op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αμαρουσίου

Αλληλέγγυα Υγεία , Κοινωνικά Φαρμακεία

"Το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Αμαρουσίου, δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας, ξεκίνησε και επίσημα την λειτουργία του συμπληρώνοντας το «οπλοστάσιο κοινωνικής προσφοράς του δήμου στην καθημερινή μάχη που δίνουμε για να στηρίξουμε στην πράξη τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη», όπως τόνισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης, στην διάρκεια των εγκαινίων την Δευτέρα 15 Απριλίου 2013. Η νέα κοινωνική δομή ενισχύει περαιτέρω το δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης προς τους αδύναμους οικονομικά πολίτες, ανασφάλιστους ή χρόνια πάσχοντες, εξασφαλίζοντάς τους δωρεάν με την χρήση της Κάρτας Ανασφάλιστου Πολίτη το φάρμακο που έχουν ανάγκη για την θεραπεία τους.


Στον φιλόξενο και λειτουργικό χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου, στον 3ο όροφο του κτιρίου της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Αμαρουσίου (οδός Παλαιολόγου 9), θα εξυπηρετούνται οι άποροι και ανασφάλιστοι πολίτες του δήμου που έχουν την Κάρτα Ανασφάλιστου Πολίτη και μετά από καθοδήγηση του ιατρικού προσωπικού του Δημοτικού Πολυιατρείου. Η εν λόγω κάρτα χορηγείται βάσει κοινωνικών κριτηρίων από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του δήμου. Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα λειτουργεί πιλοτικά κατά τις ημέρες Τρίτη - Τετάρτη - Πέμπτη από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ.


«Στην δύσκολη πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, μέσα από τις κοινωνικές δομές που διαθέτουμε δίνουμε τον αγώνα ώστε η οικονομική κρίση να μην μετατραπεί σε ανθρωπιστική. Αξιοποιώντας το πλεόνασμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης των εθελοντών μας ιατρών αλλά και των συμπολιτών μας που θα προσφέρουν τα φάρμακα που δεν χρειάζονται άλλο, δεν θα αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας στο Μαρούσι χωρίς φάρμακο, φαγητό και στέγη» είπε ο δήμαρχος Αμαρουσίου. Κλείνοντας, απηύθυνε ευχαριστίες σε όσους υπαλλήλους και εθελοντές του δήμου συνέβαλαν στην διαμόρφωση και την δημιουργία του χώρου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον ιατρό παθολόγο, κ. Παναγιώτη Χελά, πρωτεργάτη του στησίματος του Κοινωνικού Φαρμακείου, στους εθελοντές φαρμακοποιούς κυρία Κατερίνα Λαδοπούλου, κ. Αλέξιο Παπαλεξίου και κυρία Μαρία Χρυσού, καθώς και σε όλους τους εθελοντές που ακούραστα στηρίζουν το έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου.
Όσοι πολίτες επιθυμούν να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αξιοποιήσουν τις παροχές του καλούνται να επικοινωνήσουν με την κυρία Ελένη Γιαννακοπούλου στο τηλ. 2132038345 και με την κυρία Στέλλα Κορκίδη, στο τηλ. 2132031910. Ακόμη, μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου στο 2ο όροφο για να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις και να εγγραφούν.


Μεγάλο δίκτυο κοινωνικής προστασίας στο Μαρούσι

Η δημοτική αρχή του Αμαρουσίου διαπιστώνοντας την ένταση των κοινωνικών προβλημάτων δημιούργησε τα τελευταία χρόνια μια σειρά από κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που απευθύνονται σε όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Το επόμενο βήμα, όπως ανακοίνωση στην τελετή των εγκαινίων ο ίδιος ο δήμαρχος, είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Φιλοξενίας Αστέγων.Το Μαρούσι σήμερα διαθέτει:

 Δίκτυο 12 δημοτικών παιδικών σταθμών

Κοινωνικό Παντοπωλείο που προσφέρει τρόφιμα σε οικογένειες της πόλης

Απαλλαγή από την καταβολή ανταποδοτικών τελών των ευπαθών ομάδων

Δίκτυο 5 ΚΑΠΗ που προσφέρουν ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας στους ηλικιωμένους πολίτες

Δημοτικό Πολυιατρείο, το οποίο χάρη στους εθελοντές ιατρούς 25 διαφορετικών ειδικοτήτων προσφέρει υπηρεσίες Υγείας σε 6.000 ανασφάλιστους συνανθρώπους μας ετησίως

Δημοτικό Ασθενοφόρο

Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Κοινωνικό Ανταλλακτήριο Οικιακών Συσκευών

Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης, η οποία  χάρη στις προσφορές των συνανθρώπων μας διαθέτει μεγάλη ποικιλία από σχολικά είδη, παιχνίδια, μικροέπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, κλινοσκεπάσματα, λευκά και βρεφικά είδη, είδη ένδυσης και υπόδησης, όλα σε άριστη κατάσταση ή ακόμα και αχρησιμοποίητα, τα οποία διατίθενται σε δεκάδες συμπολίτες.

 Εθελοντικές Αιμοδοσίες και Δημοτική Τράπεζα Αίματος

Προγράμματα Πρόληψης Υγείας και δωρεάν εμβολιασμοί και εξετάσεις σε ετήσια βάση

Γεύματα Αγάπης σε απόρους μέσα από τα οποία προσφέρουμε ένα ζεστό πιάτο φαγητό σε αυτούς που δεν το έχουν

Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και νέων με αναπηρία

Κέντρο Ημέρας νόσου Αλτσχάιμερ

Γραφείο Εξυπηρέτησης ΑμεΑ

Ενισχυτική διδασκαλία μαθητών και εκμάθησης ξένων γλωσσών οικονομικά αδύναμων οικογενειών

Δωρεάν συμμετοχή στα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα για τους οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας

Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων που έχει σκοπό την έμπρακτη υποστήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής

Κάρτα Ανασφάλιστου Πολίτη για τη διαχείριση με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό του μεγάλου αριθμού προβλημάτων υγείας


Οι πόρτες του Κοινωνικού Φαρμακείου στον 3ο όροφο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, οδός Παλαιολόγου 9, θα είναι ανοιχτές κάθε Τρίτη - Τετάρτη - Πέμπτη, 10.00 - 13.00"

Στοιχεία επικοινωνίας:
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 9, Μαρούσι 151 24, Ελλάδα
Τηλ.: 213 - 2038000 Φαξ: 213 - 2038500 info@maroussi.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×