op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΠΑΜΕ τους Μεσάζοντες Πετρούπολης

Χωρίς Μεσάζοντες, Αγορές Απευθείας Διάθεσης Τροφής, Ηθικό, Ισοδίκαιο & Αλληλέγγυο Εμπόριο, Συσσίτια, Κοινωνικές - Συλλογικές Κουζίνες, Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις

Η ομάδα ''ΣΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ'' αποτελείται από πολίτες της Πετρούπολης και είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική, είναι μέλος του πανελλαδικού δικτύου ''ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ''.

Σκοπός του εγχειρήματος μας είναι:
 
H λειτουργία συλλογικών και αυτοοργανωμένων προσπαθειών διαχείρισης της παραγωγής και διάθεσης προϊόντων στη χώρα.
 
Η παράκαμψη της παρασιτικής δράσης των μεσαζόντων.Η δημιουργία συνεταιρισμών παραγωγών και καταναλωτών και η σύνδεση τους μέσω οριζόντιων δικτύων που θα ωθήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 

Για την λειτουργία του εγχειρήματος είναι απαραίτητη η προσφορά και εθελοντική συμμετοχή από όλους για όλες.Σας περιμένουμε να δράσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, ενάντια σε όσους αποφασίζουν για εμάς χωρίς να μας ρωτήσουν. 
  
Η ομάδα ορίζει τις δράσεις της μέσω συνελεύσεων στις οποίες μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε. Οι συνελεύσεις είναι ανοιχτές και λειτουργούν αμεσοδημοκρατικά και αντιιεραρχικά. 

Λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη στις 19:30 Αγίας Λαύρας 37 - ισόγειο (στο κτίριο των πολιτιστικών συλλόγων) στην Πετρούπολη.

Ο Βοτανικός Κήπος καθώς και οι άλλοι κατειλημμένοι κοινωνικοί χώροι αποτελούν κοιτίδες αλληλεγγύης και αντίστασης, πολιτιστικής δημιουργίας και πολιτικής δράσης από τις οποίες προκύπτουν αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και δομές όπως το “Σπάμε τους μεσάζοντες”. 

Η υπεράσπισή τους είναι υπεράσπιση του αγώνα για αξιοπρέπεια. 

Η δράση μας αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους. 

Στηρίζουμε έμπρακτα τους απόρους της πόλης μας προσφέροντας ποσοστό επί των παραγγελιών του ρυζιου στο κοινωνικό παντοπωλείο και στα συσσίτια της Αγ. Τριάδας και του Αγ. Δημητρίου.

Αλληλεγγύη

Στα πλαίσια της συμφωνίας μας με τους παραγωγούς, θα προσφερθούν πατάτες, ζυμαρικά και τυριά για απόρους της Πετρούπολης.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις προηγούμενες δράσεις μας έχουν ήδη διατεθεί:

100 kg φακές και φασόλια
100 kg πατάτες
400 kg αλεύρι
48 kg ανθόμελο
27 kg μέλι θυμαρίσιο
200 kg ρύζι
25 lt ελαιόλαδο
20 kg ζυμαρικά
20 kg τυριά

Ενισχύουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Εθελοντές

Οι εργασίες που χρειάζεται να γίνουν από τους εθελοντές/ριες δεν απαιτουν ιδιαίτερη εκπαίδευση ή δεξιότητες και ο/η καθένας/μία μας μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά χωρίς να έχει επαφή με παρόμοιες δράσεις στο παρελθόν.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν στήσιμο του χώρου, ρύθμιση κυκλοφορίας εισόδου, γραμματεία, συνεργεία διανομής κ.α.

Οι εθελοντές/ριες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της διανομής στις 9 π.μ.

Από τις δράσεις μας αποκλείονται μόνο οι φασίστες και οι ρατσιστές.

Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι εξορισμού αντίθετες με τις σκέψεις και τις πρακτικές τους."


Στοιχεία επικοινωνίας:
Αγίας Λαύρας 37, Πετρούπολη 132 31, Ελλάδα
info@spame-petroupoli.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×