op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων

Αλληλέγγυα Παιδεία , Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις, Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.


Συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 8:00 μ.μ., σταθμός ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια (Αγ. Βαρβάρα)


"Η Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων συνέρχεται κάθε Δευτέρα στις 19:30 στο σταθμό ΗΣΑΠ Άνω Πατησίων (Αγία Βαρβάρα). 

Την απαρτίζουμε κάτοικοι της περιοχής όλων των ηλικιών που αντιλαμβανόμαστε ότι ο δρόμος που ακολουθούν οι κυβερνώντες καθ’ υπόδειξιν της τρόικας δεν οδηγεί σε καμία «σωτηρία» αλλά στην καταστροφή της κοινωνίας και της χώρας γενικότερα.
 

Φωτογραφίες απο την μουσικοθεατρική παράσταση ‹Μεθαύριο› απο τις Τσιριτσάντσουλες
Νιώθουμε την ανάγκη να αυτοοργανωθούμε, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να αγωνιστούμε ενάντια στην ακολουθούμενη πολιτική υποδούλωσης, να σταθούμε αλληλέγγυοι δίπλα σε όσους πλήττονται. 

Γι’ αυτό βρισκόμαστε κάθε εβδομάδα, θέτουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν, προτείνουμε και συζητάμε ισότιμα λύσεις και συναποφασίζουμε δράσεις χωρίς κανενός είδους κηδεμονεύσεις. Σε περιμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα! ""Για την ομάδα παιδικού εργαστηρίου και παιχνιδιού  «Σβούρα στις γειτονιές», κομμάτι της  Λαϊκής Συνέλευσης Πατησίων.

Ενώ οι στέγες των σπιτιών μας είναι τόσο κοντά, οι άνθρωποι είμαστε τόσο άγνωστοι και ξένοι μεταξύ μας. Χάσαμε την έννοια της γειτονιάς, εγκλωβιστήκαμε σε μια πραγματικότητα που προωθεί τον ατομισμό και τον ανάγει ως τη μοναδική αντίληψη της κοινωνικής ζωής. Την ιδέα και τη θέση της αλάνας, των ελεύθερων χώρων για ομαδικό παιχνίδι αντικατέστησαν το επί πληρωμή παιχνίδι, οι έξοδοι σε ιδιωτικά και απρόσωπα εμπορικά καταστήματα, η μοναξιά του διαδικτύου και του video game.

Nα ανακαταλάβουμε τις γειτονιές μας και να τις μετατρέψουμε σε ελεύθερους, ζωντανούς χώρους κοινωνικής συνεύρεσης, πολιτισμού και αλληλεγγύης ενάντια στην εμπορευματοποίηση, τον καταναλωτισμό και τις λογικές ανάθεσης. 

Στο πλαίσιο αυτό αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα να ζωντανέψουμε τη γειτονιά μας μέσα από ομαδικό παιχνίδι, καλλιτεχνικές δημιουργίες, παραμύθι, παιδικό θέατρο, τραγούδι και χορό!!

Να δώσουμε ανάσα σε μας και τα παιδιά μας δημιουργώντας δομές που προωθούν τη συλλογικότητα και την αντίσταση απέναντι στην απομόνωση και την αποξένωση που μας επιβάλλουν. Να μεγαλώσουμε ελεύθερα παιδιά, με δημιουργική σκέψη και φαντασία μακριά από κάθε είδους διαχωρισμούς, ρατσισμούς, στερεότυπα και αρχηγούς.

Στην προσπάθειά μας αυτή, σας θέλουμε μαζί μας για να δημιουργήσουμε εστίες ζωής και αντίστασης σε όλες τις γειτονιές.

Για γειτονιές αυτοοργάνωσης – αλληλεγγύης – συλλογικού αγώνα""ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ενώ έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια την κατάργηση των εργατικών κατακτήσεων ολόκληρων αιώνων βλέποντας τη γιγάντωση της ανεργίας να γίνεται εργαλείο υποταγής, το κράτος και οι μηχανισμοί του, το αστικό μπλοκ εξουσίας διαλύει ότι έχει απομείνει από τα δημόσια κοινωνικά αγαθά με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου πεδίου κερδοφορίας.Απέναντι στην προσπάθεια ανάπτυξης κοινωνικών αγώνων επιστρατεύονται κάθε είδους αναχώματα  όπως οι κατασταλτικές δυνάμεις, η εργοδοτική τρομοκρατία, αλλά και η φασιστική βία στην πιο σκληρή της εκδοχή όπως συνέβει στην περίπτωση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα."Πέρσες" του Αισχύλου από τις ΤσιριτσάντσουλεςΉδη έχουμε βιώσει την επίθεση αυτή στα κοινωνικά αγαθά με την υποβάθμιση και το κλείσιμο νοσοκομείων (Γενικό νοσοκομείο Πατησίων και 7ο ΙΚΑ στη γειτονιά μας)  και σχολείων. 

Τον προηγούμενο χρόνο έκλεισαν 1.150 σχολεία ενώ καταργήθηκαν οι  πιο δημοφιλείς ειδικότητες των επαγγελματικών λυκείων αφήνοντας έξω χιλιάδες μαθητές και απολύοντας πάνω από 2.000 εκπαιδευτικούς. Ταυτόχρονα λόγω της αύξησης του διδακτικού ωραρίου 10.000 αναπληρωτές δεν θα ξαναδουλέψουν.


Στο ίδιο πλαίσιο υπάγεται η οδηγία αύξησης κατά 10℅ του αριθμού μαθητών ανά τμήμα με αποτέλεσμα τη στοίβαξη τους σε τμήματα των 30 μαθητών.  Το υπουργείο παιδείας δημιουργεί τεχνητές υπεραριθμίες αποψιλώνοντας το ολοήμερο σχολείο και όλες τις υποστηριχτικές δομές (ενισχυτική διδασκαλία, τμήματα υποδοχής και ένταξης μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες).

Το «νέο» λύκειο μετατρέπεται σε ακόμη σκληρότερο εξεταστικό κέντρο με πανελλήνιες εξετάσεις και στις τρείς τάξεις του λυκείου και πρακτική κατάργηση του μαθητικού συνδικαλισμού, ενισχύεται έτσι ο ρόλος του ως μηχανισμού εντατικοποίησης και πειθάρχησης του μαθητικού σώματος. 

Το  «νέο» λύκειο δεν είναι το σχολείο στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας, αλλά λειτουργεί ως φίλτρο αποκλεισμού από την εκπαίδευση ειδικά για τα παιδιά που προέρχονται από χαμηλά κοινωνικοπολιτικά στρώματα.   

Οι καθηγητές δε διεκδικούν μόνο τα εργασιακά τους δικαιώματα, υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο έξω από τους νόμους και την πειθάρχηση της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνουμε τον αγώνα μας. Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν παιδεία στο πλευρό των εκπαιδευτικών.

Ο αγώνας τους είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας. Συμπορευόμαστε μαζί τους και στηρίζουμε τις απεργιακές επιτροπές, έμπρακτα, σε κάθε γειτονιά, συγκροτώντας πλατιά αγωνιστικά μέτωπα.

Δε θέλουμε εκπαίδευση για λίγους κι εκλεκτούς….

Θέλουμε παιδεία για όλους!

Λαϊκή Συνέλευση  Πατησίων"
Φωτογραφίες απο την Rock Συναυλία στο κτήμα Δρακόπουλου


Στοιχεία επικοινωνίας:
Άνω Πατήσια, Αθήνα 111 43, Ελλάδα
patissia.synelefsi@gmail.com https://www.facebook.com/patissia.synelefsi
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×