op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας

Χωρίς Μεσάζοντες

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.


Υπεύθυνη: Μάρω Τριανταφύλλου 

"Είμαστε η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ. Αγαπάμε την πόλη μας, αφουγκραζόμαστε τα προβλήματά της, καταλαβαίνουμε τις ανάγκες των κατοίκων της και αγωνιζόμαστε για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. 

Είμαστε ρεαλιστές, γι’ αυτό είμαστε έντιμοι σ’ αυτά που λέμε, σ’ αυτά που προτείνουμε –πριν τα πούμε, ψάξαμε πολύ τι γίνεται και τι δεν γίνεται. 

Είμαστε όμως και οραματιστές: μας εμπνέει η νοσταλγία αυτού που κάποτε υπήρξε η Καλλιθέα: μια πόλη παραλιακή, καθαρή και ανθρώπινη. Μας συσπειρώνει το πάθος να την ξανακάνουμε αυτό που λέει το όνομά της: όμορφη να την βλέπεις, όμορφη να την ζεις. Για μας και τα παιδιά μας. 

Δεν προτάξαμε πύρινους λόγους ενάντια στο μνημόνιο και τον Καλλικράτη, ενάντια στα μέτρα της φτώχειας που βυθίζουν στην ανέχεια όλο και περισσότερους πολίτες αυτής της ταλαίπωρης χώρας, όπως αυτοί που λένε μεγάλα λόγια αλλά διαμορφώνουν και στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές, ως σάρκα από τη από τη σάρκα του κυβερνώντος κόμματος, σαν την παρούσα Αρχή του Δήμου μας. 

Εμείς με έργα αρνηθήκαμε το μνημόνιο και τα μέτρα της φτώχιας, στους δρόμους παλέψαμε και παλεύουμε για κοινωνική δικαιοσύνη, για να μη χαθούν τα κεκτημένα αγώνων τρεις αιώνες τώρα, για τα αυτονόητα δικαιώματα: ψωμί, παιδεία, υγεία, δουλειά. 

Δεν θα μας βρείτε σε ακριβά γωνιακά γραφεία πάνω στις μεγάλες λεωφόρους, επαρκώς εξοπλισμένα. Σε μια γειτονιά της πόλης μας –στην Αριστείδου 114- έχουμε εδώ και πάνω από πέντε χρόνια στήσει το «στρατηγείο» μας, με μεταχειρισμένες καρέκλες και τραπέζια που μας χάρισαν οι φίλοι. Τα γραφεία μας είναι κάθε μέρα ανοιχτά, εδώ και πέντε χρόνια. Δεν τα ανοίγουμε μόνο περίοδο εκλογών.

Εμείς πιστεύουμε ότι οι εκλογές είναι μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας αλλά είναι μόνο ένα βήμα στην πολιτική πορεία και σίγουρα δεν είναι αυτοσκοπός. 

Στα γραφεία μας σε τακτικά διαστήματα μαζευόμαστε μέλη και φίλοι της Κίνησης για να μιλήσουμε και να συν-αποφασίσουμε κάθε πρόταση και κάθε δραστηριότητά μας. Τα μεγάλα ΜΜΕ δεν μας «παίζουν», ούτε έχουμε οικονομική δυνατότητα προβολής στον τοπικό τύπο. 

Με τις λιγοστές αφίσες και τα χειροποίητα πανό μας, προσπαθήσαμε να διαδώσουμε τις ιδέες μας και τις προτάσεις μας Απευθυνόμαστε στους Καλλιθεάτες με τον τρόπο που μας έμαθαν οι παλιότεροι αγωνιστές: με μια εφημερίδα που τη βγάζουμε με κόπο και με δικά μας έξοδα και τη μοιράζουμε δωρεάν στο λαό της πόλης μας. 

Δεν τάξαμε πάρκα και παραλίες ελεύθερες για τον κόσμο, ούτε αμμουδιές και εξωτικούς παραδείσους, όπως έκανε πριν από λίγα μόλις χρόνια η Διοικούσα Αρχή, ενώ την ίδια στιγμή υπέγραφε συμφωνίες που μετέτρεπαν τους τελευταίους ελεύθερους χώρους –παραλία, Ιππόδρομος, Ιζόλα- σε τσιμεντένια τέρατα. Ούτε παίζουμε το χαρτί της ανεξαρτησίας, όπως αυτοί που αυτοαποκαλούνται ανεξάρτητοι αλλά ήταν μεγάλα γρανάζια του συστήματος που παρέδωσε τη θάλασσα στο τσιμέντο. 

Εμείς, αντιθέτως,αγωνιστήκαμε για τη διάσωση των ελεύθερων χώρων και, παρά το τετελεσμένο των αποφάσεων, εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε με πείσμα για να σώσουμε το τελευταίο εκατοστό ελεύθερης γης. Μας πονάει η πόλη μας, εδώ μένουμε, εδώ δουλεύουμε, εδώ μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. 

Μας νοιάζει που η Καλλιθέα πνίγεται στο καυσαέριο από ένα τερατώδες κυκλοφοριακό πρόβλημα, που δεν υπάρχει μέρος να αφήσεις το αυτοκίνητο, που δεν υπάρχει δωρεάν δημοτική συγκοινωνία, που υπάρχουν παιδιά φτωχών οικογενειών που δεν βρίσκουν θέση στους παιδικούς σταθμούς, που δεν υπάρχει κέντρο υγείας ούτε καν ένα στέκι για τους νέους να συναντιούνται και να δημιουργούν. Γι’ αυτά παλεύουμε. 

Πράγματα απλά και καθημερινά. Που ανεβάζουν την ποιότητα της ζωής μας, βοηθούν τους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά. Γιατί έτσι πιστεύουμε πως πραγματώνεται η δημοκρατία, έτσι θα ξυπνήσει πάλι η εμπιστοσύνη στην πολιτική, η ανάγκη της συμμετοχής στα κοινά, που γίνεται χαρά και δύναμη. Γιατί εμείς πιστεύουμε ακόμα στη συλλογικότητα και τη συμμετοχή και τη διαφάνεια και καταδικάζουμε τον αυταρχισμό και τον συγκεντρωτισμό που δεν ταιριάζουν σε ελευθερόφρονες ανθρώπους. 

Γιατί δεν φοβόμαστε να απλώσουμε το χέρι και να καλέσουμε σε κοινούς αγώνες όποιον μοιράζεται τις βασικές μας αρχές μας. Η πολιτική αγνότητα καταντάει άγνοια και αναποτελεσματικότητα, φτιάχνει κλειστά σύνολα χωρίς ανανέωση και χαρά. 

Είμαστε η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ. Ήμασταν εδώ κάθε μέρα τα πέντε χρόνια ζωής που μετράει η Κίνησή μας και θα είμαστε και αύριο εδώ. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς υποσχέσεις και «θα». 

Χωρίς να νοιαζόμαστε για την προσωπική μας προβολή, για θέσεις και οφίτσια. Θα είμαστε εδώ με τους καθημερινούς μας αγώνες, με το χαμόγελο, με την οργή, με την απαίτηση.μια φωνή που θα φωνάζει το δίκιο. Εμείς. Όλοι μαζί. Σα μια γροθιά. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΗΣΥΧΟΥΣ."

Στοιχεία επικοινωνίας:
Αριστείδου 114, Καλλιθέα 176 72, Ελλάδα
Τηλ.: 6945976771
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×