op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αυτοοργανωμένη Συλλογικότητα ΑΝΤΑΡΑ - περιοδικό ΑΝΤΙτυπο

Συσσίτια, Κοινωνικές - Συλλογικές Κουζίνες, Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Εναλλακτικές Συλλογικότητες, Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια, Αντιρατσιστικές - Αντιφασιστικές Οργανώσεις, Φεστιβάλ, Συνεργατικά - Αυτόνομα ΜΜΕ, Εκδόσεις, Εναλλακτικά Έντυπα - Ιστοσελίδες

Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΈΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΌΤΗΤΑ ΑΝΤΑΡΑ- ΠΕΡΙΟΔΙΚΌ ΑΝΤΙτυπο είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας ΣΤΟ ΝΟΜΌ ΗΛΕΙΑΣ."Ζώντας στο πολιτικό σύστημα της «δημοκρατίας», θέλουμε να θέσουμε τον όρο της πολιτικής έξω από τα κομματικά μαντριά, προς όφελος της καθημερινότητας του ανθρώπου ως ελεύθερη ύπαρξη και του συνόλου ως κοινωνία. 

Μέσω της ενεργής συμμετοχής, της δημιουργίας και της έκφρασης προτάσσουμε την αυτοοργάνωση αντί της εξουσίας, την αλληλεγγύη αντί του συμφέροντος και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα απέναντι στο ρατσισμό.

Συμμετέχουμε ατομικά και συλλογικά στον καθημερινό αγώνα για τη ζωή και την αξιοπρέπεια, ακολουθώντας μια συλλογική συναινετική διαδικασία, ελεύθερα και ισότιμα μέσα από συνελεύσεις που γίνονται τακτικά. Όλες οι αποφάσεις για την δράση μας παίρνονται αυτόνομα, δημιουργώντας οριζόντιες – αντιιεραρχικές δομές και ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των μελών. 

Αφήνοντας στη άκρη επαναστατικές υπεροψίες του αλάθητου, θεωρούμε τους εαυτούς μας και την συλλογικότητα, κομμάτι της κοινωνίας όπως και είναι.


 
Δεν προτάσσουμε την ισότητα, τον ελευθεριακό κουμμουνισμό και την αναρχία ως κάτι ουτοπικό και ανέφικτο αλλά προσπαθούμε να τα πραγματώσουμε μέσα από την συλλογικότητα και μέσα απ την καθημερινή μας στάση – προσπάθεια (παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις αδυναμίες).

Θεωρούμε την κάθε λογής εξουσία, ως πηγή της εκμετάλλευσης και της τυραννίας και αγωνιζόμαστε για την απουσία του κράτους από την κοινωνία, την εξάλειψη των συνόρων, των στρατών και των φυλακών. Αντικαθιστώντας τα αφεντικά με την υπευθυνότητα, με την συμμετοχή και την συνέπεια, παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας και γινόμαστε κομμάτι μιας δύσβατης και χρονοβόρας διαδικασίας.
 
Μπορεί να μην γευτούμε τους καρπούς της, αλλά σίγουρα θα έχουμε αποτρέψει κάποιες αρνητικές εξελίξεις στην κοινωνία, που πηγάζουν απ’ το σύστημα και ότι αυτό συνεπάγεται.

Με την δράση μας θα έχουμε τοποθετήσει κι εμείς ένα σκαλοπάτι για να περάσουμε το τοίχος που μας έχτισαν και συντηρούν με κάθε μέσο ώστε να μας κρατάνε υποδουλωμένους και στάσιμους.Απέναντι στην επίθεση του κράτους και στην μαζική καθοδήγηση της σκέψης μέσα από όλα τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής «ενημέρωσης», απέναντι στην απομόνωση και την στενοχώρια, τα λαμπερά μας βλέμματα και τα αιχμηρά μας χαμόγελα, θα είναι αυτά που θα ισοπεδώσουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα της υποταγής και της εκμετάλλευσης.


 
Δημιουργούμε δομές αντιπληροφόρησης, αλληλεγγύης και παιδείας, μέσα από δικά μας αυτοοργανωμένα και ανεπηρέαστα από συμφέροντα μέσα, δίχως την άδεια και την εξάρτηση από αυτούς που μας εξουσιάζουν.Αποσαφηνίζοντας τους όρους, αναρχία δε σημαίνει απουσία αρχών και οργάνωσης αλλά απουσία της αρχής – εξουσίας. 

Η ισότητα και ο κομμουνισμός δε συνεπάγεται με την ομοιομορφία αλλά με το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, αφήνοντας ίσες ευκαιρίες για όλους.

 

Η βία και η τρομοκρατία ασκούταν και ασκείτε αποκλειστικά απ’ το κράτος και την εξουσία, αιώνες τώρα με κάθε μέσο και δεν θα πρέπει  να συγχέεται με την απελευθερωτική βία του ανθρώπινου ενστίκτου.Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να χάνονται όλο και περισσότερο, από τα χέρια του λαού, κεκτημένα που πάρθηκαν μέσα από μακροχρόνιους αγώνες απέναντι στο κράτος και την εξουσία. Σ αυτόν τον καθημερινό αγώνα, δε κάνουμε συμβιβασμούς για κάτι λιγότερο, αφού διεκδικούμε το παν…

αυτοοργανωμένη συλλογικότητα ΑΝΤΑΡΑ 

Πύργος, Αμαλιάδα, Κάμπος"

Περιοδικό ΑΝΤΙτυπο http://www.scribd.com/doc/167245069/aditupo-pdf

Στοιχεία επικοινωνίας:
Κάμπος 271 00, Ελλάδα
antara.action@gmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×