op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Σταγόνες - Φυσική Δόμηση

Οικοκοινότητες, Εναλλακτική Εκπαίδευση, Φυσική Δόμηση, Εναλλακτικές Συλλογικότητες

"Ποιοι είμαστε

 Καλό ερώτημα!Οι Σταγόνες - Φυσική Δόμηση αποτελεί δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Εύβοια. Καθένας ορίζει την απάντηση όπως αγαπά, ανάλογα με το πώς βλέπει τον κόσμο. Ομοίως καθένας βρίσκει αυτό που ενδόμυχα ψάχνει, αυτό που την κάθε στιγμή αποζητά. Οι επιλογές μας είναι συνειδητές, και χαιρόμαστε την ευθύνη τους γιατί αντανακλούν την ελευθερία που μοιραζόμαστε όλοι.

Εναρμονίζουμε τις ανάγκες και την καθημερινότητα σε συμφωνία με την εσωτερική πυξίδα, τη φύση γύρω μας, την κοινή λογική. Θεωρούμε τη Γη κληρονομιά όλων, τους συνανθρώπους μας αδέρφια και εστιάζουμε σε ό,τι ενώνει. Είμαστε σταγόνες που σμίγουν, νερό που ξυπνάει, ωκεανός.


Τι κάνουμε

Ζούμε στις παρυφές του Πυξαριά, με την πρόθεση οι μέρες μας να κυλούν δημιουργικές, ειρηνικά. Αναζητούμε τρόπους να καλλιεργούμε την τροφή και τις σχέσεις μας, συλλέγουμε βότανα και καρπούς, ισορροπούμε κι εξελισσόμαστε. Παράλληλα ασχολούμαστε με μικρές κατασκευές από φυσικά υλικά (ξυλόφουρνους, πάγκους, κτιστά έπιπλα) και, κατ’ επέκταση, με το σχεδιασμό βιοκλιματικών καταλυμμάτων χαμηλού κόστους και οικοκολογικού αποτυπώματος.


Μας ενδιαφέρει να μοιραζόμαστε τα λίγα που ξέρουμε και προσφέρουμε τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί, να ζήσει για λίγο μαζί μας συμμετέχοντας στις δραστηριότητές μας εθελοντικά, ή λαμβάνοντας μέρος σε κάποιο εργαστήρι.Ο τρόπος σκέψης που δημιουργεί ένα πρόβλημα αδυνατεί να συλλάβει τη λύση του, παρότι προτείνει αρκετές! Κι οι άνθρωποι συχνά αρνούμαστε να δούμε το προφανές (ή μια διέξοδο). Εστιάζοντας σε μια κοινωνία που αγκαλιάζει κάθε ύπαρξη σε μια σχέση συμβιωτική (μια ουτοπία, θα πουν πολλοί), αντιλαμβάνεται κανείς πως ένα μέσο διαχωρισμού, όπως το χρήμα, δεν έχει θέση. Δεν έχει νόημα. Πιστεύουμε στη μετάβαση επειδή είμαστε ρεαλιστές και προσπαθούμε να κάνουμε πράξη την εναλλακτική οικονομία όσο περισσότερο είναι εφικτό.- Ανταλλαγές


Σε όλες μας τις δραστηριότητες προσφέρουμε στον επισκέπτη τη δυνατότητα να μας δώσει κάτι που έχει και δεν χρησιμοποιεί, αλλά είναι χρήσιμο σε εμάς (βλέπε παρακάτω Λίστα Ανταλλαγών) ή να κάνει μια δωρεά στον κουμπαρά. Στην λίστα μπορείτε να βρείτε διάφορα πράγματα που έχουμε ανάγκη. Στην περίπτωση που έχετε κάτι που δεν υπάρχει στη λίστα και πιστεύετε ότι θα μπορούσε να μας φανεί χρήσιμο, μην διστάσετε να μας το πείτε και να το συζητήσουμε.


- Εθελοντική εργασία

Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει να έρθετε και να προσφέρετε εθελοντική εργασία παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας τουλάχιστον 1 μήνα νωρίτερα. Οι εθελοντές συμμετέχουν στις καθημερινές μας δραστηριότητες, οι οποίες αλλάζουν συχνά ανάλογα με το τι συμβαίνει την κάθε περίοδο. Σε γενικές γραμμές έχουμε αγροτικές εργασίες, κτισίματα με φυσικά υλικά κλπ

- Λίστα Ανταλλαγών

Η λίστα αυτή καλύπτει κάποιες από τις υπάρχουσες ανάγκες μας. Προσπαθούμε να την ενημερώνουμε αλλά καλό θα ήταν να μιλήσετε μαζί μας πριν αποφασίσετε να φέρετε κάτι.

Είδος:

Μυστριά
Σκεπάρνια
Κασμάδες
Φτυάρια
Σφυριά
Καρότσια
Σχοινιά
Λάστιχα Ποτίσματος
Γαλότσες
Γάντια
Κουβάδες
Γεννήτρια Ρεύματος
Φωτοβολταϊκά

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΣτοιχεία επικοινωνίας:
Βλαχιά 340 04, Ελλάδα
info@stagones.org
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×