op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου Βόλου

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Συσσίτια, Κοινωνικές - Συλλογικές Κουζίνες, Αλληλέγγυα Υγεία , Κοινωνικά Ιατρεία, Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις, Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια, Ενδυμάτων, Φαρμάκων


«ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» για να είμαστε παρόντες στους αγώνες! 


"Η μεγαλύτερη υγειονομική βόμβα είναι η χρεοκοπία του καπιταλισμού, που διαλύει τα πάντα.

Η Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου και Ανοιχτή Συνέλευση Μαγνησίας προχωρούν στη λειτουργία Ιατρείου Αλληλεγγύης, ενός δικτύου Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας, για να αντιμετωπιστούν συλλογικά οι δραματικές συνέπειες της κρίσης.
Δεν είναι προσπάθεια υποκατάστασης της πραγματικής ανάγκης για ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ για όλο το λαό, ούτε προσπάθεια δημιουργίας παράλληλων δομών μέσα στο χρεοκοπημένο σύστημα. Είναι αγώνας επιβίωσης ενάντια στο σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό.

Το Ιατρείο μας και το Ιατρείο σας, απευθύνεται στους μη έχοντες και κατέχοντες, στους αποκλεισμένους, Έλληνες και μετανάστες, για να διατηρήσουμε την υγεία μας και να είμαστε παρόντες καθημερινά στους αγώνες ανατροπής του σάπιου αυτού συστήματος.Είναι μια συλλογική δράση, παρέχεται χωρίς αντίτιμο, σε επίπεδο συμβουλευτικής και ιατρικής υποστήριξης σε θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (δεν θα γίνεται συνταγογράφηση φαρμάκων) και σε θέματα φαρμακευτικής αγωγής σε ανασφάλιστους και σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ."


Θα χαρίσουν ρούχα σε απόρους


"Χαριστικό παζάρι ρούχων πραγματοποιείται από χθες στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου στην Ν. Ιωνία, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συνέλευσης Αγίου Νεκταρίου.


Άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι προσφέρουν δεκάδες είδη ένδυσης, τα οποία καλύπτουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες απόρων και άνεργων συμπολιτών μας.

Δεκάδες άποροι συμπολίτες κάθε ηλικίας, ενήλικοι αλλά και παιδιά σπεύδουν, παράλληλα,  να προμηθευτούν διάφορα αναγκαία είδη, τόσο στον χώρο που δημιούργησαν με μεράκι τα μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης του Αγίου Νεκταρίου, πίσω ακριβώς από το κτήριο της Εφορείας Ν. Ιωνίας, όσο και στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νεκταρίου, όπου συνεχίζεται και σήμερα το χαριστικό παζάρι ρούχων από τις 10 το πρωί, μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Η πρωτοβουλία μιας δυναμικής ομάδας που απαρτίζεται από είκοσι περίπου κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής, έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς, που μεταφράζονται σε δράσεις σημαντικές για το κοινωνικό σύνολο.


Συγκεκριμένα, κάθε Πέμπτη πραγματοποιείται χαριστικό παζάρι ρούχων στον χώρο της Λαϊκής Συνέλευσης, 10-12 το πρωί και 6-8 το απόγευμα.

Παράλληλα λειτουργεί ιατρείο αλληλεγγύης όπου ιατροί γενικής ιατρικής προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στο κοινό κάθε Τρίτη και Τετάρτη 5-7 το απόγευμα, ενώ επιπροσθέτως, κάθε Τετάρτη 7-9 το απόγευμα υπάρχει εθελοντής ψυχίατρος στον χώρο.

Στους στόχους των εμπνευστών της παραπάνω πρωτοβουλίας, που συμπληρώνει αισίως ένα χρόνο ζωής, είναι η διεύρυνση των δωρεάν υπηρεσιών υγείας στο ιατρείο αλληλεγγύης και προς όφελος των παιδιών.

Τα μέλη της λαϊκής συνέλευσης του Αγίου Νεκταρίου δημιούργησαν επίσης δανειστική βιβλιοθήκη και δανειστική ταινιοθήκη για τα παιδιά, διευρύνοντας παράλληλα τις προσπάθειές τους και στην κατεύθυνση της εξασφάλισης τροφίμων για απόρους, κάνοντας παρεμβάσεις σε σούπερ μάρκετ, κι απαιτώντας τρόφιμα, τα οποία διανέμουν εν συνεχεία σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Κάτοικοι της παραπάνω συνοικίας ένωσαν πριν από ένα χρόνιο τις δυνάμεις τους, προκειμένου να προσφέρουν χείρα βοηθείας σε όσους βιώνουν τα δεινά της οικονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι «κάνουν την δική τους αντίσταση απέναντι στην σημερινή, δυσχερή πολιτική κατάσταση».

Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η κ. Στυλιανή Μπαρμπαγεωργοπούλου, η οποία μετέχει στην Λαϊκή Συνέλευση του Αγίου Νεκταρίου από την πρώτη στιγμή «πολύς κόσμος έρχεται για να προμηθευτεί ρούχα και μάλιστα πρόσφατα ήρθε μια κοπέλα ξυπόλυτη, η οποία ζητούσε παπούτσια».

Η κ. Λίτσα Μακρή, η οποία επίσης μετέχει δυναμικά στην ίδια προσπάθεια τονίζει από την πλευρά της  «ζητούμε από τον κόσμο να έρθει κοντά μας και να στηρίξει την προσπάθεια, γιατί όσο πιο πολλοί είμαστε, τόσο περισσότερα θα καταφέρουμε και όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή,  γιατί το αξίζουμε» καταλήγει. "

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
ΠΗΓΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

Στοιχεία επικοινωνίας:
Αγίου Νεκτάριου 9Α, Βόλος 384 46, Ελλάδα
6972967981, 6974719511, 6978889545 lasigiagne@gmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×