op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Νέας Σμύρνης

Χωρίς Μεσάζοντες, Αγορές Απευθείας Διάθεσης Τροφής, Ηθικό, Ισοδίκαιο & Αλληλέγγυο Εμπόριο, Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις, Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια, Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία


το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττικη. Συνέλευση  Δευτέρα  στον Σύλλογο Οικιστών και Προσφύγων, Σινώπης 17, στις 8 μ.μ.

"Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Έκκληση για στέγη: Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Αλληλεγγύης στη Ν. ΣμύρνηΣε μια χώρα που έχει πάνω από τρία εκατομμύρια ανασφάλιστους ανθρώπους, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ, το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Αλληλεγγύης θα προσφέρει ιατρική και φαρμακευτική βοήθεια σε όσους ανθρώπους έχει αποκλείσει αυτή που κάποτε θεωρούσαμε δωρεάν Δημόσια Υγεία.
Στο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο θα εργάζονται αφιλοκερδώς εθελοντές
γιατροί, φαρμακοποιοί, άτομα στη γραμματειακή υποστήριξη και άλλες ομάδες
βοήθειας.

Για να λειτουργήσει όμως έχει ανάγκη από έναν ισόγειο χώρο, μαγαζί ή σπίτι.

Γι αυτό κάνουμε έκκληση σε όποιο συμπολίτη, φίλο, έχει ένα τέτοιο χώρο και
μπορεί να μας το παραχωρήσει για όσο χρόνο δεν το χρειάζεται ώστε να
στεγαστεί η ανθρωπιστική αυτή προσπάθεια που βεβαίως θα αναλάβει και το
κόστος των πάγιων εξόδων.

Για επικοινωνία, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: thaliaph@gmail.com"'

"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ


Την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 20:30 στην κεντρική πλατεία  Ν.Σμύρνης  σας προσκαλούμε σε εκδήλωση ενημέρωσης - ανοιχτή συζήτηση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού.
H εκδήλωση θα περιλαμβάνει τοποθετήσεις από μέλη της Πρωτοβουλίας για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού  SAVEGREEKWATER και από εργαζομένους της ΕΥΔΑΠ, προβολή οπτικού υλικού (αποσπάσματα από το γνωστό ντοκιμαντέρ Water Makes Money) καθώς και ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκομένους.  
Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Νέας Σμύρνης
http://plateians.blogspot.gr'"

"Διάθεση τροφίμων χωρίς μεσάζοντες διοργανώνει στις 3 Φεβρουαρίου η Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ν. Σμύρνης.

Θα διατεθούν: λάδι, όσπρια, φέτα, γραβιέρα, λουκάνικα, μέλι, πορτοκάλια, κρασί, αλεύρι. Παραγγελίες θα πραγματοποιούνται έως τις 30/1 στο καφενείο των Ιμβρίων Ελ. Βενιζέλου 80, στο καφενείο το Βυζάντιο Ελ. Βενιζέλου 47 και μέσω internet, στην διεύθυνση http://www.plateians.tk. 

«Φθηνά, πολλά και  καλά τρόφιμα, χωρίς μεσάζοντες, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου από τις 9 πμ έως τις 3 μμ  στον παράδρομο της Ελ. Βενιζέλου, μεταξύ Μυκάλης και Μαδύτου, απέναντι από τη στάση του τραμ Μηδείας-Μυκάλης.Ενάντια στις φοροεπιδρομές, τα χαράτσια, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τη μαζική ανεργία και τη πολιτική των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων για υψηλά κέρδη η Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Νέας Σμύρνης προτείνει τη κοινωνική αλληλεγγύη από τα κάτω και διοργανώνει τη διανομή φθηνών και ποιοτικών τροφίμων χωρίς μεσάζοντες. 

Η κίνηση έχει σαν στόχο την πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής μας σε φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα, την στήριξη των ντόπιων μικροπαραγωγών, την κατάργηση των μεσαζόντων και την ανάπτυξη ενός δικτύου αλληλεγγύης με την ενεργοποίηση και συμμετοχή περισσότερων κατοίκων στη διαδικασία αυτή. 

Έχοντας την πολύ θετική  περσινή εμπειρία από τη διανομή λαδιού στην περιοχή μας η Λαϊκή Συνέλευση Νέας Σμύρνης προχωρά τώρα στη διανομή των παρακάτω προϊόντων:

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ  από Λεύκτρο Λακωνίας, τιμή λίτρου 3 ευρώ, σε συσκευασία 5 λίτρων.

ΦΑΚΕΣ από Ερυθρές, τιμή κιλού 1,5 ευρώ, σε συσκευασία των 2 Kg.

ΦΑΣΟΛΙΑ από Ερυθρές, τιμή κιλού 1,8 ευρώ, σε συσκευασία των 2Kg.

ΡΕΒΥΘΙΑ από Ερυθρές, τιμή κιλού 1,8 ευρώ, σε συσκευασία των 2 Kg.

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ Τρικάλων από χοιρινά με πράσο, τιμή κιλού 4,5 ευρώ, σε συσκευασία 1Kg.

ΓΡΑΒΙΕΡΑ από Μεγαλόπολη Αρκαδίας, τιμή κιλού 9 ευρώ.

ΦΕΤΑ από Μεγαλόπολη Αρκαδίας, τιμή κιλού 6 ευρώ, σε δοχεία των 2 και 4 Κg.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ Άργους τ. Μέρλιν, τιμή κιλού 0,20 λεπτά , σε συσκευασία των 5 και 10 Kg.

ΚΡΑΣΙ από Ερυθρές, λευκό και κόκκινο, τιμή 2 ευρώ το 1,5 λίτρο.

ΡΥΖΙ Ανθήλης Λαμίας, νυχάκι, γλασσέ, κίτρινο, καστανό τιμή κιλού 1 ευρώ ,σε συσκευασία των 5 Kg.

ΑΛΕΥΡΙ από Σοφάδες Καρδίτσας, το Μαλακό για όλες τις χρήσεις προς 0,55 ευρώ το κιλό σε συσκευασία των 10 Kg. Το Κίτρινο τύπου χωριάτικου προς 0,65 λεπτά το κιλό σε συσκευασία των 10 Kg.

ΜΕΛΙ από το Κίσσαμο Χανίων, το θυμαρίσιο προς 8 ευρώ το κιλό, το θυμάρι-πεύκο προς 6,5 ευρω και το πευκόμελο προς 5,5 ευρώ, όλα σε συσκευασίες του 1 Kg.

Όλες οι παραπάνω τιμές είναι τελικές, ενώ η πληρωμή θα γίνει απευθείας στους παραγωγούς την ημέρα της παράδοσης.

Παραγγελίες θα πραγματοποιούνται έως τις 30/1 στο καφενείο των Ιμβρίων Ελ. Βενιζέλου 80, στο καφενείο το Βυζάντιο Ελ. Βενιζέλου 47 και μέσω internet, στην διεύθυνση http://www.plateians.tk. Όσοι δεν έχουν κάνει παραγγελίες θα αγοράσουν τρόφιμα στο προς τέλος ή όταν δεν υπάρχουν ουρές...»

Στοιχεία επικοινωνίας:
Νέα Σμύρνη, Ελλάδα
lsplneasmyrnis@gmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×