op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Λαϊκή Συνέλευση Χαλανδρίου

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Τράπεζες Χρόνου, Αλληλέγγυα Παιδεία , Εναλλακτική Εκπαίδευση, Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις, Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια, Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

"Στη Λαϊκή Συνέλευση Χαλανδρίου συγκροτήσαμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και έμπρακτης αλληλοβοήθειας, δια του οποίου δεσμευόμαστε, ακόμα και με τη φυσική μας παρουσία, αν χρειαστεί, να μην αφήσουμε κανέναν συνάνθρωπό μας να στερηθεί την πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης και κοινωνικά αγαθά. 

Eλάτε στη Λαϊκή Συνέλευση για να ενημερωθείτε για τους τρόπους αντίστασης στο χαράτσι και να συμβάλλετε έμπρακτα στο δίκτυο αλληλεγγύης, ώστε:


> Να ετοιμάσουμε ομαδική προσφυγή στην δικαιοσύνη

> Να φτιάξουμε τεχνική ομάδα για να επανασυνδέουμε το ρεύμα

> Να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που αποφασίζουν να αντισταθούν στα χαράτσια.


Μην αφήσετε τους τεχνικούς να σας κόψουν το ρεύμα. Η αντίσταση είναι ζήτημα πρωτίστως προσωπικό και πολιτικό, και όχι νομικό. Οι προσφυγές μπορούν να βοηθήσουν, αλλά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των πολιτών.Η Λαϊκή Συνέλευση Χαλανδρίου κάνει τακτικό (κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα) χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι. Φέρνουμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε πια (ρούχα, βιβλία, σκεύη, παιχνίδια κ.τ.λ) και είναι σε καλή κατάσταση και παίρνουμε αντίστοιχα. 


Δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών Λαϊκής Συνέλευσης Χαλανδρίου 
Κοινές συμφωνίες για τον τρόπο λειτουργίας 

1. Όλες οι αποφάσεις παίρνονται με συναίνεση μετά από συνδιαμόρφωση από τη συνέλευση του δικτύου που διεξάγεται το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα στο κεντρικό ΚΕΠ Χαλανδρίου στις 19:00. Λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και αντιιεραρχικά. 


2. Όσοι και όσες συμμετέχουν στο δίκτυο δίνουν βασικά στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση), τα οποία όμως δεν δημοσιοποιούνται και είναι στη διάθεση μόνο της συντονιστικής ομάδας. 


3. Δήλωνονται 1-2 υπηρεσίες και πλέον που προσφέρονται και αντίστοιχα 1-2 υπηρεσίες και πλέον που ζητούνται. Το δίκτυο βασίζεται αλλά δεν εξαντλείται στον εθελοντισμό. Αποτελεί το εκπαιδευτικό πλαίσιο ώστε να μάθουμε να προσφέρουμε αλλά και να ικανοποιούμε ανάγκες μας έξω από τους κανόνες του ανταγωνισμού και της εκμετάλλευσης της αγοράς. 


4. Η διασταύρωση προσφερόμενων και ζητούμενων υπηρεσιών γίνεται είτε άμεσα με τη φυσική παρουσία των ανθρώπων στη συνέλευση είτε από τριμελή συντονιστική ομάδα. Διαδικτυακά μέσω του μπλογκ (http://laikisyneleysihalandri.wordpress.com/) παρουσιάζεται απλώς η λίστα προσφερόμενων και ζητούμενων υπηρεσιών χωρίς άλλα στοιχεία. 


5. Η συντονιστική ομάδα προκύπτει από διαθέσιμα μέλη του δικτύου που αυτοπροτείνονται. Σε περίπτωση που οι διαθεσιμότητες είναι περισσότερες ή λιγότερες γίνεται κλήρωση. 


6. Η συντονιστική ομάδα παραμένει για δύο μήνες και είναι επιφορτισμένη με τις εξής αρμοδιότητες: α)Καταγραφή μελών, β)Καταγραφή υπηρεσιών, γ)διασταύρωση υπηρεσιών, δ)ενημέρωση των ενδιαφερόμενων όπου αντιστοιχούνται υπηρεσίες. 


7. Διαγραφή μπορεί να προκύψει μετά από απόφαση της συνέλευσης σε περίπτωση που εκδηλωθεί συμπεριφορά που κρίνεται ότι παρακωλύει ή καταχράται τη λειτουργία του δικτύου. 


8. Η ανταλλαγή υπηρεσιών μπορεί να γίνεται με τους εξής τρόπους: α)Υπηρεσία προς υπηρεσία μετά από ελεύθερη συμφωνία των συμβαλλόμενων, β)Υπηρεσία που πιστώνει ώρες σε αυτόν που την προσφέρει (ανώτατο ενεργητικό ορίζεται στις 20 ώρες) κι αντίστοιχα χρεώνει ώρες στον δέκτη (ανώτατο παθητικό ορίζεται στις 20 ώρες). Μοναδικό μέσο ανταλλαγής είναι ο χρόνος με εξαίρεση την αγορά υλικών. 


9. Ο τρόπος υπολογισμού των ωρών γίνεται με ελεύθερη συμφωνία μεταξύ αυτών που ανταλλάσουν την υπηρεσία ή μεταξύ αυτού που την προσφέρει και αυτού που την έλαβε. Σε ακραίες περιπτώσεις η συμφωνία θα τίθεται στην κρίση της συνέλευσης. Δεν περιλαμβάνεται το κόστος των υλικών που επιβαρύνει αυτόν που έλαβε την υπηρεσία εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις που κρίνει η συνέλευση. 


10. Δημιουργείται ταμείο αλληλεγγύης για την εξαιρετική περίπτωση (άπορος/η για ζωτική του ανάγκη εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της συνέλευσης) που η συνέλευση αποφασίσει να καλύψει και το κόστος των υλικών. Για να δηλώνετε τις υπηρεσίες που προσφέρετε ή χρειάζεστε υπάρχουν δύο τρόποι: Α. Η φυσική παρουσία σας στη συνέλευση του δικτύου. Β. Να απευθύνεστε στη συντονιστική ομάδα και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση diktyoantallagis@gmail.com Υπηρεσίες που προσφέρονται: 

μαθήματα αρχαίων ελληνικών 

μαθήματα έκθεσης 

μαθήματα μαθηματικών 

μαθήματα φυσικής μάθημα χημείας, φυσικής Γυμνασίου – Λυκείου 

Γενική ανόργανη -οργανική χημεία (ΤΕΙ-ΑΕΙ) 

μαθήματα ξένων γλωσσών (αγγλικών, ισπανικών) 

μαθήματα ηλεκτρολογίας για μαθητές ΕΠΑΛ 

μαθήματα υπολογιστών (γλώσσες προγραμματισμού, χρήση Η/Υ, χρήση διαδικτύου, χρήση λειτουργικών συστημάτων Windows και Mac-os) 

μαθήματα επεξεργασίας φωτογραφίας 

εκπαίδευση στη χρήση photoshop/indesign/illustrator 

Μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου 

μαθήματα yoga 

μαθήματα σύγχρονου χορού 

μεταφράσεις (από αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά σε ελληνικά και αντίστροφα) 

δακτυλογράφηση κειμένων επιμέλεια κειμένων 

σελιδοποίηση έντυπου υλικού μακέτα, 

λογότυπο υπηρεσίες γραφιστικής 

τεχνική υποστήριξη υπολογιστών 

Μαγείρεμα σκούπισμα, ξεσκόνισμα, σφουγγάρισμα Σιδέρωμα 

κατασκευή κοσμημάτων 

βόλτα σκύλων φύλαξη και περίθαλψη ζώων 

απασχόληση μικρών παιδιών με ζωγραφική, κολάζ, κατασκευές 

φύλαξη παιδιών 

φροντίδα φυτών, πότισμα κήπου/φυτών βεράντας 

Ελαιοχρωματισμοί Μερεμέτια επισκευές/συμβουλές για ηλεκτρικές συσκευές και εγκαταστάσεις 

συμβουλές διακόσμησης για σπίτι και γάμους Φωτογράφιση 

ανακύκλωση οικιακών οργανικών αποβλήτων με ενεργούς μικροοργανισμούς παραγωγή φυτοχώματος 

υπηρεσίες οδοντιάτρου 

τρίχορδο μπουζούκι για αρχάριους 

Shotokan karate για αρχάριους 

Υπηρεσίες που Ζητούνται: 

ιατρικές υπηρεσίες (οδοντίατρο, ορθοπεδικό κ.α.) 

κτηνιατρικές υπηρεσίες είδη pet-shop 

επισκευές στο σπίτι 

ηλεκτρολογικές υπηρεσίες 

υπηρεσίες υδραυλικού 

μαθήματα ισπανικών 

μαθήματα κιθάρας 

θεωρία μουσικής 

μαθήματα οδήγησης αυτοκινήτου 

μαθήματα οδήγησης ποδηλάτου 

μαθήματα γυμναστικής 

μαθήματα χορού 

Σιδέρωμα καθάρισμα σπιτιού/επαγγελματικής στέγης 

Σεμινάρια AutoCad 

μαθήματα Κουνγκ-φου

Στοιχεία επικοινωνίας:
Γυφτοπουλου 2, Χαλάνδρι 152 33, Ελλάδα
lshalandri@gmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×