op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Γέφυρες Φιλίας Ινστιτούτο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Τράπεζες Χρόνου, Αλληλέγγυα Υγεία , Αλληλέγγυα Παιδεία , Εθελοντικές Οργανώσεις


"Οι Γέφυρες Φιλίας- Ινστιτούτο Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποτελούν δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα. Είμαστε μια μη κυβερνητική - μη κερδοσκοπική οργάνωση εθελοντών-πολιτών που επιλέξαμε τον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας και ανάπτυξης ως κύριο τομέα της δικής μας κοινωνικής δράσης.

Θεωρούμε τη Φιλία, που υπογραμμίζει την προσωπική, ειλικρινή και ισότιμη σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους, ως τη σωστή στάση του εθελοντή-ανθρωπιστή, και αυτή η αρχή θέλουμε να διαπνέει τις σχέσεις μας, τόσο με τα άτομα και τις ομάδες που υποστηρίζουμε, όσο και με τους εθελοντές και τις άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) με τις οποίες συνεργαζόμαστε.

Εργαζόμαστε και κτίζουμε Γέφυρες, Γέφυρες Φιλίας που συμβάλλουν στην κάλυψη των ουσιαστικών αναγκών των συνανθρώπων μας και των κενών που υπάρχουν στον ανθρωπιστικό χώρο, που βελτιώνουν τη ροή της πληροφόρησης και του δυναμικού ανάμεσά μας, με στόχο την καλύτερη επικοινωνία, συνεργασία και λειτουργία όλων μας ως παραγόντων της Κοινωνίας των Πολιτών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

Η υπηρέτηση και προώθηση των αρχών και ιδεωδών του εθελοντισμού, της ανθρωπιστικής συνεργασίας και της αναπτυξιακής δράσης, μέσα από ένα σύγχρονο μοντέλο θεσμικών προτάσεων - παρεμβάσεων και πρακτικών δράσεων στο πεδίο, που στηρίζεται στην ενεργοποίηση, την εκπαίδευση, τη συνεργασία και τη γεφύρωση των ατομικών και συλλογικών δυνάμεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

H ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣH

H πρακτική δράση στο πεδίο (on the field), αποτελεί κύριο άξονα προγραμμάτων που αναπτύσσουμε και στηρίζουμε.

Οι Γέφυρες Φιλίας οργανώνουν ομάδες εθελοντών-δράσης, που στα πλαίσια μικρών αποστολών, αναλαμβάνουν να βοηθήσουν και ανακουφίσουν περιπτώσεις ανθρώπων και οικογενειών που έχουν ανάγκη, καθώς και να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις (ΜΚΟ) στο έργο τους.

Το 2001 ιδρύσαμε την Τράπεζα Χρόνου , πρώτο στάδιο στη δημιουργία ενός Κέντρου Εθελοντών, που διαχειρίζεται εθελοντικό χρόνο, προσελκύοντας και διοχετεύοντας εθελοντές σε ανθρωπιστικές δράσες.

Σε συνεργασία με τα περισσότερα σχολεία της Αθήνας που προσφέρουν το πρόγραμμα Ι.Β. (International Baccalaureate), η Τράπεζα Χρόνου παρέχει εκπαίδευση, προσελκύει και διοχετεύει εφήβους σε ένα δίκτυο οργανώσεων που υποστηρίζουμε και με τις οποίες συνεργαζόμαστε.

Επίσης τακτικά στέλνουμε νέους και νέες στο πρόγραμμα "Νεολαία - Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS)", σε χώρες του εξωτερικού.
   
Στα πλαίσια που προγράμματoς Φιλίας "Εκπαίδευση για την Άρση των Ανισοτήτων", εθελοντές μας, εκπαιδευτικοί και μη, ίδρυσαν βιβλιοθήκη και παρέχουν ενισχυτική υποστηρικτική διδασκαλία και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά και τους εφήβους του ΠΙΚΠΑ Βούλας.

Με πρωτοβουλία εθελοντών μας αναπτύσσεται ένα Πρόγραμμα Αιμοδοσίας, στο οποίο ένας πυρήνας εθελοντών αιμοδοτών, σε τακτά χρονικά διαστήματα προσφέρει αίμα στις μονάδες μεταμοσχεύσεων, ογκολογίας και εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.

Κάθε χρόνο συγκεντρώνουμε και διανέμουμε οικονομική βοήθεια και "δωρεές σε είδος" (τρόφιμα, ρούχα, σχολική ύλη-βιβλία, έπιπλα, εξοπλισμό γραφείου, κλπ.) σε παιδιά και οικογένειες, καθώς και σε άλλες οργανώσεις. '


"Τρία χρόνια συνεργασίας βιοκαλλιεργητών, Παιδικού Χωριού SOS Βάρης και εθελοντών στην εφαρμογή του χορηγικού προγράμματος «ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ»
   
Το Σάββατο 4 Ιουνίου στο νέο χώρο της Αγοράς Βιοκαλλιεργητών Βούλας (οδός Νηρέως μεταξύ Ήρας και Διός) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα τρία χρόνια συνεργασίας των βιοκαλλιεργητών, του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης και των εθελοντών της ΜΚΟ «Γέφυρες Φιλίας» στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος των Αγορών Βιοκαλλιεργητών Αττικής «ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ».

Οι εθελοντές ετοίμασαν μεζέδες με τα προϊόντα των βιοκαλλιεργητών της αγοράς, κέρασαν τον κόσμο και τον ενημέρωσαν για την τρίχρονη αυτή δράση μας!

Παράλληλα στον χώρο της αγοράς μαζεύτηκαν από τους καταναλωτές και τους δημότες της Βούλας ρούχα, παιχνίδια κά για άπορες οικογένειες και ιδρύματα αστέγων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εθελοντών της ΜΚΟ «Γέφυρες Φιλίας» καθώς και ο Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης, κ. Πέτρος Παπαδάκης.

Οι βιοκαλλιεργητές της αγοράς βιοκαλλιεργητών Βούλας από το 2008 καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης, στο οποίο έχουν διαθέσει μέχρι σήμερα 15 τόνους προϊόντων δωρεάν.

Ακόμα από την ίδια αγορά βιοκαλλιεργητών έχουν διατεθεί δωρεάν περίπου 80 τόνοι προϊόντων, με τα οποία σιτίζονται καθημερινά περισσότεροι από 500 συνάνθρωποί μας στα κέντρα υποστήριξης: Γαλήνη (πατέρας Ιγνάτιος), Μητέρα Τερέζα, Μέριμνα Ανηλίκων και άλλες οργανώσεις και άπορες οικογένειες.

Σε όλη αυτή την δράση μας έχουμε τη συμπαράσταση του Δήμου Βούλας, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά."

Στοιχεία επικοινωνίας:
Μενεκρατους 15, Αθήνα 116 36, Ελλάδα
Τηλ.: 9021111, Φαξ: 9016144 E-mail: instphil@hol.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×