op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Κιλκίς

Αλληλέγγυα Υγεία , Κοινωνικά Ιατρεία, Κοινωνικά Φαρμακεία

"Το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο ‘Αθανάσιος Τηλιακός’ (Κ.Ι.Φ) αποτελεί απόσταγμα της εποικοδομητικής συνεργασίας και σύμπραξης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς με τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Κιλκίς. 

Το Κ.Ι.Φ στεγάζεται στο ισόγειο κτίριο, επί της οδού Σπάρτης 13. Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις αρχές Σεπτεμβρίου 2010, μια εβδομάδα μετά την εκδήλωση εγκαινίων του. Κεντρικός άξονας προσανατολισμού των δραστηριοτήτων του Κ.Ι.Φ είναι η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. 

Η συλλογή και διαχείριση των αχρησιμοποίητων οικιακών φαρμάκων, η απόσυρση των ληγμένων φαρμάκων μέσω σχετικού προγράμματος υπό την αιγίδα του ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης και η συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις περιλαμβάνονται στους κύριους στόχους της λειτουργίας του Κ.Ι.Φ. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ; 

Ιδιαίτερα στις σημερινές συγκυρίες, είναι πολλοί οι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Έτσι, το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο έρχεται να δώσει ‘χείρα βοηθείας’ στους συνανθρώπους μας και να αποδείξει πως μέσα στη ζούγκλα της καθημερινότητας, εμείς και θέλουμε και μπορούμε να παραμείνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ! 

Απευθύνεται σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, άπορους, ανασφάλιστους, διερχόμενους μετανάστες προσωρινά χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, κρατούμενους και σε όσους πληρούν τα κριτήρια του κανονισμού λειτουργίας του Κ.Ι.Φ, οι οποίοι και θα παραλάβουν τη σχετική κάρτα από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Κιλκίς. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ! 


Το εγχείρημα του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου στηρίζεται ουσιαστικά στον εθελοντισμό όλων μας! Εκτός από την εθελοντική συμμετοχή ιατρών, φαρμακοποιών και στελεχών της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, η λειτουργία του Κ.Ι.Φ έχει ανάγκη και της δικής σας εθελοντικής προσφοράς. ‘Εθελοντής’ είναι ο ενεργός εκείνος πολίτης που προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο του χρόνο ή τη γνώση του για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Πως μεταφράζεται αυτό στην πράξη; 

1) Αν γνωρίζετε άτομα στο περιβάλλον σας που θεωρείτε ότι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης τους στο πρόγραμμα του Κ.Ι.Φ, ενημερώστε τα για τη λειτουργία του Κ.Ι.Φ, ώστε να τα προσεγγίσουν τα στελέχη του. 

2) Όλοι διαθέτουμε στο σπίτι μας φάρμακα, τα οποία δεν τα χρησιμοποιούμε είτε λόγω αλλαγής ή διακοπής στη φαρμακευτική μας αγωγή είτε λόγω της απώλειας οικείου μας προσώπου. Κάποια από αυτά τα φάρμακα μπορεί να έχουν λήξει, οπότε μπορούμε να τα ρίξουμε στους κάδους απόσυρσης ληγμένων φαρμάκων, που υπάρχουν τόσο στα φαρμακεία όσο και στο Κ.Ι.Φ. 

Τα φάρμακα που δεν έχουν λήξει και ό,τι παραφαρμακευτικό υλικό διαθέτουμε, μπορούμε να το παραδώσουμε στο φαρμακείο της γειτονιάς μας ή στο Κ.Ι.Φ, ώστε να διατεθεί στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. 3)Όσοι έχουν τη δυνατότητα και τη διάθεση, μπορούν να ενισχύσουν οικονομικά το Κ.Ι.Φ ή/και να διαθέσουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους για να καλύψουν με την ενεργή παρουσία τους τις ώρες λειτουργίας του Κ.Ι.Φ, διεκπεραιώνοντας παράλληλα γραφειοκρατικές εργασίες σχετικές με τη λειτουργία του Κ.Ι.Φ. 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ 

ΔΕΥΤΕΡΑ 10:00 – 13:00 

ΤΕΤΑΡΤΗ 10:00 – 13:00 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00 – 13:00 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ 

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:30 – 14:30 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ 

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:30 – 20:00 


ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ: 23410 25817

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ: 23410 22114 ΦΑΞ: 23410 22164 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ: 23410 23285"

Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Κιλκίς είναι δίκτυο Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας με σκοπό την παροχή δωρεάν πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Σπάρτης 13, Κιλκίς 611 00, Ελλάδα
info@fskilkis.gr Τηλ.: 2341025817, 2341022114
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×