op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αμαρουσίου

Κοινωνικά Παντοπωλεία

"Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται σήμερα η ελληνική οικογένεια, ο Δήμος Αμαρουσίου οργανώνει και αναπτύσσει τις δράσεις του γραφείου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το οποίο σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου αποσκοπεί μέσω της ευγενικής προσφοράς των επιχειρήσεων, στην ουσιαστική υποστήριξη των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων. 

Στις κοινωνικές δομές πρόνοιας που λειτουργούν καθημερινά όπως το «Γεύμα Αγάπης» και το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» προσφέρεται η δυνατότητα σε συμπολίτες μας να καλύψουν τις καθημερινές και μηνιαίες ανάγκες σίτισής τους με φαγητό και τρόφιμα μακράς διάρκειας. 

Ειδικότερα, στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και άλλα εποχικά είδη όπως σχολικά είδη, είδη ένδυσης και λευκά είδη, τα οποία κατανέμονται με βάσει κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν για όλους τους πολίτες χωρίς καμία διάκριση.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που ισχύουν σήμερα για όλους, η συμμετοχή των επιχειρήσεων, όχι μόνο αυτών που δραστηριοποιούνται στην πόλη, αλλά και ευρύτερα στα προγράμματα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας είναι αξιέπαινη, αναδεικνύοντας το ανθρώπινο πρόσωπο και την ευαισθησία τους για τους συνανθρώπους που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Ο Δήμος Αμαρουσίου αισθάνεται την ευθύνη να αναγνωρίσει δημόσια την κοινωνική τους προσφορά, ενθαρρύνοντας και άλλες επιχειρήσεις να συμμετέχουν, ώστε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

Επίσης οι παρακάτω τοπικές επιχειρήσεις υποστηρίζουν τις προσπάθειες του Δήμου και αξίζουν την αναγνώριση όλων μας. 

Πιτσαρία Zio peppe
Εστιατόριο Ιππόκαμπος
PLAN TOYS

Καθώς και τα βιβλιοπωλεία:
Βιβλιοπρόταση
Θανόπουλος
Καλούσης Χρήστος
Αλεξοπούλου Δώρα
Evita
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στις σημερινές  αυξανόμενες ανάγκες των συμπολιτών υπογραμμίζει: «Ο Δήμος Αμαρουσίου κινητοποιεί τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και μέσω του εθελοντισμού και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας αναπτύσσει δράσεις με αποκλειστικό στόχο το κοινωνικό όφελος. Παράλληλα στο πλαίσιο της ευπρέπειας και της εχεμύθειας, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας  βρίσκονται σε εγρήγορση, προκειμένου να ανταποκριθούν άμεσα στα αιτήματα όσων έχουν ανάγκη, ώστε σε κάθε περίπτωση να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες. Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων επιδεικνύοντας σωστά αντανακλαστικά στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών που έχουν γίνει μεγαλύτερες και πιο σύνθετες.»


Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη και προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης  προτρέπει τους συνεργάτες του να εντείνουν την προσπάθεια, ενώ με εντολή του έχει ορισθεί υπεύθυνος του γραφείου Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Αλεπούς, ο οποίος σε δήλωσή του υπογραμμίζει: 

 
«Η περίοδος οικονομικής ύφεσης που διανύουμε, έχει επηρεάσει σε μέγιστο βαθμό την ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε καθημερινά αιτήματα από συμπολίτες μας για υποστήριξη και βοήθεια. Μέσα από την Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη σε συνεργασία με επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, αναζητούμε τρόπους προσφοράς προς ειδικές κοινωνικές ομάδες, όπως πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία, άνεργους, άπορους, κ.α. 


Ο Δήμος Αμαρουσίου αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή των επιχειρήσεων στην υποστήριξη των συνανθρώπων μας, επιβραβεύει τη συμμετοχή τους στα προγράμματα της  κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ευελπιστούμε ότι το παράδειγμα τους θα βρει και άλλους μιμητές ώστε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία προσφοράς και αλληλεγγύης»."


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αμαρουσίου είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 9, Μαρούσι 151 24, Ελλάδα
Τηλ.: 2132038345
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×