op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Τράπεζες - Ανταλλακτήρια Σπόρων, Αστικοί Λαχανόκηποι, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συσσίτια, Κοινωνικές - Συλλογικές Κουζίνες, Αλληλέγγυα Υγεία , Κοινωνικά Ιατρεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Αλληλέγγυα Παιδεία , Εναλλακτική Εκπαίδευση, Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Εναλλακτικές Συλλογικότητες, Συνεργατισμός, Ορθοπεταλιές, Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια, Αντιρατσιστικές - Αντιφασιστικές Οργανώσεις, Φεστιβάλ, Ανακύκλωση - Επαναχρησιμοποίηση, Εθελοντικές Οργανώσεις, Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία, Φεστιβάλ, Τροφίμων, Ενδυμάτων, Φαρμάκων, Ηλεκτρικών & Ηλεκτρονικών Συσκευών, Επίπλων, Ταμεία Αλληλεγγύης, Δίκτυα Αλληλεγγύης για Πρόσφυγες/Μετανάστες

Το enallaktikos.gr ηταν εκεί!

"Όταν γελούσαν οι γειτονιές": 42 φώτο από το Θέατρο Δρόμου της Ομάδας Αλληλεγγύης Αλιβερίου

Η Αυτόνομη Ομάδα Αλληλεγγύης και Εθελοντικής Συμμετοχής Αλιβερίου δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας και είναι από τις σημαντικότερες οργανώσεις στην Ελλάδα.Η Αυτόνομη Ομάδα Αλληλεγγύης και εθελοντικής συμμετοχής Αλιβερίου Εύβοιας είναι δίκτυο στον χώρο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας.


Είναι ένα ολοκληρωμένο αλληλέγγυο και Ανταλλακτικό Δίκτυο που μελετά και καταγράφει τα τοπικά προβλήματα

Έχει στέκι αλληλεγγύης, καλλιεργήσιμη γη, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνική κουζίνα, δικά της προϊόντα που τα παράγουν τα μέλη της, κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό φροντιστήριο, ανταλλακτικό παζάρι, τράπεζα δίκτυο ανταλλαγής σπόρων από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες, Ανακύκλωση - Επαναχρησιμοποίηση, θεατρική, ποδηλατική και ποδοσφαιρική ομάδα, δίκτυο για τους άπορους και τους άστεγους, περιβαλλοντική ομάδα, ομάδα πολιτιστικού ακτιβισμού.Η Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου έχει δική της θεατρική ομάδα που ανεβάζει θεατρικα έργα που γράφουν και παίζουν τα μέλη της Ομάδας. Ένα θέατρο του δρόμου τις παραστάσεις του οποίου παρακολουθούν χιλιάδες θεατές.

Οργανώνει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και τα καλοκαίρια φεστιβάλ.

Το enallaktikos.gr ηταν εκεί!

"Οταν γελούσαν οι γειτονιές": 42 φωτο απο το Θέατρο Δρόμου της Ομάδας Αλληλεγγύης Αλιβερίου

"Την Κυριακή 22/06/14 πραγματοποιήθηκε το θέατρο του δρόμου "Όταν γελούσαν οι γειτονιές" με μεγάλη επιτυχία.

Όλο το Αλιβέρι ήταν εκεί,στο Ηρώον... στα "σκαλάκια" ,στην παλιά μας γειτονιά. Ζήσαμε όλοι στιγμές άφθονου γέλιου αλλά και συγκίνησης ενώ η ορχήστρα μας ταξίδεψε μοναδικά.

Ευχαριστούμε όλο το Αλιβέρι και τον καθένα σας ξεχωριστά για τη χθεσινή δυναμική σας παρουσία καθώς και όλους εσάς που ήρθατε από μακριά και μας στηρίξατε.

Ευχαριστούμε τα μέλη της θεατρικής μας ομάδας,την ορχήστρα και τον σκηνοθέτη μας κ. Ρέτσα Γιώργο.

Μέσα από αυτή την εκδήλωση και χάριν στη δική σας προσφορά η Ομάδα Αλληλεγγύης θα στηρίξει έναν συμπολίτη μας ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι άστεγος και υπάρχει άμεση ανάγκη περίθαλψης.
Η Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου δραστηριοποιείται και στον χώρο της αλληλέγγυας παιδείας με δωρεάν κοινωνικό φροντιστήριο και ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά της πόλης που έχουν ανάγκη, ενώ μέλη της παρέχουν δωρεάν νομικές, ιατρικές, λογιστικές συμβουλές και υπηρεσίες.
Εκστρατεία συγκέντρωσης ελαιόλαδου για οικογένειες που έχουν ανάγκη

Στο πλαίσιο της εκστρατείας συγκέντρωσης τροφίμων, εν όψει των Χριστουγέννων, η Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου ενημερώνει ότι σε όλα τα ελαιοτριβεία της περιοχής του δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Σε νέα στέγη η Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την καλοκαιρινή 20ήμερη ανάπαυση επιστρέφουμε και σας περιμένουμε όλους στην ανανεωμένη μας στέγη, στην διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου στο Αλιβέρι Ευβοίας (δίπλα από το μικροβιολογικό εργαστήριο Μπαλάφα), για συλλογή τροφίμων και φαρμάκων.

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον Κάραβο Αλιβερίου

Στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων και με στόχο την στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανάδειξη του λιμανιού του Καράβου αλλά και του Αλιβερίου η Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου διοργανώνει μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης.

Τα αποτελέσματα των δωρεάν μαστογραφιών θα δώσει η Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου

Έπειτα από κοινή συνεργασία της Ομάδας Αλληλεγγύης Αλιβερίου με το σύλλογο Αγ.Αποστόλων ''το Αιγαίο'' και τον σύλλογο Γυναικών Ζαράκων η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου εξέτασε μεγάλο αριθμό γυναικών που προσήλθαν στο Εργατικό κέντρο Αλιβερίου από 18 ως 20 Μαρτίου 2014.


Η Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου γεννήθηκε ένα βράδυ Ιουνίου του 2012, από μια παρέα τεσσάρων ανθρώπων, που, πνιγμένοι από το βάρος της γενικής κοινωνικοοικονομικής κατάστασης, σήκωσαν το ανάστημά τους και είπαν ΣΤΟΠ! Κάτι πρέπει να γίνει!

Και ΕΓΙΝΕ!

ΙΔΡΥΣΑΜΕ λοιπόν μια μη κερδοσκοπική ομάδα με έδρα το Αλιβέρι και με σκοπούς:

 1. Καταγραφή άμμεσων κοινωνικών προβλημάτων
 2. Παροχή νομικών, ιατρικών, λογιστικών συμβούλων και υπηρεσιών
 3. Ανταλλακτικά παζάρια
 4. Επιμόρφωση (δωρεάν παντώς τύπου σεμινάρια)
 5. Παραγωγή προΪόντων (σαπούνι, ρακί, τσίπουρο, τυροκομικά κλπ)
 6. Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις - Θεατρική Ομάδα με δικά της έργα και “Θέατρο του Δρόμου”
 7. Ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές με οικονομικά προβλήματα
 8. Συλλογή τροφίμων, ρουχισμού, υγειονομικού και και φαρμακευτικού υλικού
 9. Ίδρυση κοινωνικών φαρμακείων και παντοπωλείων
 10. Προστασία περιβάλλοντος
 11. Προώθηση πολιτισμού
 12. Δημιουργία κοινωνικών ιατρείων

ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΟΛΑ

Στις 30 Ιουλίου 2012 κάναμε γνωστή την ομάδα μας,στην τοπική κοινωνία με την 1η Ποδηλατοδρομία η οποία έγινε με μεγάλη συμμετοχή κόσμου.

Στις 12 Αυγούστου 2012 η ομάδα μας σε μια συμβολική κίνηση στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος καθάρισε το λιμάνι του Καράβου.

Στις 20 Αυγούστου με την βοήθεια γυναικών του Καράβου η ομάδα έφτιαξε σπιτικές χυλοπίτες οι οποίες προσφέρθηκαν στο Γηροκομείο Κύμης.

Στις 5 Σεπτεμβρίου η ομάδα έφτιαξε παραδοσιακό σαπούνι από υλικά που προσέφεραν εθελοντές.

Το σαπούνι προσφέρθηκε σε οικογένειες και ανθρώπους που στηρίζουμε.

Στις 6 Οκτωβρίου η ομάδα οργάνωσε ανταλλακτικό παζάρι,όπου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και φάρμακα.

Στις 8 Νοέμβρη η ομάδα μαζί με εθελοντές ψυχολόγους και επαγγελματίες ψυχικής υγείας καθιέρωσε δωρεάν συμβουλευτική μια ημέρα την εβδομάδα.

Κάθε διδακτικό έτος από το έτος 2012,όπου και δημιουργήθηκε η ομάδα, εθελοντές καθηγητές δηλώνουν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.

Οι μαθητές είναι όλων των ηλικιών και τα μαθήματα παραδίδονται σε χώρους που έχουν παραχωρηθεί από φορείς που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή. Αρωγοί δηλώνουν φροντιστήρια ξένων γλωσσών της περιοχής του Αλιβερίου προσφέροντας υποτροφίες σε παιδιά ευπαθών οικογενειών.

Στις 15 Δεκέμβρη η ομάδα πραγματοποίησε στο εργατικό κέντρο Αλιβερίου δωρεάν Σεμινάριο Σαπουνιού και Χριστουγεννιάτικη έκθεση καλλιτεχνίας από μικρούς εθελοντές της ομάδας.

Στις 27 Απριλίου 2013 η ομάδα παρουσίασε και διέθεσε στον πεζόδρομο Αλιβερίου πασχαλινές λαμπάδες,τις οποίες κατασκεύασαν μέλη της ομάδας.

Τα έσοδα διατέθηκαν για αγορά φαρμάκων.

Η ομάδα εξέδωσε βιβλίο με τοπικές, και όχι μόνο, παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής.

Το βιβλίο εξ ολοκλήρου συντάχθηκε από φίλους και μέλη της ομάδας και στις 16 Ιουνίου 2013 παρουσιάστηκε με μια καταπληκτική θεατρική παράσταση η οποία ήταν πάλι γραμμένη από μέλος της ομάδας.

Ο τίτλος του βιβλίου: «Οι συνταγές της καρδιάς μας» και ο τίτλος του θεατρικού έργου: «Κάποτε στο...Αλιβέρι!»

Στις 17 Ιουλίου 2013 οργανώθηκε από την ομάδα «Μουσική Βραδυά-Συναυλία Αλληλεγγύης» από εθελοντές ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες της ευρύτερης περιοχής μας με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων.

Τέλος η ομάδα έκλεισε τις δράσεις του καλοκαιριού με την καθιερωμένη πλέον ποδηλατοδρομία στις 28 Αυγούστου 2013.

Μέσα σε ένα χρόνο ζωής της η ομάδα κατάφερε θαύματα.

Από τέσσερις ανθρώπους που ξεκίνησε,σήμερα στηρίζεται έμπρακτα από περίπου 120 άτομα.

Ανάμεσά τους:

 • Κλινικοί γιατροί
 • Επαγγελματίες ψυχικής υγείας
 • Σωματεία εργαζομένων
 • Ιδιώτες επαγγελματίες έμποροι

Στην Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου σχεδόν από τα πρώτα βήματά της με την βοήθεια και τη στήριξη όλων των κλινικών γιατρών της ευρύτερης περιοχής του Αλιβερίου λειτούργησε η αλληλεγγύη για την υγεία ευπαθών ομάδων.

Οι κλινικοί γιατροί του Αλιβερίου ύστερα από συνεννόηση με την Ομάδα εξετάζουν δωρεάν άπορους,άνεργους με τα απαραίτητα ενδεικτικά.

Χορηγούνται δωρεάν φάρμακα σε ευπαθείς ομάδες τα οποία χειρίζονται αποκλειστικά γιατροί και φαρμακοποιοί.

Τα φάρμακα συλλέγονται μέσα από δράσεις,τα οποία περνάνε ελέγχους και καταγράφονται

Ο τομές των τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ήταν ο πρώτος τομέας που λειτούργησε στην ομάδα.

Ξεκινώντας από την προσφορά,γνωστών και φίλων επαγγελματιών και μη, σε είδη πρώτης ανάγκης, σήμερα έχουμε καταφέρει να στηρίζουμε μηνιαίως έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ευπαθών οικογενειών σχεδόν σε όλο το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Για να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή,διοργανώνουμε δράσεις,όπως συναυλίες,θέατρο,σεμινάρια κ.α.

Κάθε Σάββατο γίνεται συλλογή-διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης,στο γραφείο της Ομάδας, τις ώρες λειτουργίας.

Εξίσου σημαντικός τομέας είναι αυτός της παράδοσης.

Η πλήρης άνθιση του συγκεκριμένου τομέα ήρθε από τα τέλη του 2012 με το δωρεάν σεμινάριο παρασκευής σαπουνιού έως και το καλοκαίρι του 2013 με τη δημιουργία χορευτικής και θεατρικής ομάδας,για την παρουσίαση του βιβλίου παραδοσιακών συνταγών της ομάδας.

Εθελοντές ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες της ευρύτερης περιοχής συμμετέχουν σε κάθε μας δράση προσφέροντας τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Κάθε μας ψυχαγωγική-κοινωνική δράση έχει κοινωφελή σκοπό και χαρακτήρα.

Σε συνεργασία με γεωπόνους της περιοχής του Αλιβερίου, η Ομάδα Αλληλεγγύης προσφέρει δωρεάν σπόρους, φυτά και δέντρα σε ευπαθή οικογένειες που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία.

Δεκτές είναι όλες οι προσφορές καλλιεργήσιμης γης και οποιαδήποτε προσφορά σχετική με τον αγροτικό τομέα και το περιβάλλον του.

Για να γίνει κάποιος μέλος της ομάδας χρειάζεται να διαθέτει:

Ψυχή και έντονο συναίσθημα αλληλεγγύης

«‘Εχουμε μπροστά μας έναν χειμώνα που όλα δείχνουν ότι θα είναι δυσκολότερος από τον περσινό.

Αυτό δε μας φοβίζει ,αντίθετα,μας ατσαλώνει.

Μόνοι μας θα καταφέρναμε λίγα πράγματα,όσο πιο πολλοί γινόμαστε,τόσο πιο πολλά μπορούμε να προσφέρουμε.

Ελάτε μαζί μας. Έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον. Όποια δυσκολία περνάει ο διπλανός μας,αύριο θα την περάσουμε και εμείς.

Όταν ενώσουμε τα χέρια κανένας άνεμος,κανένα κύμα δεν μπορεί να μας βλάψει.

Η δύναμή μας είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη.

Ελάτε μαζί μας!!!

Ανακοίνωση προγράμματος δράσεων της Ομάδας Αλληλεγγύης Αλιβερίου για το υπόλοιπο του έτους 2013.

 1. Τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά λυκείου-γυμνασίου. Οι εγγραφές ξεκινούν από 1-15 Οκτωβρίου στα τηλέφωνα 697 227 1171 και 697 435 3581
 2. Συμμετοχή στο παζάρι Αυλωναρίου (Από 7 εώς 13/10) με ανταλλακτικό πάγκο, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, με σκοπό τη συλλογή τροφίμων για ευπαθήοικογένειες της περιοχής μας.
 3. Στον πάγκο της Ομάδας θα διατίθεται επίσης το βιβλίο παραδοσιακών συνταγών μαγειρικής "Οι συνταγές της καρδιάς μας"

 4. Έναρξη χορευτικού τμήματος στα πλαίσια ψυχαγωγίας των μελών και πάντα με κοινωφελείς σκοπούς και στόχους
 5. Δωρεάν σεμινάρια γεωργίας σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΠΛΕΓΜΑ και γεωπόνους της περιοχής μας
 6. Δωρεάν σεμινάριο κατασκευής τυριού εντός του Δεκεμβρίου

Οι ακριβείς ημερομηνίες των σεμιναρίων καθώς και οι ημέρες και ώρες αιτήσεων συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.


Κάθε διδακτικό έτος από το έτος 2012,όπου και δημιουργήθηκε η ομάδα, πλήθος εθελοντών καθηγητών δηλώνουν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.

Οι μαθητές είναι όλων των ηλικιών και τα μαθήματα παραδίδονται σε χώρους που έχουν παραχωρηθεί από φορείς που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή.

Αρωγοί δηλώνουν φροντιστήρια ξένων γλωσσών της περιοχής του Αλιβερίου προσφέροντας υποτροφίες σε παιδιά ευπαθών οικογενειών.

Επικοινωνήστε μαζί μας αν ενδιαφέρεστε να ενημερωθείτε λεπτομερώς για αυτή μας τη δράση.

Στοιχεία επικοινωνίας:
28ης Οκτωβρίου 1, Αλιβέρι 345 00, Ελλάδα
Τηλ.: 6947124178 , 6974353581, Fax: +30 2223022345 https://www.facebook.com/omada.allileggyis.aliveriou omada_allileggyis_aliveriou@windowslive.com Ανοιχτά κάθε Σάββατο 10:00πμ-13:00μμ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×