op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ομάδα κοινωνικής αλληλεγγύης Κορινθίας Γέφυρα

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Αστικοί Λαχανόκηποι, Κοινωνικά Φροντιστήρια , Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία, Φιλοζωϊκές Οργανώσεις

"Η Ομάδα κοινωνικής αλληλεγγύης Κορινθίας Γέφυρα αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Κόρινθο. Σ' αρέσει ο κόσμος γύρω σου; Αν όχι, έλα στη Γέφυρα να τον αλλάξουμε μαζι!

Σε αυτούς τους δύσκολους και πονηρούς καιρούς βρέθηκε μια ομάδα ανθρώπων να χτίσουν μια γέφυρα βοηθείας με σκοπό να ενώσουν τον κόσμο, να πάνε κόντρα στο κατεστημένο που μας θέλει διχασμένους,ανήμπορους και αποξενωμένους απο τον συνανθρωπο, να ευαισθητοποιήσει του πολίτες αυτού του ευλογημένου τόπου για τα προβλήματα του φυσικού περιβάλλοντος,να ενημερώσει για θέματα που επηρεάζουν άμεσα τις ζωές μας αλλά μέχρι σήμερα αγνοούμε,να δώσει χαρά και ελπίδα σε αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη,δηλαδή σε όλους μας.

Γιατι μην ξεχνάτε, δεν χαίρεται μόνο αυτός που λαμβάνει ενα αγαθό αλλα πιο πολύ γεμιζει με χαρά αυτός που του το δίνει μέσα από την καρδιά του... Αυτή είναι η ''Γέφυρα'' μας,αυτή είναι η ομάδα μας και με τη βοήθεια σας, που για εσάς μπορεί να είναι μικρή αλλά σε εμάς να φαίνεται ανεκτίμητη,ευελπιστούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο αυτό τον κόσμο κοινωνικά,περιβαλλοντολογικά και πολιτιστικά. Να είστε σίγουροι ότι όλοι μαζί θα το πετύχουμε."


ΔΡΑΣΕΙΣ

Αδέσποτα


Όλοι γνωρίζουμε οτι το πρόβλημα των αδέσποτων εχει πάρει ανεξελεγκτη τροπη στην Κορινθο. Η Γεφυρα με τις περιορισμενες δυνατοτητες που εχει προσπαθει να φροντίσει τα αδέσποτα που κινδυνεύουν άμεσα να φύγουν απο τη ζωη αλλα κυριως να ευαισθητοποιησει τους ιδιοκτητες  των κατοικιδιων ωστε να μην αφηνουν κουταβια απο ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες στο δρόμο γιατι κινδυνεύουν και τα ζώα αλλα ισως καποιες φορες και οι συμπολίτες μας, ή να κάνουν στείρωση στη γατα ή το σκύλο τους ωστε να μη βρισκόαστε στη σημερινή δυσαρεστη κατάσταση.


Περιβάλλον

Συνειδητοποιωντας οτι το περιβάλλον ειναι το σπιτι ολων μας και η προστασια και η φροντιδα του ειναι ευθύνη που βαραινει ολους μας η Γεφυρα αναλαμβάνει δράσεις καθαρισμού σε παραλίες της περιοχής μας σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τη φυσικλη ομορφιά και να αναδείξει τον τοπο μας. Πρισπαθούμε να φέρουμς και πάλι τον κόσμο κοντά στη μητέρα φύση και να χτίσει μια αυτονόητη συμπεριφορά φροντίδας και σεβασμού προς αυτην.


Φαγητο και ρουχισμος σε συνανθρωπους μας

 
Ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερη η ανάγκη για αλληλεγγύη στις μέρες μας. Υπάρχουν συμπολίτες μας που στερούνται των βασικών σε τρόφιμα και ρουχισμό. Η Γέφυρα με τη δική σας συμπαράσταση έχει καταφέρει να δώσει χαρά σε αρκετές οικογένειες και ελπίζουμε ότι όσο περνάει ο καιρός να έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερες.

Κοινωνικό Φροντιστήριο

Περιβόλι


Φυτεύουμε το δικό μας περιβόλι αλλά και δέντρα που αποφέρουν καρπούς. Ο πρώτος λόγος είναι για να δίνουμε τα αγνά προιόντα μας σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι για εμάς η καλλιέργεια της γης είναι ο καλύτερος τρόπος για να έρθουμε σε επαφή μαζί της. Μαθαίνουμε να τη φροντίζουμε και μέσω του γεωπόνου μας μαθαίνουμε και εσάς. Σε αντάλλαγμα η γη φροντίζει εμάς
   
Εκπαιδευτικες εκδρομες

Μακρυά από τα καθημερινά προβλήματα

Στοιχεία επικοινωνίας:
Κόρινθος 201 00, Ελλάδα
Μέσω e- mail: Gefyraki@gmail.com ή στο τηλέφωνο: 6940619404
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×