op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κοινωνική Αλληλεγγύη Αγίας Βαρβάρας

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Αλληλέγγυα Υγεία , Αλληλέγγυα Παιδεία , Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια, Εθελοντικές Οργανώσεις, Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία

Κοινωνική Αλληλεγγύη Αγίας Βαρβάρας είναι μια δομή που δημιουργήθηκε πρόσφατα από πρωτοβουλία πολιτών του Δήμου μας. Ο βασικός λόγος που μας οδήγησε σε αυτή την ενέργεια έχει να κάνει με τη συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας και κατ” επέκταση -και μάλλον πολύ περισσότερο- την πόλη μας. Η αλληλεγγύη και η αντίδραση σήμερα δεν είναι απλά μια επιλογή.

Είναι ο μόνος δρόμος να λειτουργήσουμε ενεργά ως πολίτες και να δώσουμε την δική μας απάντηση σε ότι μας έχει φέρει σ’αυτό το σημείο. Η δομή μας στόχο έχει να προσφέρει την απαραίτητη συμπαράσταση στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί περισσότερο από τα οικονομικά μέτρα αλλά και μέσα από τη διεκδίκησή μας να πετύχουμε την βελτίωση της καθημερινής μας ζωής που λόγο των συνεχών ανατροπών που προωθούνται από οικονομικά κυβερνητικά επιτελεία έχει γίνει αβίωτη.

Θα θέλαμε την συνεργασία όλων όσοι πιστεύουν ότι με την κινητοποίηση και την συντονισμένη δράση μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας. Θα απευθυνθούμε σε εθελοντές αλλά και σε μαζικούς φορείς της πόλης μας γιατί μόνο με την ενότητα θα μπορέσουμε να φέρουμε αποτέλεσμα.Βασικοί άξονες δράσης

Βασικοί άξονες δράσης μας είναι η Υγεία, η Τροφή και η Παιδεία. Πιο συγκεκριμένα και με βάση τα παραπάνω έχουμε δρομολογήσει τα παρακάτω:
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Μέσα από την δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου στην πόλη μας στοχεύουμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας στα άτομα που είναι αποκλεισμένα όπως άνεργοι, ανασφάλιστοι, μετανάστες κτλ. Έχει ήδη δημιουργηθεί δίκτυο ιατρών και φαρμακοποιών οι οποίοι θα απασχοληθούν εθελοντικά σε αυτή την δράση καθώς και εθελοντών για την απαραίτητη γραμματειακή υποστήριξη.
 
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή και συνεργαζόμαστε με την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ και είμαστε σε θέση να συνδράμουμε ώστε να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματος λόγω απλήρωτου λογαριασμού αλλά και να προωθούνται/διευκολύνονται ρυθμίσεις και διακανονισμοί προς όφελος των συμπολιτών μας που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις πληρωμές των λογαριασμών τους.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Σχεδιάζουμε τη συγκέντρωση και διανομή τροφίμων σε άπορες και οικονομικά αδύνατες οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης ενέργειας είναι η υπόδειξη τέτοιων οικογενειών/ατόμων που θα γίνει μέσα από την συνεργασία των εθελοντών της Κ.Α.
 
ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Μέσα από τη δημιουργία ενός δικτύου εκπαιδευτικών θα δίνονται δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια ενηλίκων.
 
Αυτά για αρχή! Ο στόχος είναι μέσα από την κοινή δράση και διεκδίκηση να δύνονται λύσεις άμεσες σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα, επειδή κάποιοι άλλοι έτσι αποφάσισαν."
 
Η Κοινωνική Αλληλεγγύη Αγίας Βαρβάρας είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Πλατεία Δημοκρατίας, Αγία Βαρβάρα 123 51, Ελλάδα
Τ. για πληροφορίες : 6944202701 – Α. Πετράκου, 6947890926 – Ε. Κοντογιάννη – Γεωργιαννάκη
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×