπροσανατολισμό της δημοτικής πολιτικής.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Βρυούλων 14, Νέα Σμύρνη 171 22, Ελλάδα
info@strofi-ns.gr Twitter: strofi_ns
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×