op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων

Κοινωνικά Ιατρεία

Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο φαίνεται να είναι ανενεργό στο διαδίκτυο.


"Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων (ΚΙΦΑΧ) παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μόνο σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Περισσότερα από 600 άπορα ή ανασφάλιστα άτομα έχουν καταφύγει για δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα στο Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων (Κ.Ι.ΦΑ.Χ.) μέσα στους λίγους μήνες λειτουργίας του, στον νέο χώρο επί της πλατείας Κολοκοτρώνη. 


Πολλά από τα άτομα που είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του Κ.Ι.ΦΑ.Χ. είναι παιδιά τα οποία -επειδή οι γονείς τους έμειναν ανασφάλιστοι- στερούνται από την pολιτεία ακόμα και τα βασικά εμβόλια, αναφέρει η εφημερίδα Χανιώτικα Νέα. 

Αξιοσημείωτο των αυξανόμενων αναγκών που υπάρχουν για ιατροφαρμακευτική κάλυψη των παιδιών ανασφάλιστων ή άπορων οικογενειών είναι ότι αυτήν τη στιγμή στο Κοινωνικό Ιατρείο προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, εκτός από τις άλλες ειδικότητες, τέσσερις παιδίατροι. 


Μάλιστα, όπως ανέφερε, μιλώντας στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Ι.ΦΑ.Χ. Μηνάς Βουλγαρίδης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε παιδικά εμβόλια σύντομα, το Ιατρείο Αλληλεγγύης πρόκειται να ξεκινήσει μία καμπάνια ενημέρωσης, ώστε να ζητηθεί η στήριξη της τοπικής κοινωνίας για να μην μείνει κανένα παιδί ανεμβολίαστο. 

«Το οικονομικό ζήτημα του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Αλληλεγγύης το αντιμετωπίζουμε χωρίς να έχουμε ουσιαστικά έξοδα -με εξαίρεση τη Δ.Ε.Η.- καθώς όλοι ουσιαστικά γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, πολίτες και γραμματείς στο Κ.Ι.ΦΑ.Χ. είναι εθελοντές.

 Από εκεί και πέρα σε κάθε έναν άνθρωπο που έρχεται σε εμάς κοιτάζουμε να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε να τον βοηθήσουμε, πράγμα που σημαίνει ότι πολλές φορές χρειάζεται να προβούμε σε κάποιες δαπάνες είτε εργαστηριακών εξετάσεων -σε μικρότερο βαθμό καθώς πολλά εργαστήρια έξω συνεργάζονται και κάνουν τις εξετάσεις είτε δωρεάν είτε σε τιμή κόστους- είτε σε φάρμακα.


 Ο πνευμονολόγος και πρόεδρος του φορέα που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του Κ.Ι.Φ.Α.Χ. Μηνάς Βουλγαρίδης τόνισε σχετικά ότι στον ένα χρόνο ζωής του Κ.Ι.Φ.Α.Χ. «η ροή των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας συνεχώς αυξάνεται, τα περιστατικά που εξυπηρετούνται πολλαπλασιάζονται και οι ανάγκες μεγαλώνουν» και πρόσθεσε ότι οι επισκέψεις που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 350. 

Το Κ.Ι.Φ.Α.Χ. έχει απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει στο δίκτυο εθελοντών γιατρών, φαρμακοποιών, θεραπευτών και πολιτών, στο οποίο βασίζεται αποκλειστικά η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου.


«Η κατάσταση στην κοινωνία δυστυχώς επιδεινώνεται δραματικά. Η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας διαμορφώνεται για αρκετούς συμπολίτες μας απαγορευτική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και την κοινωνία

Λόγω λοιπόν των αυξανόμενων αναγκών το Κ.Ι.Φ.Α.Χ. προσκαλεί εθελοντές γιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές και άλλους πολίτες να το πλαισιώσουν και να συνεισφέρουν στο έργο του», τόνισε ο κ. Βουλγαρίδης και υπογράμμισε ότι στόχος όλων όσων συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία είναι να μην μείνει «κανείς μόνος στην κρίση».

Παράλληλα, ωστόσο, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση εθελοντικές πρωτοβουλίες όπως το Κ.Ι.Φ.Α.Χ. δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον ρόλο του κράτους. 

«Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι θα μπορούσαν αυτές οι δομές να υποκαταστήσουν τον ρόλο του κράτους και το χρέος του απέναντι στους πολίτες. Η πρόσβαση στην υγεία είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα που υπάρχει μέσα στη διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου εδώ και 60 χρόνια.

Αυτή την πρόσβαση πρέπει να την έχουν όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από θρησκευτικές, πολιτικές πεποιθήσεις, χρώμα και φυλή και ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.


Τα ιατρεία που λειτουργούν προς το παρόν είναι τα ακόλουθα: 

-Αιματολογικό
-Γαστρεντερολογικό 
-Γενικής Ιατρικής 
-Γυναικολογικό
-Δερματολογικό 
-Διαβητολογικό 
-Καρδιολογικό 
-Νευρολογικό 
-Ορθοπεδικό
-Ουρολογικό
-Οφθαλμιατρικό
-Παθολογικό
- Παιδιατρικό 
-Παιδοχειρουργικό 
-Πνευμονολογικό
-Ψυχιατρικό
-Ωτορινολαρυγγολογικό.
-Επίσης στο ΚΙΦΑΧ παρέχεται ψυχολογική στήριξη σε συμπολίτες μας, από ψυχολόγους.


Το ΚΙΦΑΧ στεγάζεται στην Πλ. Κολοκοτρώνη 10 και λειτουργεί κάθε απόγευμα 6-9μμ και κάθε Τρίτη και Πέμπτη πρωί 10.30΄ έως 12.30. Τις ώρες αυτές μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κλείνουν ραντεβού με τους γιατρούς που επιθυμούν, στα τηλέφωνα 28215-02754 και 28215-02755."

Στοιχεία επικοινωνίας:
Πλατεία Κολοκοτρώνη 10 1ος όροφος , Χανιά 731 35, Ελλάδα
Τηλ.: 2821502754, 2821502755. email kifaxania@yahoo.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×