op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δίκτυο Πολιτών - Τράπεζα Χρόνου Χολαργού - Παπάγου Κοινωνικό Στέκι

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Τράπεζες Χρόνου, Χωρίς Μεσάζοντες, Αγορές Απευθείας Διάθεσης Τροφής, Ηθικό, Ισοδίκαιο & Αλληλέγγυο Εμπόριο, Συσσίτια, Κοινωνικές - Συλλογικές Κουζίνες, Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Εναλλακτικές Συλλογικότητες, Αυτοδιαχειριζόμενοι Κοινωνικοί Χώροι , Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις, Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία

"Η τράπεζα Χρόνου Χολαργού- Παπάγου Κοινωνικό Στέκι είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττικη."Σας περιμένουμε κάθε Τρίτη βράδυ,
8 μμ - 10μμ, στα γραφεία μας,
Λ. Μεσογείων 256, στο αίθριο του Εμπορικού κέντρου Ερμής (πρώην Jumbo).

Είμαστε μια ομάδα Χολαργιωτών, που παρεμβαίνει από τον Απρίλιο του 2005, στα τοπικά δρώμενα με στόχο να γίνει η πόλη μας ανθρώπινη, βιώσιμη και φιλική για μας τους γονείς μας και τα παιδιά μας.

Μας συνθλίβει η πόλη της μαζικής ιδιώτευσης, της απουσίας ουσιαστικής πρόνοιας, του εμπορευματικού θεάματος, των εργολάβων, της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Πρέπει είπαμε, εμείς οι κάτοικοι αυτής της πόλης, που ζούμε, εργαζόμαστε, χρησιμοποιούμε τις δομές του Δήμου, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους παιδικούς σταθμούς, τις δημοτικές βιβλιοθήκες, τις πλατείες και τους δρόμους, τα δημοτικά γυμναστήρια και τους χώρους άθλησης να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας.


Αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε για

Να διαχειριστούμε οι ίδιοι τα ζητήματα που μας αφορούν, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες.

Να αγωνιστούμε για βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής μας.

Να διεκδικήσουμε ένα Δήμο με ανοικτή λειτουργία, διαφάνεια και αξιοκρατία.

Να πάψουμε να παρακολουθούμε σιωπηλοί από μακριά τα «τεκταινόμενα» και να συμβάλλουμε να γίνει η πόλη μας βιώσιμη, με επίκεντρο τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον.

Ανοίξαμε τον διάλογο και στις 19 Μαρτίου 2006 βρήκαμε τις κοινές μας θέσεις διαμορφώσαμε την ιδρυτική μας διακήρυξη και αρχίσαμε να παρεμβαίνουμε και να προσπαθούμε να αλλάξουμε!

Συμφωνήσαμε στα παραπάνω και απευθυνθήκαμε σε νέους και σε μεγαλύτερους που

Εχουν κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές ευαισθησίες και την συνείδηση να συμβάλλουν συλλογικά στην δράση.

Εχουν προμετωπίδα τις αξίες και τις αρχές του κοινωνικού ελέγχου, της συμμετοχής, της προάσπισης του περιβάλλοντος, της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και όχι τα συμφέροντα της κομματικής ή παραταξιακής τους τοποθέτησης.

Βλέπουν τον Δήμο σαν το πιό άμεσο σκαλοπάτι της Δημοκρατίας και όχι σαν επιχείρηση.

Θέλουν να ξαναδώσου στην γειτονια, μέσα στις νέες συνθήκες, κάποια πιό ανθρώπινα χαρακτηριστικά και τέλος.

Και αρχίσαμε την δράση, που μέχρι τώρα μας απέδειξε ότι η πορεία είναι δύσκολη αλλά γοητευτική και έχει ακόμα πάρα πολλούς σταθμούς. 

Σταθμούς που θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε και να τους κατακτήσουμε μαζί μ΄ αυτούς που δεν βολεύονται, μ΄ αυτούς που θέλουν να συμβάλλουν με τον τρόπο τους για ν΄ ακούγεται η φωνή του πολίτη.

Ανοίξαμε αυτόν τον νέο τρόπο επικοινωνίας για να ενημερώνουμε και να ενημερωνόμαστε για τα προβλήματα που μας απασχολούν.

Εμείς είμαστε εδώ.

Με την πεποίθηση ότι είμαστε πολλοί όσοι πιστεύουμε ότι η πόλη μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει ως προς την λειτουργία, την ποιότητα και την αισθητική και να γίνει φιλική, προσιτή, ανθρώπινη, συμμετοχική και πόλη έμπνευσης και δράσης όλων μας, σας περιμένουμε όλους στην δράση."

Στοιχεία επικοινωνίας:
Λεωφόρος Μεσογείων 256, Παπάγος Χολαργός 155 61, Ελλάδα
info@dipoxo.gr tr.alli.xro@dipoxo.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×