op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ενάντια στον Τοίχο

Συνεργατικά - Αυτόνομα ΜΜΕ, Εκδόσεις, Εναλλακτικά Έντυπα - Ιστοσελίδες

"Μια ηλεκτρονική συνεισφορά στην αντιπληροφόρηση για την αποδόμηση του λόγου της κυριαρχίας. Να πάρουμε την πληροφόρηση στα χέρια μας.

Η καταγραφή και ανάλυση των γεγονότων απο τη σκοπιά της κίνησης, της δράσης και του αγώνα για έναν άλλο κόσμο που να είναι χτισμένος πάνω στις πραγματικές ανάγκες και αξίες του ανθρώπου, αξιες όπως ειναι η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια, η αμοιβαιότητα, η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός, η συλλογικότητα, η αλήθεια, είναι εργαλείο όλων όσων επιθυμούν την καταστροφή και αντικατάσταση της φυλακής στην οποία επιβιώνει η ανθρωπότητα. 

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε πολλά κομμάτια της επίθεσης της εξουσίας στον άνθρωπο θάβονται στη ρουτίνα και τους καταναγκασμούς της καθημερινότητας. Η κοινωνία του θεάματος μετατρέπει τον άνθρωπο σε ανδρίκελο, τον απανθρωπίζει. Καταστάσεις κοινωνικής σήψης και παρακμής περνούν απαρατήρητες μέσα σε μια πληθώρα παρόμοιων καθημερινών γεγονότων - σκηνών της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, καταπίεσης, εξαθλίωσης και αλληλοσπαραγμού. 

Λέξεις, έχουν χάσει το νόημα και τη βαρύτητά τους και όταν αυτό δεν επαρκεί, οι πληρωμένες πένες υπάρχουν για να τελειώνουν τη δουλειά. Ποια δουλειά; Μα φυσικά την εξόντωση κάθε ζωντανού κυττάρου της κοινωνίας - κάθε ζωντανού ανθρώπου, την απονοηματοδότηση εννοιών και πράξεων, τη δημιουργία μιας ψευδεπίγραφης πραγματικότητας και την ενστάλαξη διλημμάτων, στο δημόσιο διάλογο, που μιλούν τη γλώσσα της εξουσίας. 

Οι συνθήκες οργανώνονται απο τις εργατοώρες και τους θεσμικούς εκβιασμούς, η ζωή μας δεν μας ανήκει όσο δε γινόμαστε οι ίδιοι αυτοί που οργανώνουν τις συνθήκες. 

Η ανάληψη της ζωής απο εμάς τους ιδίους αποδομεί τις εξουσίες και ανοίγει δρόμο προς την ελευθερία.

Οι δομές αυτοοργάνωσης καταργούν τον ελέγχο και χτυπούν το κράτος. Το κράτος, που θα σαπίσει και πεθάνει όταν οι άνθρωποι καταφέρουν να οργανώσουν τις σχέσεις και τις επιθυμίες για τις ανάγκες τους χωρίς τη διαμεσολάβηση κανενός τρίτου, ανθρώπου ή μηχανισμού, όταν η ελευθερία κατακτηθεί ως καθολική αξία, όταν καταργηθούν οι κοινωνικές τάξεις και οι διαχωρισμοί. 

Σήμερα η επίθεση ειναι συνολική και σε όλα τα μέτωπα, μια επίθεση που είναι κομμάτι του πολέμου της εξουσίας ενάντια στον άνθρωπο που μαίνεται χιλιάδες χρόνια, ο εχθρός ειναι πάνοπλος και αδίστακτος, δεν είναι όμως άτρωτος, πολεμιέται, και νικιέται. Ο φόβος του, γεμίζει τις πόλεις αστυνομίες με το χέρι στη σκανδάλη, κατασκευάζει δικαστήρια και φυλακές, μισεί την ανθρωπινότητα... μα ο καιρός των βασιλιάδων πέρασε και ο άνθρωπος θα περάσει πάνω απο την καθολική καταστροφή του κόσμου τους."


Οι Ενάντια στον Τοίχο είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας και αποτελεί μία ηλεκτρονική συνεισφορά στην αντιπληροφόρηση.


Είμαστε εικόνα από το μέλλον!

Στοιχεία επικοινωνίας:
Αγρίνιο 301 00, Ελλάδα
enantiastontoixo@hotmail.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×