op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δημοτικός Λαχανόκηπος Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου

Αστικοί Λαχανόκηποι

Λειτουργεί πάνω από τον Περιφερειακό (Παράλληλο Αναπαύσεως από την πλευρά του Κορδελιού)

Πρόσωπο Επαφής: Αρτέλος Ιωάννης

"Στη λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Φαρμακείου, Δημοτικών Λαχανόκηπων, Τράπεζας Χρόνου, Γραφείων Διαμεσολάβησης προχωρά άμεσα ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, στο πλαίσιο του Πολυδύναμου Σχεδίου Δράσης Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας. 

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση και υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και ειδικότερα των ατόμων που βρίσκονται, λόγω της οικονομικής κρίσης, σε κατάσταση φτώχειας συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 2007-2013» - Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Θεματικός Άξονας 4: «Πλήρης Ενσωμάτωση του συνόλου του Ανθρώπινου Δυναμικού σε μια Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών». 

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013. Οι Κοινωνικές αυτές Δομές κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και της αντιμετώπισης του φαινομένου της φτώχειας επιχειρούν να διασφαλίσουν την πρόσβαση αστέγων και ατόμων ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια.

Οι μορφές και τα είδη των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών που θα υλοποιήσει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου αφορούν ανά κοινωνική δομή:

1. ΣΙΤΙΣΗ - ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ - Κοινωνικό Παντοπωλείο: Διάθεση τροφίμων και ειδών παντοπωλείου, συσκευασμένων, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης, παιχνιδιών, βιβλίων κλπ.

2. ΥΓΕΙΑ & ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ - Κοινωνικό φαρμακείο: Παροχή φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και φαρμακευτικών προϊόντων

3. ΕΡΓΑΣΙΑ - Δημοτικός Λαχανόκηπος: Αποτελείται από έκταση ενιαίου αρδευόμενου και περιφραγμένου αγροκτήματος η οποία κατανέμεται ισομερώς σε ωφελούμενα άτομα προκειμένου να τα καλλιεργήσουν με αποκλειστικό σκοπό τη σίτισή τους. - Τράπεζα χρόνου: Παροχή δυνατότητας σε ωφελούμενα άτομα να συναλλάσσονται σε συγκεκριμένη γεωγραφική ενότητα για τις ανταλλαγές αγαθών και υπηρεσιών με μονάδες εναλλακτικού συστήματος.

4.ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - Γραφεία Διαμεσολάβησης: Παροχή πληροφόρησης και υπηρεσιών διευκόλυνσης των ωφελούμενων σχετικά με τις Υπηρεσίες που προσφέρουν οι Κοινωνικές Δομές και προώθησή τους στις αντίστοιχες δομές με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. 

Οι κοινωνικές αυτές δράσεις αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία άμεσα, καθώς ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των χώρων και δρομολογείται ο εξοπλισμός τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και καταθέσεις δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο: Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, στην οδό Μαβίλη 6 - 8 με Πυθαγόρα γωνία και στα τηλέφωνα: 2310558505 & 2310 558506 από τις 8 π.μ. - 5 μ.μ."

Στοιχεία επικοινωνίας:
Μαιάνδρου, Κορδελιό Εύοσμος 562 24, Ελλάδα
Τηλ.:2310 657847
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×