op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Γιατροί του Κόσμου

Αλληλέγγυα Υγεία , Κοινωνικά Ιατρεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Ανακύκλωση - Επαναχρησιμοποίηση, Εθελοντικές Οργανώσεις, Δομές-Υποδοχή-Καταλύματα για άνεργους, άστεγους, πρόσφυγες, κακοποιημένες γυναίκες, χρήστες, ανήλικους, ψυχικά πάσχοντες, Τροφίμων, Ενδυμάτων, Φαρμάκων

"Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν δίκτυο Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας και μία γνήσια Ελληνική Oργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.Ταυτόχρονα, ωστόσο, παραμένουν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α. Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή).Συμπληρώνοντας 23 χρόνια συνεχούς δράσης το 2013, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας. Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, Αλγερία, Τανζανία, Ουγκάντα...Στο πεδίο των αποστολών, οι Γιατροί του Κόσμου συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.


Πολυϊατρείο Χανιά

Το πολυϊατρείο στα Χανιά δημιουργήθηκε το 2007, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής στην περίθαλψη ατόμων που δεν είχαν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Το πολυϊατρείο παρέχει στους επισκέπτες του, ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας, δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή,  από περίπου 15 εθελοντές  γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και περίπου 30 εθελοντές υποστηρικτικό προσωπικό. Επίσης σε συνεργασία με γιατρούς και εργαστήρια της πόλης μας, παρέχει την δυνατότητα στους ασθενείς  να κάνουν και κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις, δωρεάν.

Οι εθελοντές του πολυϊατρείου έχουν επεκτείνει τη δράση τους, κάνοντας επισκέψεις σε όλη την Κρήτη. Επίσης αναλαμβάνουν την ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη μεταναστών, Ρομά και κρατουμένων στο χώρο διαμονής τους. 

Μοιράζουν τρόφιμα και ρούχα σε οικογένειες αναξιοπαθούντων, επισκέπτονται σχολεία και χωριά ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, για τον εθελοντισμό και για τις δράσεις των Γιατρών του Κόσμου. Έχουν καταξιωθεί στην συνείδηση των πολιτών των Χανίων και της Κρήτης γενικότερα, προάγοντας έτσι και το όνομα της οργάνωσης, είναι παρόντες σε κάθε δράση, σε κάθε περίπτωση που αφορά ανθρώπινο πόνο και δυστυχία χωρίς διάκριση φυλής θρησκείας ή χρώματος."Δέχονται μη ληγμένα φάρμακα και μεταχειρισμένα ρούχα.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Μπονιαλή 11, Χανιά 731 34, Ελλάδα
chania@mdmgreece.gr Τηλ.: 28210 23110
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×