op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Give Hope - Δώσε Ελπίδα

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Συσσίτια, Κοινωνικές - Συλλογικές Κουζίνες, Αλληλέγγυα Υγεία , Εθελοντικές Οργανώσεις

"Είμαστε μία ομάδα νέων ανθρώπων που βρίσκουμε στην λέξη επανάσταση ιδεολογικό χαρακτήρα πιστεύοντας βαθιά πως η επαναστατικότητα των νέων κακώς έχει σχετιστεί με την καταστροφή και όχι με τη δημιουργία. Όλοι μαζί που συμμετέχουμε σε αυτή την ομαδική προσπάθεια, συνθέτουμε ένα πολυποίκιλο υλικό με διαφορετικές εμπειρίες και απόψεις με μοναδικό στόχο όμως να αναδείξουμε οποιαδήποτε πράξη, ιδέα, δημιουργία που υπηρετεί υψηλότερα ιδανικά και έχει κέντρο της την κοινωνία και τον άνθρωπο.

Ελπίδα μας να μεγαλώσουμε και να αποτελέσουμε πηγή έμπνευσης για αυτούς που τώρα ξεκινάνε να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και απογοητεύονται.

Να δείξουμε πως καμία δικαιολογία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο μας. Να συμβάλλουμε και εμείς στο να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους γύρω μας και να τους δώσουμε εναλλακτικές επιλογές και ερεθίσματα από τους χώρους της τέχνης και των επιστημών. Μπορείτε να επιλέξετε να δείτε την οργανωτική μας δομή και το διοικητικό συμβούλιο, την ιστορία μας και το πως ξεκίνησε το Give Hope, καθώς και τον στόχο μας όπως έχει περιγράφεται από τον Πρόεδρο μας.

Το «Give Hope» προσφέρει δωρεάν και χωρίς κριτήρια επιλογής υπηρεσίες συμβουλευτικής και ολιστικής υποστήριξης σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο και τους συγγενείς τους. Το «Give Hope» στελεχώνεται από επαγγελματίες του χώρου υγείας (μεταξύ αυτών Ογκολόγους, Ψυχιάτρους και Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς) με σκοπό να παράσχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και με ανθρωπιά σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, συμπληρώνοντας έτσι κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ.


Στον χώρο μας τελούνται συνεδρίες ομαδικής και οικογενειακής υποστήριξης από ειδικούς με εμπειρία σε αυτούς τους τομείς.
Με τη φροντίδα των ανθρώπων του «Give Hope» θα συζητηθεί η κάθε περίπτωση ξεχωριστά για να καθοριστούν οι ανάγκες και οι προσδοκίες σας από τα προγράμματα που εκτελούνται στο χώρο μας και τη συνολική υποστήριξη που έχετε από εμάς. Το δίκτυο μας περιλαμβάνει επαγγελματίες του χώρου της υγείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό την ταχύτερη, ποιοτικότερη και ενημερωμένη προσφορά υπηρεσιών.

Στο «Give Hope» αντιμετωπίζουμε δυναμικά τα προβλήματα που προκαλούνται από τον Καρκίνο και μαθαίνουμε και εμείς κάθε μέρα να δίνουμε νέες λύσεις και να παρέχουμε προτάσεις για τις απορίες και τα θέματα που απασχολούν τους ασθενείς και τις οικογένειές τους μέσω έρευνας άλλα και εμπειρίας. Η εμπειρία κάθε ανθρώπου είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και προσφέρει το πεδίο πάνω στο οποίο εργαζόμαστε για να βοηθήσουμε εσάς να πετύχετε καλύτερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά σας.

Κατόπιν επιθυμία σας μπορείτε να ενταχθείτε σε τμήματα ομαδικής υποστήριξης (Group Therapy) ή οικογενειακής υποστήριξης. Οι ανθρώπινες σχέσεις στο οικογενειακό περιβάλλον είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής και η επίλυση όποιων προβλημάτων ή εντάσεων φέρνει μια ασθένεια είναι απαραίτητη. Εν συνεχεία μπορείτε ενεργητικά να συμμετέχετε στον κύκλο λειτουργίας μας και παραγωγής γνώσης για το μέλλον ώστε να βοηθήσετε και εσείς άλλους που το έχουν ανάγκη.

Το «Give Hope» δεν παρέχει ιατρικές υπηρεσίες ούτε έχει σκοπό να αντικαταστήσει τον θεράποντα ιατρό σας. Επιπλέον δεν παρεμβαίνουμε στη θεραπεία ούτε ασκούμε κάποια μορφή εναλλακτικής θεραπείας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση και αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν τους ασθενείς και το περιβάλλον τους, η διαλεύκανση μύθων που ταλαιπωρούν τους ασθενείς και η ψυχολογική υποστήριξη των παραπάνω ατόμων. Η αποστολή μας είναι να Δώσουμε Ελπίδα και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Ο εθελοντισμός είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας κάθε μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Η ποικιλία των δράσεων και ερευνών του «Give Hope» παρέχει ένα ευρύ πεδίο για εθελοντισμό ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του κάθε ατόμου. Καθένας από εμάς έχει πολλά να μάθει και κάθε δική σας ιδέα μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τη λειτουργία μας. Θέλουμε ανθρώπους με όρεξη και δημιουργικότητα που θέτουν ως βάση τον άνθρωπο και την ποιότητα.

Οι τομείς που μπορείτε να βοηθήσετε είναι βασικά χωρισμένοι στην άμεση προσφορά υπηρεσιών, την έρευνα και την οργάνωση. Ανάλογα με τον τομέα που σας ενδιαφέρει μελλοντικά θα προκύψουν και πιθανότητες για μόνιμη θέση εργασίας, δημοσιεύσεις ερευνητικού υλικού και καινοτόμα προγράμματα οργάνωσης όλα πολύ σημαντικά για τη μελλοντική επαγγελματική εξέλιξη.

Το «Give Hope» όπως κάθε άλλος μη-κερδοσκοπικός οργανισμός έχει ανάγκη από χρήματα άλλα όχι μόνο από αυτά. Η λειτουργία μας βασίζεται πάνω από όλα στην καλύτερη αξιοποίηση όλων των πόρων που υπάρχουν γύρω μας, σε υλικά και μη αγαθά τα οποία μπορούν να δώσουν αξία με έμμεσο ή άμεσο τρόπο σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών μας.Κάθε δωρεά χρημάτων, ιδέας, εμπειρίας, τεχνικής γνώσης, γνωριμίας, δεξιότητας και φυσικά χρόνου είναι για εμάς πολύτιμη. Αυτό που ίσως εσείς θεωρείτε απλό και καθημερινό ίσως για εμάς να δώσει μια σημαντική λύση που να βελτιώσει πολύ τις υπηρεσίες μας και να εξοικονομίσει χρήματα/πόρους που είναι απαραίτητα για τη μακροπρόθεσμη λειτουργία μας. Η γνώμη και η γνώση σας μετράει και θέλουμε σε κάθε ευκαιρία να την έχουμε κοντά μας. Είναι τα πιο πολύτιμα αγαθά για να γίνεται η δουλειά που θέλουμε να κάνουμε σωστά και ανθρώπινα.

Αν τυχόν ενδιαφέρεστε να προσφέρετε θα θέλαμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη σελίδα επικοινωνίας μας, η με αποστολή email στο donations@givehope.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο. Εναλλακτικά, εφόσον αφορά χρηματική βοήθεια μπορείτε επιπλέον να κάνετε απ’ευθείας κατάθεση στο λογαριασμό μας με στοιχεία ή από τη σελίδα μας Δωρεές.

Παρακαλούμε να αναφέρεται το όνομά σας και αιτιολογία “ΔΩΡΕΑ” και επιπλέον να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μπορέσουμε να σας στείλουμε την απαραίτητη απόδειξη.
Ευχαριστούμε πολύ, εκτιμούμε απεριόριστα το ενδιαφέρον σας και την προσφορά σας.

Σημαντικό: Το «Give Hope » δεν κάνει ποτέ έρανο από σπίτι σε σπίτι ή στο δρόμο με πωλήσεις προιόντων ή με άλλα μέσα. Κάθε χρηματική συνδιαλλαγή στο πλαίσιο ΔΩΡΕΑΣ γίνεται κατόπιν επικοινωνίας με εμάς και ΠΑΝΤΑ με την έκδοση ΘΕΩΡΗΜΕΝΗΣ και ΝΟΜΙΜΗΣ απόδειξης από την Δ’ ΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ."

Το Give Hope - Δώσε Ελπίδα είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική παρέχοντας υποστήριξη σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο.


 

Στοιχεία επικοινωνίας:
Αγίας Παρασκευής 23 - 25, Πειραιάς 185 39, Ελλάδα
info@givehope.gr (+30) 2107244580 Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 66, Αθήνα 115 28, Ελλάδα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×