op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

PNP Lab ΚοινΣΕπ

Ελεύθερο Λογισμικό-Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα, Συνεργατισμός, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις pnp_lab_koinsep_logo

Η PNP Lab ΚοινΣΕπ είναι Συλλογικού και Παραγωγικού σκοπού, η οποία παρέχει υπηρεσίες πληροφορικής.

"Είμαστε μια ομάδα ατόμων με αντικείμενο την πληροφορική και τις επικοινωνίες, που αποφασίσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια βασισμένη στο μοντέλο της συνεργασίας μεταξύ ίσων, της λήψης αποφάσεων με οριζόντιο τρόπο και τον σεβασμό στις ανάγκες των ανθρώπων που έρχονται σε εμάς. Συναποφασίζουμε όλοι μαζί ότι χρειάζεται και στόχος μας είναι να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες από τις οποίες θα μένουμε όλοι ευχαριστημένοι. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε πρακτικές που έχουμε ζήσει όπως παραπλανητικές διαφημίσεις προϊόντων και υπηρεσιών, υπέρογκα κόστη χωρίς αιτία, τεχνητές καθυστερήσεις για να δικαιολογηθεί μεγαλύτερο κόστος κ.ο.κ."


"Υποστηρίζουμε τη χρήση και διάδοση του ανοιχτού και ελεύθερου λογισμικού. Δεν υπάρχει λόγος για κλειστούς κώδικες, περιοριστικές άδειες χρήσης στις οποίες δεν αγοράζεις κάποιο λογισμικό -αλλά μόνο την άδεια να το χρησιμοποιείς- και πρακτικές βασισμένες στη λογική του κέρδους, του μονοπώλιου και του "κλειδώματος" πελάτη και καταναλωτή."

"Η πρόοδος δε συντελείται το ίδιο γρήγορα και αποτελεσματικά όταν πολυεθνικές καθορίζουν το τι μπορείς να κάνεις και τι όχι αναλόγως με το πόσα πληρώνεις. Αντιθέτως η συλλογική προσπάθεια, τα ανοιχτά πρότυπα και οι ελευθερίες του ελεύθερου λογισμικού έχουν φέρει τα πάνω κάτω στη βιομηχανία των υπολογιστών, μια αληθινή επανάσταση στο λογισμικό, στην οποία κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι η επιθυμία του διαμοιρασμού της γνώσης και η δημιουργία ποιοτικού λογισμικού που όλοι και όλες μπορούν να χρησιμοποιήσουν."

"Παραδείγματα: το λειτουργικό σύστημα linux το οποίο παίζει σε μια τεράστια γκάμα συσκευών (ρούτερ, τηλεοράσεις, media players, servers, embedded systems κλπ), λογισμικό όπως firefox, chrome, vlc, blender κ.α , το λειτουργικό σύστημα android που είναι βασισμένο στο linux και πολλά πολλά ακόμη που μπορεί να χρησιμοποιείτε καθημερινά."


"Δεν χρειάζεται να πετάμε τις παλιές ή χαλασμένες ηλεκτρονικές συσκευές και εξαρτήματα στα σκουπίδια. Ακόμη κι αν έχετε έναν παλιό υπολογιστή, μπορεί να είναι χρήσιμος σε κάποιον άλλο που δεν έχει τα μέσα να αγοράσει έναν ή να έχει εξαρτήματα που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά. Το ίδιο ισχύει και για οθόνες, περιφερειακά, αναλώσιμα κ.ο.κ."

"Πέρα από την όποια χρησιμότητα όμως, τα ηλεκτρονικά μέρη όλων των συσκευών περιέχουν αρκετές επικίνδυνες ουσίες (πχ βαρέα μέταλα) και φυσικά πολλά πλαστικά μέρη, τα οποία δεν πρέπει να καταλήξουν απλά σε μια χωματερή, χρειάζεται να ανακυκλωθούν ώστε να μην αποτελέσουν απειλή για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε."

"Προωθούμε λοιπόν την επαναχρησιμοποίηση ώστε να ωφεληθούν όσοι έχουν ανάγκη και την ανακύκλωση ώστε να συμβάλλουμε σε ένα πιο καθαρό περιβάλλον."

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση PNP Lab είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας που εδρεύει στην Αθήνα.

Εξειδικευμένο service υπολογιστών και ηλεκτρονικών συσκευών.

pnp_lab_koinsep

Στοιχεία επικοινωνίας:
Νοταρά 71, Πειραιάς 185 35, Ελλάδα
Email: info@pnplab.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×