op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κοινωνικό Παντοπωλείο Χαλκίδας

Κοινωνικά Παντοπωλεία

"Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

1. Έλληνες πολίτες - Δημότες του Δήμου μας.

2. Αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα στο Δήμο μας και διαθέτουν άδεια παραμονής

Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα είναι το εισόδημα ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία  προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Τα οικονομικά κριτήρια για τη συγκεκριμένη παροχή, είναι τα εξής :

α) για μοναχικά άτομα, το εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ, δηλ. λαμβάνουν ή το επίδομα αναπηρίας από την Πρόνοια ή σύνταξη υπερήλικων ΟΓΑ ή να είναι χαμηλοσυνταξιούχοι άλλων ασφαλιστικών ταμείων.

β) για ζευγάρια ή οικογένειες ή μονογονεϊκές οικογένειες με κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, το ανωτέρω ποσό προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε προστατευόμενο μέλος, σύζυγο ή τέκνα.


Τα δικαιολογητικά εγγραφής που θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν στην αρμόδια υπηρεσία του φορέα, είναι τα εξής :

- Αίτηση ενδιαφέροντος.

- Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας.
 
- Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.
 
- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 
- Πρόσφατο Εκκαθαριστικό εφορίας ή Υπεύθυνη Δήλωση περί μη υποχρεωτικής υποβολής
 φορολογικής δηλώσεως θεωρούμενη από τη ΔΟΥ και αντίγραφο Ε9.
 
- Έκθεση Κοινωνικής Έρευνας από Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.
  
- Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής ή άλλου δημόσιου φορέα, εφ’ όσον υπάρχει 
 πρόβλημα υγείας.

- Κάρτα ανεργίας, εφόσον πρόκειται για ανέργους.
      
- Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρήσει αναγκαίο η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την ένταξη των αιτούντων στο πρόγραμμα, θα παραδίδεται σε αυτούς η κάρτα πρόσβασης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. 

Η κατάσταση των δικαιούχων θα επανεξετάζεται και θα διορθώνεται/αλλάζει κάθε Σεπτέμβριο.

Η ποσότητα των προϊόντων που θα προσφέρονται στους δικαιούχους θα είναι ανάλογη με τη διαθεσιμότητα που θα υπάρχει.

 Για κάθε μία από τις κατηγορίες ωφελουμένων θα καθορίζεται κλιμακωτά, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση και τον αριθμό των ατόμων. 

Οι ενδιαφερόμενοι που καλύπτουν τα κριτήρια πρόσβασης θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου από την 1η μέχρι και την 31η Οκτωβρίου, σε ημέρες και ώρες εργάσιμες, στο νέο κτήριο του Δήμου, επί της οδού Ληλαντίων (με είσοδο από την οδό Μεγασθένους) στη Χαλκίδα και στα καταστήματα του Δήμου στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων.

"Προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από το Σύνδεσμο των Ράδιο Ταξί ΧαλκίδαςΕίδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα (μακράς διάρκειας) και ρούχα (μεταχειρισμένα, σε πολύ καλή κατάσταση), κατέθεσε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαλκιδέων ο
Σύνδεσμος Ράδιο Ταξί Χαλκίδας, μετά από συγκέντρωση τους που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών του.


Την προσφορά παρέλαβε η πρόεδρος το ΔΟΠΠΑΧ, Τασούλα Μακαρόνα, η οποία ευχαρίστησε, εκ μέρους του δημάρχου Θανάση Ζεμπίλη, τα παρόντα μέλη της διοίκησης και μέσω αυτών όλα τα μέλη του Συνδέσμου, για την ευαισθησία και την ευγενική προσφορά τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα μέλη του Ράδιο Ταξί Χαλκίδας ανταποκρίνονται σε κάλεσμα συλλογικής ευαισθητοποίησης. Με την έμπρακτη προσφορά τους, που θα έχει και συνέχεια, δηλώνουν στήριξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που αποτελεί την οργανωμένη και συντεταγμένη προσπάθεια του Δήμου για την κάλυψη πρωτογενών ζητημάτων επιβίωσης οικογενειών συμπολιτών που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη.

Με αφορμή και αυτήν την προσφορά, ο Δήμος Χαλκιδέων, επαναλαμβάνει το κάλεσμα προς όλους μας, ώστε να γίνουμε αρωγοί και συμμέτοχοι, στο μέγεθος των δυνατοτήτων μας, στην ανάπτυξη ενός δικτύου αλληλεγγύης, ως υπεύθυνης απάντησης μιας ενεργούς κοινωνίας στη στήριξη των ευπαθών ομάδων της.

Είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε οι επιχειρήσεις να δείξουν τη συναίσθηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, οι διάφοροι φορείς να δείξουν την αξία της συλλογικής δράσης και οι ιδιώτες να δείξουν την αφύπνισή τους. Και όλοι μαζί, να αποδείξουμε ότι η αλληλεγγύη είναι το οξυγόνο που θα κρατήσει ζωντανή την κοινωνία μας, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Εισφορές, τόσο σε είδη όσο και σε χρήματα, από επιχειρήσεις, εταιρείες, οργανώσεις, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα και ιδιώτες, χορηγίες και άλλες εθελοντικές προσφορές προς τη διαρκή ενίσχυση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών, θα γίνονται δεκτές από το Δήμο μετά πολλών ευχαριστιών και θα ανακοινώνονται δημόσια."

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χαλκίδας είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας για τους συνανθρώπους μας σε ανάγκη.

http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Στοιχεία επικοινωνίας:
Ωρίωνος, Χαλκίδα 341 00, Ελλάδα
koinpantopoleio@0932.syzefxis.gov.gr 22210-61202
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×