op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη - Πολυγώνου , Κοινωνικό Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι

Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Αυτοδιαχειριζόμενοι Κοινωνικοί Χώροι , Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις, Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια, Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία


Η Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη συνέρχεται στο στέκι της Σούτσου 62 κάθε Τρίτη στις 20:00, είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική.


"Το πολιτιστικό – Αθλητικό κέντρο Ευελπίδων είναι ένας πνεύμονας πολιτισμού, ψυχαγωγίας και άθλησης στις γειτονιές του Γκύζη, της Κυψέλης και του Πολυγώνου. Αυτός ο πνεύμονας έγινε προσπάθεια να εγκαταλειφθεί από το δήμο και να παραδοθεί στα δικαστήρια με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάνονται οι υπηρεσίες του πολιτιστικού κέντρου αλλά και η πρόσβαση των αθλούμενων στις μπασκέτες και ακόμα και το πέρασμα από την Κυψέλη στο Γκύζη. Οι κάτοικοι αντιδράσαν άμεσα, αποκλείοντας το πνευματικό για 15 ημέρες, εμποδίζοντας το κλείσιμο του αλλά και κρατώντας το ζωντανό με καθημερινές εκδηλώσεις. 
Με τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις των κατοίκων αναγκάστηκε ο Δήμος Αθηναίων να αποφασίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του Πολιτιστικού – Αθλητικού Κέντρου Ευελπίδων.

Η απόφαση της 25ης Ιουλίου από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για 5ετή ανανέωση του μισθώματος για το Πολιτιστικό – Αθλητικό Κέντρο της Ευελπίδων 18 είναι μία πρώτη νίκη των κατοίκων Γκύζη-Πολυγώνου – Κυψέλης μετά τον 15ήμερο αποκλεισμό του κτιρίου, αποδεικνύοντας ότι ο καλύτερος υπερασπιστής του δημόσιου χώρου και των κοινωνικών δομών είναι η οργανωμένη δράση και η αποφασιστικότητα των πολιτών.


Οι εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με δραστικό περιορισμό δημόσιων δαπανών και μείωση προσωπικού δε μας επιτρέπουν να επαναπαυτούμε.

Οι κάτοικοι Γκύζη –Πολυγώνου – Κυψέλης τονίζουμε ότι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί την προστασία του Πολιτιστικού – Αθλητικού Κέντρου με καθημερινές συναντήσεις μας στο χώρο του Πολιτιστικού – Αθλητικού Κέντρου και τον Αύγουστο.

Ταυτόχρονα συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα για δημόσιες, ποιοτικές, φθηνές δομές πολιτισμού, ψυχαγωγίας και αθλητισμού στην υπηρεσία των κατοίκων της περιοχής.Χαριστικό παζάρι στην πλατεία ΓκύζηΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 18, ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΚΥΖΗ-ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ-ΚΥΨΕΛΗΣ

Σάββατο 13.7.2013

9:30 μ.μ. Μουσική βραδιά με λαϊκή – παραδοσιακή μουσική.

Κυριακή 14.7.2013

7:00 μ.μ. Ζωγραφική για παιδιά. Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με την επιμέλεια παιδαγωγών κατοίκων της περιοχής.

9:30 μ.μ. Θερινός Σινεμά. Προβολή της ταινίας «Τα παιδιά της Χορωδίας»

Τρίτη 16.7.2013

9:30 μ.μ. Θέατρο. Παρουσίαση του έργου του Αρκά «Εχθροί εξ’ αίματος» από τη Θεατρική Ομάδα «Buffonata.»

Τετάρτη 17.7.2013

9:30 μ.μ. Προβολές Ταινιών Μικρού Μήκους – Κινούμενα Σχέδια από την Ομάδα «Διακόπτες.»

Παρασκευή 19.7.2013

6:00 μ.μ. Τουρνουά μπάσκετ 3on3 στις μπασκέτες

Κυριακή 21.7.2013

9.30 μ.μ. Μουσική βραδιά με έντεχνη ελληνική μουσική

Δευτέρα 22.7.2013

7.30 μ.μ. Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα: «Από την κοινωνία της εξάρτησης στην κοινωνία των ανθρώπων».

Εισηγητές: Γιαννάτος Δημήτρης, επιστημονικός υπεύθυνος προγράμματος Mosaicτου Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων – ΚΕΘΕΑ και Γκότσης Ηρακλής, θεραπευτής στο Πρόγραμμα Απεξάρτησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής – 18 Άνω

Τρίτη 23.7.2013

7.30 μ.μ Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα: «Πολιτιστικές δράσεις στις γειτονιές. Ο ρόλος του Δήμου και παρεμβάσεις πολιτών»

Εισηγητές: Χριστόπουλος Διονύσης, πρόεδρος εργαζομένων στη φιλαρμονική Δ. Αθηναίων και Παπαναστασάτος Γεράσιμος, μέλος ΔΣ Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Μετς.

9.30 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από ομάδα χορού του Πολιτιστικού κέντρου Ευελπίδων 18

Παρασκευή 26.7.2013

9.30 μ.μ Μουσική βραδιά σε ροκ ρυθμούς με τη φροντίδα των νέων που αθλούνται στο γήπεδο μπάσκετ Ευελπίδων 18.

Σάββατο 27.7.2013

8.30 μ.μ Θέατρο. Παρουσίαση του έργου του Αριστοφάνη «Ο Πλούτος», από της Θεατρική Ομάδα Κοινωνικής Επανένταξης 18 Άνω.

Σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ενώ οι συντελεστές τους δεν έλαβαν καμία οικονομική ή άλλη αμοιβή."

,


Τρίτη 16 Ιουλίου στις 21:30 από τη θεατρική ομάδα BUFFONATA “Εχθροί εξ αίματος” του Αρκά Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 21:30 από τους “Διακόπτες.”Προβολές ταινιών μικρού μήκους – Κινούμενα σχέδια.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Ιωάννου Σούτσου 62, Αθήνα 114 74, Ελλάδα
gyzi@espiv.net
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×