op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στέκι Οικολογίας και Αλληλεγγύης Βόλου

Κοινωνικά Φροντιστήρια , Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Εναλλακτικές Συλλογικότητες, Αυτοδιαχειριζόμενοι Κοινωνικοί Χώροι , Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία"Το Στέκι Οικολογίας και Αλληλεγγύης Βόλου αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας. Το Στέκι Οικολογίας και Αλληλεγγύης Βόλου
και η Τοπική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Μαγνησίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου του Βόλου, την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013 στις 18:00.

Πρόγραμμα: 18:00 – 18:20: Εισαγωγή – «Πλαίσιο λειτουργίας των κοινωνικών επιχειρήσεων», Θ. Παρδαλίδης, Βιολόγος, 18:20 – 18:35: «Πολιτική του δήμου Βόλου για την κοινωνική οικονομία», Π. Σκοτινιώτης, δήμαρχος Βόλου, 18:35 – 18:50: «Προγράμματα προώθησης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Βόλο», Δ. Δερβένης, πρόεδρος Αναπτυξιακής Εταιρίας Βόλου, 18:50 – 19:00: «Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Βόλου, μια μορφή κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας», Γ. Γρηγορίου, Κοινωνιολόγος, ιδρυτικό και ενεργό μέλος του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας (ΤΕΜ) 19:00 – 19:30: «Κοινωνική οικονομία, ένας υπαρκτός καινούριος κόσμος», Ν. Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων. 19:30 – 20:00: Ερωτήσεις – Συζήτηση."


"Πάνω από 100 μαθητές συμμετέχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου - Ανάγκες σε γραφική ύλη

Πάνω από 100 μαθητές Λυκείου παρακολουθούν τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Βόλου, έχοντας τριπλασιαστεί σε ποσοστό από το καλοκαίρι. Μάλιστα, πολλές αιτήσεις δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.


Ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, φαίνεται ότι βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση στην κοινωνία του Βόλου, που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.

Τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο έχουν αναλάβει περισσότεροι από 35 εκπαιδευτικοί της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά και πολλοί νέοι πτυχιούχοι.

Από την 1η Ιουλίου λειτούργησαν συνολικά τέσσερα τμήματα κατευθύνσεων Γενικού Λυκείου και ένα τμήμα ΕΠΑΛ, αλλά και μαθήματα γενικής παιδείας. Σήμερα οι μαθητές έχουν πολλαπλασιαστεί και από 35 που συμμετείχαν στα θερινά τμήματα έχουν ξεπεράσει τους 100, ενώ πολλές αιτήσεις δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.


Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά τις εξαγγελίες για το νέο λύκειο οι αιτήσεις για μαθητές της Α Λυκείου έχουν πολλαπλασιαστεί.

Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί είναι περισσότεροι από 35 και κυρίως προέρχονται από τον χώρο της ιδιωτικής ή δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ πολλοί είναι νέοι πτυχιούχοι που έχουν όμως αποκτήσει εμπειρίες διδασκαλίας, χωρίς να λείπουν και επιτυχημένοι επιστήμονες που ιδιωτεύουν. Στα στατιστικά του καλοκαιριού ξεχωρίζουν οι 216 ώρες μάθημα (όλες στο Στέκι Οικολογίας και Αλληλεγγύης), 35 μαθητές σε 10 τμήματα και τα 22 θεματικά αντικείμενα (μαθήματα) που διδάχτηκαν.

Μάλιστα, ο θεσμός φαίνεται να ενισχύεται από τους πολίτες. Ωστόσο, η δυναμική όμως του εγχειρήματος είναι τέτοια και η συμμετοχή των γονέων τόσο δυναμική που έχουν αντιστρέψει το κλίμα και ήδη έχουν εξασφαλιστεί νέες αίθουσες από τον δήμο.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του Παρατηρητηρίου των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, παρά το γεγονός ότι αποχώρησαν μερικά στελέχη και η συμμετοχή ορισμένων ειδικοτήτων (Μαθηματικών και Φυσικών) είναι περιορισμένη, ξεκίνησε η λειτουργία του φροντιστηρίου, ο αριθμός των μαθητών έχει ήδη ξεπεράσει τις δυνατότητες των εθελοντών και οι ανάγκες για υλικά είναι τεράστιες. «Καλούμε λοιπόν, όποιον μπορεί να συνεισφέρει γραφική ύλη, βιβλία –

βοηθήματα, λίγες ώρες μάθημα ή λίγο κολατσιό για τα παιδιά, να επικοινωνήσει με το Στέκι Οικολογίας και Αλληλεγγύης Βόλου (28ης Οκτωβρίου 150, Βόλος) ή στο τηλέφωνο 6974122773 (Θεολόγος Παρδαλίδης)», τονίζουν."

ΠΗΓΗ http://www.myvolos.net/
Ενημερωτική εκδήλωση στο «Στέκι Οικολογίας και Αλληλεγγύης» Βόλου

Της Χριστίνας Αλεξίου

"Το Σάββατο και ώρα 7 το βράδυ, στο «Στέκι Οικολογίας και Αλληλεγγύης» στον Βόλο (Κ. Καρτάλη 135) και με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, πραγματοποιείται εκδήλωση. Θέματα της εκδήλωσης «Εφαρμογές των Ενεργών Μικροοργανισμών για την υγεία σε επαγγελματικές κτηνοτροφικές μονάδες» με ομιλητή τον Κτηνίατρο Γρηγόρη Σωφρονιάδη και «Η συμβολή των ενεργών μικροοργανισμών στην επίλυση οικολογικών προβλημάτων» με ομιλητή τον Γιώργο Κολέμπα από τον Οίκο-ΕΜ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 6978288264"

Στοιχεία επικοινωνίας:
28ης Οκτωβρίου 150, Βόλος 382 21, Ελλάδα
6978288264
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×