op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.)

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συσσίτια, Κοινωνικές - Συλλογικές Κουζίνες, Αλληλέγγυα Υγεία , Κοινωνικά Φαρμακεία, Ανακύκλωση - Επαναχρησιμοποίηση, Δομές-Υποδοχή-Καταλύματα για άνεργους, άστεγους, πρόσφυγες, κακοποιημένες γυναίκες, χρήστες, ανήλικους, ψυχικά πάσχοντες, Ενδυμάτων, Φαρμάκων

"Το δημοτικό ίδρυμα «Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων», είναι δίκτυο Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική και ξεκίνησε τη λειτουργία του το Νοέμβριο του 2005. 

Σήμερα λειτουργεί με την ονομασία «Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων» (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Σκοποί του Κ.Υ.Α.Δ.Α. είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης, σίτισης, υγείας και επανένταξης των αστέγων που ζουν στην πόλη καθώς και η υποστήριξη των πολιτών και των οικογενειών που, ενώ δεν είναι άστεγοι, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους. 

Τα προγράμματα υποστήριξης των ευπαθών ομάδων σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Δέχονται μη ληγμένα φάρμακα και μεταχειρισμένα ρούχα.

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ

Ανοιχτό Κέντρο Σίτισης

Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. παρέχει καθημερινά (365 ημέρες) περίπου 1.400 μερίδες φαγητού σε άπορους και άστεγους Έλληνες και αλλοδαπούς. Το φαγητό διανέμεται δύο φορές ημερησίως (μεσημέρι 12:00-13:00 και απόγευμα 17:00-18:00) από το Κέντρο Σίτισης του Ιδρύματος, στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους 70 και Πειραιώς 35.

Στέγαση - Ξενώνες

Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. διαθέτει δύο ξενώνες στους οποίους έχει τη δυνατότητα να παρέχει βραχεία φιλοξενία σε 180 άτομα. Η πληθυσμιακή ομάδα που εξυπηρετείται καλύπτει άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών (δεν φιλοξενούνται ασυνόδευτα παιδιά).

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στους ξενώνες είναι δωρεάν και ίδιες για όλους και αφορούν:

Τη χρήση κλίνης σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο μόνο για ύπνο
Την καθαριότητα του δωματίου και την αλλαγή κλινοσκεπασμάτων
Την παροχή πρωινού
Τη συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη των φιλοξενούμενων
Την κινητοποίηση για την αποκατάσταση και την επανένταξή τους από την Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου
 

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Λειτουργεί από το 2007 και στεγάζεται στην οδό Σοφοκλέους 66. Πρόκειται για συνεργασία του Κ.Υ.Α.Δ.Α. με την εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. με σκοπό την κάλυψη πρωτογενών αναγκών σε είδη διατροφής και καθημερινής χρήσης. Από το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζονται περίπου 200 οικογένειες και μοναχικά άτομα ανά εξάμηνο.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή γίνονται δύο φορές το χρόνο με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών και οι δικαιούχοι προκύπτουν μετά από κλήρωση.

 

Κοινωνικό φαρμακείο

Λειτουργεί από το 2008 και παρέχει δωρεάν φαρμακευτικά σκευάσματα και υγειονομικό υλικό σε ανασφάλιστους δημότες και κατοίκους του Δήμου Αθηναίων.

 

Αθηναϊκή Αγορά

Λειτουργεί από το 2009. Οι δικαιούχοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν δωρεάν καινούργια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα είδη ρουχισμού.

 

Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών

Ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012 και στεγάζεται στο Παλιό Φρουραρχείο, στην οδό Δομοκού 2 απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης. Είναι το σημείο συνάντησης δωρητών και αποδεκτών ειδών διατροφής αλλά και αντικειμένων που είναι χρήσιμα για την εύρυθμη λειτουργία ενός νοικοκυριού. Ενισχύει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της πόλης πρωτίστως σε τρόφιμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τις ποσότητες που δέχεται. 

Ο Κόμβος υποδέχεται δωρεές τόσο από εταιρείες όσο και από ιδιώτες και είναι ανοιχτός στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 – 17:00. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών του, προτείνεται το κλείσιμο ραντεβού μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 15422.

 

Πρόγραμμα «Αλληλεγγύη στην οικογένεια»

Ξεκίνησε τον Μάιο του 2012, αποτελεί χορηγία της εταιρείας COSMOTE και λαμβάνει χώρα σε ιδιόκτητο κτήριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Από το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζονται 100 οικογένειες ανά εξάμηνο σε είδη διατροφής, ενδύματα, υποδήματα και είδη καθημερινής χρήσης. Οι δικαιούχοι του προγράμματος λαμβάνουν προαιρετικά συμβουλευτική ιατρική και ψυχο-κοινωνική υποστήριξη από την Κοινωνική Υπηρεσία του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

 

 

ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΜΑΣ

Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. δέχεται υποστήριξη με εισφορές, με είδη ή με εθελοντική προσφορά από εταιρείες, φυσικά πρόσωπα, Μ.Κ.Ο., τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και ομάδες πολιτών. Με τις εταιρείες μπορεί να συνεργάζεται είτε σε μεμονωμένες δράσεις είτε μέσω χορηγικών συμφωνιών σε προγράμματα σταθερής υποστήριξης.

Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. ενισχύει σταθερά τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της πόλης, όμως πάντα έχει ανάγκη από δωρεές και χορηγίες σε είδη τροφίμων, τα οποία βρίσκονται πάντοτε στην κορυφή των αιτημάτων που δέχεται. Τόπος συλλογής των τροφίμων είναι οι εγκαταστάσεις του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, Δομοκού 2, στο Σταθμό Λαρίσης. Το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 – 17:00.

Όσον αφορά στην εθελοντική βοήθεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κ.Υ.Α.Δ.Α. μέσω τηλεφώνου ή email ή και με επίσκεψή τους στο Ίδρυμα.

Για χρηματική βοήθεια, το Κ.Υ.Α.Δ.Α. διατηρεί λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα για την υποστήριξη των σκοπών του ΑΡΙΘΜ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 064/480000-15

IBAN: GR7701100640000006448000015

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Κ.Υ.Α.Δ.Α. είναι:


Πρόεδρος: 

Κόκκινος Νικόλαος

Αντιπρόεδρος: 

Κατσούλη Ελένη

Μέλη:

Σκιαδάς Ελευθέριος,

Βαρβαγιάννη Ευγενία,

Μπιτζάνης Κωνσταντίνος,

Βέρα Λυδία,

Βαϊου Κωνσταντίνα,

Αντωναροπούλου Οριάνα,

Τσιόλιας Γεώργιος"

Στοιχεία επικοινωνίας:
Σοφοκλέους 70 και Πειραιώς 35, Αθήνα 105 52, Ελλάδα
seckyada@otenet.gr 210 52.46.516
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×