op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δίκτυο Σαρωνικού

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Αυτοδιαχειριζόμενοι Κοινωνικοί Χώροι , Ορθοπεταλιές

"Φίλες και φίλοι, Ζούμε σε μια κοινωνία και μια εποχή, όπου τα διάφορα «πρέπει» που μας έχουν επιβληθεί είναι τόσο πολλά και απαιτητικά, που δε μας μένει χρόνος να ασχοληθούμε με τα «θέλω» μας. 

Το αποτέλεσμα; Μια «μουντή» ζωή, χωρίς τη χαρά και την ικανοποίηση της δημιουργικής συμμετοχής, της εθελοντικής προσφοράς, της συναναστροφής με ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα & στόχους. Μήπως ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει; 

 Πράγματι, το τελευταίο διάστημα ξεκίνησε μια συλλογική προσπάθεια κυρίως από κατοίκους της περιοχής του Δήμου Σαρωνικού, ανεξάρτητη από κόμματα, παρατάξεις, αυτοδιοικητικές δομές και κάθε είδους “κατεστημένα”, με τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, με την ονομασία «Δίκτυο Σαρωνικού», που επίσημα ιδρύθηκε μόλις τον Οκτώβρη του 2011 και πρόεδρο του ΔΣ τ ο Χρήστο Λούλα. Σκοπός αυτής της προσπάθειας, εκτός από τη χαρά και την ικανοποίηση που αντλούμε συμμετέχοντας σε εθελοντικές ομάδες συντοπιτών μας, με κοινά ενδιαφέροντα και στόχους, είναι:
H βελτίωση της καθημερινότητάς μας, με τον εντοπισμό και την ανάδειξη των προβλημάτων που μας ταλαιπωρούν και την υλοποίηση δράσεων για την επίλυσή τους, η ανάπτυξη του τόπου μας, η προστασία του περιβάλλοντος,  η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας ως κατοίκων,  η εφαρμογή της αλληλεγγύης στην πράξη, ειδικά τη σημερινή, δύσκολη για πολλούς συνανθρώπους μας, εποχή, κ.ά.

Είναι αλήθεια πως μερίδιο ευθύνης για ό,τι συμβαίνει γύρω μας, έχουμε κι εμείς. Μην τα ρίχνουμε όλα στους άλλους! Η αδιαφορία και η μη-συμμετοχή είναι ό,τι χειρότερο. Ακόμα περισσότερο τώρα, στους τόσο δύσκολους καιρούς που ζούμε, ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη, μπορούν να προσφέρουν λύσεις σε πολλές πτυχές της προβληματικής καθημερινότητας. Καλές και αξιέπαινες οι ατομικές προσπάθειες, αλλά είναι γεγονός πως ενωμένοι είμαστε σίγουρα πιο αποτελεσματικοί. Γι’ αυτό, επικοινώνησε μαζί μας, για να γνωριστούμε, να καταθέσεις τις ιδέες σου, να προτείνεις δράσεις, να γίνεις Συμμέτοχος στην κοινή προσπάθεια. Όσο λίγος κι αν είναι ο χρόνος που μπορείς να διαθέσεις, είναι πολύτιμος, όταν είμαστε πολλοί. Από την 1η Νοεμβρίου 2012, για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία μας, θα λειτουργούν πολλές τηλεφωνικές γραμμές, ανάλογα με το αντικείμενο.

Για την ομάδα “Αλληλεγγύη Σαρωνικού”. Ό,τι αφορά το “Κατ’ Οίκον Κοινωνικό μας Παντοπωλείο”: 6970-308281 (Αγγελικούλα) και 6951-705098 (Γιάννα). Για την ομάδα “Δράση Σαρωνικού”. Είναι η ομάδα που ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα: 6945-107296 (Δήμητρα) και 6946-268384 (Χρήστος). Για την ομάδα “Προστασία Αδέσποτων Σαρωνικού”. Είναι η ομάδα για τα ζώα συντροφιάς: 6944-381826 (Ξένη) και 6974-786505 (Μίνα). Για την ομάδα “Υδρόβιος Σαρωνικού”.


 Η ομάδα που ασχολείται με τη θάλασσα: 6947-186410 (Χαριτίνη) Για την ομάδα Ποδηλασίας: 6980-231455 (Τάσος) Για πληροφορίες σχετικές με το Δίκτυο: 6946-268384 (Χρήστος)"

Το Δίκτυο Σαρωνικού είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας με τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας για άτομα σε ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Λεωφόρος Καλυβίων 165, Σαρωνικός 190 10, Ελλάδα
saronikosnet-info@yahoo.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×