op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Οικοκοινότητα Κιβωτός Κορογώνα

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Τράπεζες - Ανταλλακτήρια Σπόρων, Οικοκοινότητες, Κοινωνικά Φροντιστήρια , Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Φυσική Δόμηση, Αυτοδιαχείριση, Εναλλακτικές Συλλογικότητες, Αυτοδιαχειριζόμενοι Κοινωνικοί Χώροι , Ορθοπεταλιές, Ανακύκλωση - Επαναχρησιμοποίηση

Η 'Κιβωτός Κορογώνα' αποτελεί δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Κορογώνα, Λακωνίας.

Η "Κιβωτός Κορογώνα" στη Νότια Λακωνία έχει ξεκινήσει την παρουσία και δράση της από τον Αύγουστο 2012 και βρίσκεται σε διαρκή πρόοδο (ολοκλήρωση κεντρικού οικήματος με φυσική δόμηση, φυσική καλλιέργεια, ποδηλατοβόλτες, τράπεζα σπόρων, αειφορικές εγκαταστάσεις καθημερινών αναγκών, νερού, WC, εργαστήρια σε ενήλικες κ.λπ.).

Η 'Κιβωτός Κορογώνα' αποτελεί ένα πολύπλευρο, πολύχρωμο και διαρκείας πρόταγμα (project) προς την Ενότητα, την Αλληλεγγύη, την αποανάπτυξη, την αρμονική συμβίωση και την υγιή, ήσυχη, ουσιαστική προσωπική εξέλιξη, την επιστροφή στα ‘μικρά μεγέθη’ και στους ρυθμούς που διδάσκει η Φύση.

Συγκεκριμένα αποτελεί μια σύγχρονη κιβωτό για τη διατήρηση παλαιών αξιών, πληροφοριών και στοιχείων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται σπόροι και ποικιλίες φυτών, μέθοδοι φυσικής καλλιέργειας, μονοπάτια αυτοδιαχείρισης και αυτάρκειας.

Η Κιβωτός είναι ο τόπος που παράλληλα με τη διατήρηση δοκιμασμένων στους αιώνες πανανθρώπινων αξιών συμβαδίζει με το νεωτερικό στοιχείο, την υποστήριξη της τεχνολογίας και το καινοτόμο, όταν αυτά υπηρετούν την αειφορία, την πνευματικότητα και την πλήρως αρμονική συνύπαρξη όλων των όντων και πλασμάτων σε μικρο- και μακρο-κλίμακα.

Η Κιβωτός λειτουργεί ως πυρήνας αφύπνισης αναφορικά με ό,τι διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή και ειδικά από τη Νέα Τάξη πραγμάτων.

Ταυτόχρονα αποτελεί όχημα για ομαλό πέρασμα στη Νέα Εποχή, διαφυλάσσοντας επίσης γενετικό υλικό (για παράδειγμα μέσα από τράπεζα σπόρων) απαραίτητο για την περίοδο μετά την ‘Κρίση’.

Πυλώνες της: Αυτοδιαχείριση, Αειφορικές επιλογές στην καθημερινή ζωή και στη συνολική λειτουργία της Κιβωτού, Αρμονική συνύπαρξη με τη Φύση, Ολιστική Εκπαίδευση για όλες τις ηλικίες, Πανανθρώπινες Αξίες, Αλληλέγγυο & Κοινωνικό Σχολείο για όλους, Καλλιτεχνική Έκφραση & Δημιουργία, Προσωπική Ανάπτυξη, Αυτογνωσία, Πνευματικότητα.

Εναλλακτικές καλοκαιρινές διακοπές στην οικοκοινότητα "Κιβωτός Κορογώνα"

Η Κιβωτός Κορογώνα σας προσκαλεί από τις 10 έως τις 19 Αυγούστου, σε μια πλούσια, εναλλακτική, πνευματική εμπειρία σε ατμόσφαιρα διακοπών.

Συγκεκριμένα αυτό το καλοκαίρι προσκαλείστε σε πραγματικές διακοπές ξεγνοιασιάς και πνευματικότητας, σε ένα υπέροχο, αγνό περιβάλλον μέσα στη φύση, με απέραντη θέα προς τη θάλασσα και μεγάλη, παρθένα παραλία σε μόλις 3 λεπτά απόσταση αλλά και πολλές άλλες υπέροχες παραλίες για όλα τα γούστα σε μικρές αποστάσεις (5 με 10 λεπτά). 

►Κύριο περιεχόμενο Retreat:

- καθημερινά mini εργαστήρια 'Ξυπνώ στο Σκοπό της Ζωής μου'
- ειρηνική διαβίωση, ειρηνική διάδραση, ειρηνική επικοινωνία
- εύκολα μυστικά για εύγευστη, φυτοφαγική, ειρηνική κουζίνα για εσάς και την οικογένειά σας 
- συλλογική Νοημοσύνη
- κύκλοι μοιράσματος
- εικαστική θεραπεία
-πνευματικές ασκήσεις σώματος
- εναλλακτικές θεραπείες
- διαλογισμούς, οραματισμούς, πρακτικές ενσυνειδητότητας και θετικού προγραμματισμού

►Mini εργαστήρια (σύμφωνα με τη ζήτηση):

- Κινήσεις Δελφινιών 
- "Η Γλώσσα της Σύνδεσης"
- Χαρούμενοι, συνειδητοί γονείς/κηδεμόνες παιδιών
- Ενωτικό τραγούδι & κύκλιος χορός
- Η Τέχνη και Επιστήμη της Ραδιαισθησίας 
με τα οποία καλείσθε να έρθετε εγγύτερα στον Εαυτό σας και να εργαστείτε βαθύτερα με εύκολα, πρακτικά εργαλεία, για την προσωπική σας ανάπτυξη/ενδυνάμωση και το συλλογικό καλό.

Για περισσότερα σχετικά στοιχεία, επικοινωνήστε μαζί μας.

►Ατομικές συνεδρίες (κατόπιν συνεννόησης):

Στη διάρκεια του εργαστηρίου έχετε τη δυνατότητα ατομικών συνεδριών: μασάζ, Reikiι, αγγελικές θεραπείες, Συστημική Αναπαράσταση, πνευματική συμβουλευτική, ηχογαβάθες & ιερά διαπασών, κρυσταλλοθεραπεία, σωματική αποτοξίνωση από τα πέλματα, συναισθηματική αποτοξίνωση, Κινήσεις Δελφινιών, ραδιαισθητικές μετρήσεις, Ξυπνώ στο Σκοπό της Ζωής μου®, Creative Healing κ.ά. πολλά.

►Ελεύθερος χρόνος;

για βόλτες και πεζοπορίες, κολύμπι & παιχνίδια στην παραλία και στη θάλασσα, μελέτη ποδήλατο, εκδρομές στις γειτονικές περιοχές (κάστρο Μονεμβασίας, νερόμυλοι Ταλάντων, Ελαφόνησος, Πλύτρα, Νεάπολη, πανοραμικό Παλαιόκαστρο, σπήλαιο Καστανιάς κ.λπ.)

 
►Mini παζάρι:

με βιολογικές υπερ-τροφές, προϊόντα διατροφής, άγρια κάπαρη και βότανα, σωματικής/δερματικής φροντίδας και υγείας (σαπούνια, κεραλοιφές, κρέμες, οδοντόπαστες κ.λπ.), κρυστάλλικό άλας, κρυστάλλους για ενεργοποίηση νερού, ηχογαβάθες, θεραπευτική μουσική, διαλογισμούς, βιβλία, αγριέλαιο, ελιές ντόπιων ποικιλιών, άγρια βότανα, ζεόλιθο κ.ά. πολλά!
Ελάτε σε αυτό το ταξίδι σωματικής, ψυχικής & πνευματικής ανάτασης με ήχους & αρώματα από όλο τον κόσμο, χορό, μουσική, ηχογαβάθες, σωματική συνειδητότητα, δημιουργία, ειρηνική/ενεργειακή διατροφή, δυνατότητα αποτοξίνωσης του φυσικού σώματος, διαλογισμούς, ενεργειακούς καθαρισμούς, θεραπείες, ενσυνειδητότητα, ειρηνική επικοινωνία, ενδυνάμωση και εσωτερική γαλήνη!

**********************

► Πότε θα έλθετε:
10 - 19 Αυγούστου 2018
Μπορείτε να επιλέξετε τις ημέρες που σας ταιριάζουν καλύτεραμέσα στα πλαίσια του 9ήμερου.

Επίσης υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της διαμονής κατόπιν συνενόησης, με ή χωρίς καθημερινό πρόγραμμα (ανάλογα με τις συμμετοχές), λίγες ημέρες πριν τις 10 Αυγούστου, καθώς και μετά τις 19 Αυγούστου 2018.

Ελάχιστη διαμονή: 5 Ημέρες

Παρακαλούμε ενημερώστε μας εγκαίρως!

►Διαμονή:

Θα μείνετε σε δική σας σκηνή ή, δικό σας τροχόσπιτο. Υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης σκηνής επίσης με συμβολική προσφορά, καθώς και κράτησης δωματίου σε γειτονικό κατάλυμα με δική σας χρέωση.(Σε αυτήν την περίπτωση, ενημερώστε μας έγκαιρα, ώστε να εξασφαλίσετε την εύρεση δωματίου.)

Υπάρχουν πάνω από εκατό δέντρα για σκιά και στήσιμο των σκηνών.

Έτσι, όλοι θα έχουν όσο ησυχία και προσωπικό χώρο έχουν ανάγκη! 
 
► Πώς έρχεσθε:

Με δικό σας όχημα ή με ΚΤΕΛ (Το ΚΤΕΛ σταματά πολύ κοντά στο κτήμα.)

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για car pooling, ενημερώστε μας.

►Παρακολουθείτε & συμμετέχετε σε:

♥ εκπαιδευτικές ενότητες "Ειρηνικό Ολιστικό Ευ Ζην"
♥ χοροκίνηση, χοροθεραπεία και αυτοσχεδιασμό, εκστατικό χορό, αιθερικό χορό
♥ εικαστική δημιουργία, δημιουργική αφήγηση
♥ βιωματικοί κύκλοι ενσυναίσθησης
♥ ασκήσεις σώματος εμπνευσμένες από το body training του ιαπωνικού χορού Butoh και Tibetan Yoga
♥ οραματισμούς, διαλογισμούς & ασκήσεις εστίασης (ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας) 
♥ ενεργειακές θεραπείες σε ομάδες
♥ Μantras & κείμενα ιερών παραδόσεων του πλανήτη
♥ Tai Chi, με την ανατολή ή δύση του ηλίου
♥ εντυπωσιακή ενατένιση ανατολής ήλιου από την καστροπολιτεία της Μονεμβασίας
♥ παιχνίδια ενδυνάμωσης ατόμου και ομάδας
♥ θαλασσινό μπάνιο
♥ βραδιές ποίησης & κειμένων αφύπνισης (φέρνετε μαζί σας εμπνευσμένη ποίηση)
♥ μουσικές βραδιές (φέρνετε μαζί σας μουσικά όργανα)
♥ ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου
♥ ανταλλαγή παραδοσιακών, αγνών σπόρων
♥ προβολές ταινιών και ντοκυμαντέρ αφύπνισης
 
►Διατροφή:

Αργά το πρωί και νωρίς το βράδυ, καθημερινά.
 
Η διατροφή είναι αμιγώς φυτοφαγική, ειρηνική, υψηλά ενεργειακή και θρεπτική, από πρωτογενείς, φρέσκες, αγνές και βιολογικές τροφές, που υποστηρίζουν όλους στην εμπειρία του Retreat, ιδιαίτερα εύγευστες και πολύχρωμες, με την αγάπη & πολυετή εμπειρία των ανθρώπων της Κιβωτού Κορογώνα και τη σοφία της Φύσης.

►Οικονομική συνεισφορά:

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για συνεννόηση.

Η συμβολή σας αποτελεί άμεση υποστήριξη του εκπαιδευτικού & κοινωνικού έργου του αειφόρου, κοινοτικού εγχειρήματος "Κιβωτός Κορογώνα " για το θετικό κοινωνικό μετασχηματισμό και την Ιστορία της Σύνδεσης.

Ο χώρος φιλοξενίας του Retreat αποτελεί χώρο όπου απουσιάζουν πλήρως: κάπνισμα, αλκοόλ, ψυχοτρόπες ουσίες, χημικά/τοξίνες, ζάχαρη, επεξεργασμένα τρόφιμα, ζωικές τροφές και παράγωγα, προϊόντα βίας & αδικίας.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε μεριμνείστε αντίστοιχα για τα προϊόντα υγιεινής και καθαρισμού σας (σαπούνια, οδοντόπαστες κ.λπ.).
Στην Κιβωτό Κορογώνα υπάρχουν τέτοια προϊόντα προς διάθεση με οικονομικό αντίτιμο, για διευκόλυνσή σας.

10 - 19 Αυγούστου 2018

«Θέλω να συμμετέχω σε δραστηριότητες και εκπαιδευτικές ενότητες που εμπνέουν, υποστηρίζουν και υπηρετούν την Ειρήνη και Βιωσιμότητα στη ζωή μου, να συνδυάσω διακοπές & ξεγνοιασιά με βαθειά γνώση και εμπειρία, καλή παρέα, πνευματική, ψυχική & σωματική ανάταση 
μέσα στη φύση!»

Σας είναι ελκυστική αυτή η ιδέα; 

Τότε ελάτε στην "Κιβωτό Κορογώνα" 
την αειφόρο, εκπαιδευτική, πνευματική κοινότητα δημιουργίας και βουτήξτε στο πολύχρωμο πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει για το καλοκαίρι
στο παραδεισένιο γαλήνιο οροπέδιο 'Κορογώνας' στη Λακωνία!

Για περισσότερες πληροφορίες και την κράτησή σαςπαρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατό στα τηλέφωνα
0030 210 5616300, 0030 693 8141330
ή στο email: mariaaggeli@gmail.com 


Στοιχεία επικοινωνίας:
Κορογώνας, Λακωνία
korogonasark@gmail.com 210 5616300, 0030 693 8141330 mariaaggeli@gmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×