op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού - Παπάγου, Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Συσσίτια, Κοινωνικές - Συλλογικές Κουζίνες, Κοινωνικά Φροντιστήρια , Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Αυτοδιαχειριζόμενοι Κοινωνικοί Χώροι , Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις, Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια, Εθελοντικές Οργανώσεις, Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία

ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΔΙΚΤΥΟ. Μετά από 4,5 χρόνια παρουσίας, προσπάθειας και ζύμωσης ήρθε η ώρα να κλείσει οριστικά ο κύκλος ζωής της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Χολαργού Παπάγου."Η ανοιχτή συνέλευση γίνεται κάθε Τετάρτη στις 19:30 (αυστηρή ώρα έναρξης στις 20:00) στο προαύλιο του δημαρχείου Χολαργού, Περικλέους 55. 

"Το καλοκαίρι του 2011 όταν η χώρα ένιωθε ήδη την ανάσα του μνημονίου και σε κλίμα έντονης κατακραυγής και αμφισβήτησης της κεντρικής πολιτικής σκηνής και του ντόπιου καπιταλιστικού κατεστημένου -μέσα από το κίνημα των πλατειών- δημιουργήθηκε η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού - Παπάγου, ξέχωρα από κομματικές και ιδεολογικές κατευθύνσεις.

 
Η δράση της από τότε μέχρι σήμερα έχει καταγραφεί τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, με συμμετοχή σε πανεργατικές διαμαρτυρίες, πραγματοποίηση αντιφασιστικής πορείας σε Χολαργό και Παπάγου, αντί-συγκέντρωση σε ομιλία του Άδωνη Γεωργιάδη, κατάληψη του δημαρχείου Χολαργού το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο αγώνα και ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής μας για τη συμμετοχή στις κεντρικές κινητοποιήσεις της 12ης Φεβρουαρίου 2012, παρέμβαση στη ΔΕΗ ενάντια στα χαράτσια, συλλογικές συζητήσεις και κουζίνες, μόνιμο ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι στο εμπορικό κέντρο Χολαργού κ.α. 
Οι προσδοκίες της όμως δεν σταματούσαν εκεί, αλλά ζητούσε ένα στεγασμένο χώρο ώστε να εκφράσει τις ανάγκες της. 

Έναν ελεύθερο κοινωνικό χώρο, στον οποίο οι συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά, σύμφωνα με τα προτάγματα της συλλογικότητάς μας, που είναι η αυτοοργάνωση, η αλληλεγγύη και η οριζόντια λήψη αποφάσεων μέσα από τις συνελεύσεις μας, μακριά από κάθε εμπορευματική και καταναλωτική ιδεολογία . 


Οφείλουμε να αντισταθούμε στο δυσοίωνο παρόν και μέλλον που επιφυλάσσουν για εμάς, αλλά και για τον κάθε συνάνθρωπο που αντιστέκεται στην αλλοτρίωση του ατόμου, στην υπερκατανάλωση, στα ψεύτικα όνειρα και στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Οφείλουμε συλλογικά να χαράξουμε τις απαραίτητες βάσεις για να εντάξουμε πραγματικά την ισότητα, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση στις ζωές μας. 

Οφείλουμε να δράσουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. 

Χώρος για να στεγάσουμε τις ανάγκες μας βρέθηκε (Αγ. Τριάδος 14, Χολαργός) και είναι έτοιμος να υποστηρίξει τις ιδέες, τις αναζητήσεις, αλλά και την εκπλήρωση των στόχων που η συνέλευση καθορίζει. 
Στο χώρο λειτουργούν παράλληλα διάφορες ομάδες που διευρύνουν και συμπληρώνουν τις ανάγκες μας, όπως: ομάδα δανειστικής βιβλιοθήκης, μαθημάτων και αντιμαθημάτων, κοινωνικού-πολιτικού καφενείου, καλλιτεχνικών αναζητήσεων, προβολών, κ.α. 

Σκοπός των ομάδων είναι και ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης μεταξύ των ατόμων σε συλλογικό επίπεδο, καθώς και της σχέσης μας με το πολιτικό. 

Για όλα τα παραπάνω, σας καλούμε να συμμετέχετε και να πλαισιώσετε με την παρουσία και τις ιδέες σας αυτό το εγχείρημα, γιατί στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε συλλογικά το μέλλον που μας επιφυλάσσουν με αγώνα, αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη."Στα πλαίσια των αυτό-οργανωμένων μαθημάτων της Λαϊκής Συνέλευσης, που συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά, φέτος θα γίνουν και μαθήματα πληροφορικής.

Αρχικά σκεφτήκαμε να χωρίσουμε τα μαθήματα σε 2 ενότητες.

1) Μαθήματα σε κάποια εύκολη, αλλά και ταυτόχρονα σύγχρονη (ώστε να έχει και πρακτική αξία) γλώσσα προγραμματισμού. Αρχικά σκεφτόμαστε μεταξύ των Java & Python. Αλλά αν υπάρχει όρεξη για άλλη γλώσσα ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

2) Μαθήματα για εργαλεία επεξεργασίας κειμένου και άλλα σχετικά (Word, Excel, Impress, ...). Αυτά θα γίνουν με το εργαλείο LibreOffice, που είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα και είναι πλέον το επίσημο εργαλείο σε αρκετές ποιο προηγμένες χώρες και κοινότητες για αυτού του είδους τη χρήση.

http://www.libreoffice.org/download


Αρχικά θα θέλαμε να ξέρουμε αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι μαθητές/μαθήτριες ανεξαρτήτου επιπέδου και ηλικίας.


Οπότε παρακαλώ όποιοι και όποιες ενδιαφέρεστε δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας e-mail στο mathimataalsxp@gmail.com και αναφέροντας οτι ενδιαφέρεστε για πληροφορική και αν έχετε και κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας καλύτερα να το αναγράψετε και αυτό.


Αν υπάρχει διάθεση για άλλη ενότητα στη πληροφορική, παρακαλώ αναγράψτε το και αυτό, καθώς μπορεί και άλλοι/άλλες να ενδιαφέρονται.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε ενότητα θα κρίνει και την πραγματοποίηση ή όχι του μαθήματος για τη συγκεκριμένη ενότητα."

Στοιχεία επικοινωνίας:
Αγίας Τριάδος 14, Παπάγος Χολαργός 155 62, Ελλάδα
holpap1@gmail.com Ομάδα Δανειστικής Βιβλιοθήκης: daneistikialsxp@gmail.com----Ομάδα Ελεύθερων Αυτό-οργανωμένων Μαθημάτων: mathimataalsxp@gmail.com----Ομάδα προβολών: provolesalsxp@gmail.com----Ομάδα συλλογικής κουζίνας: kouzinaalsxp@gmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×